2021: Adapte olmak ya da olmamak

Sobraz İletişim Ajans Başkanı Soydan Canbaz ile 2021 yılını, 2022 yılına dair öngörülerini ve gelecek planlarını konuştuk.

Sobraz, gelecek yıl için kaliteye odaklanmaya, disiplinler arası sonuç getiren işbirliğine ve  akla ve kalbe hitap eden iyi hikâyelere öncelik vermeyi hedefliyor.

2021: Adapte olmak ya da olmamak

İletişim işiyle meşgul olanlar için değişim yeni bir kelime değil aslında. Ancak pandemi öncesinde de en önemli kaslardan biri olan adaptasyon yeteneğimiz pandemiyle birlikte “olmak ya da olmamak” kadar varoluşsal bir anlam kazandı. İleride, iki binlerin ikinci on yılının başları hakkında yazılırken bir tür kırılma anından bahsedileceği net.  

Pandeminin ilk günlerindeki anksiyete yerini bir çeşit “yeni normal” hissine bırakırken iş yapış şeklimiz, toplumsal öncelikler, insanların beklentileri, ekonomi bu “normal” içinde evrilmeyi sürdürdü. Mesleği rehberlik etmek olan bizler için yerel ve küresel veriye hâkim olmak, yeni iç görüleri kavramak, bunları anlamlı hikayelere dönüştürmek daha da önem kazandı.  

“Masanın hangi tarafında” oturduğunuz söylemi “ekranın hangi tarafında” oturduğunuz söylemine dönüşürken bu yeni çalışma şeklinin her iki taraf için de çok tüketici olduğu bir gerçekti. Kesintisiz toplantılar, toplantılar dışında kalan zamanı üretmek ve esen kalmak için planlamak çok kolay değildi. Bu yükü yönetmek ve iş kalitesinden ödün vermemek adına ekonomik belirsizliklerin arttığı bir dönemde de olsa yeni müşteri alımlarını sınırlandırmayı, mevcuda odaklanmayı tercih ettik.  

Disiplinler arası yakın iş birliği bakış açımızı koruduk ve bu modelin özellikle bu sıra dışı dönemde müşterilerimiz için yarattığı değerin artışına tanık olduk. İçinde yer aldığımız ajans ekosistemlerinde iş ve iletişim problemlerinin ve fırsatlarının ortak biçimde ele alınmasına, birbirini tamamlayan, güçlendiren ve başarı getiren çalışmalara dönüşmesine tam katkı sağladık.    

Müşterilerimizi dönemin ortaya çıkardığı popüler kavramların peşinde taktiksel fikirlerle sürüklemek yerine strateji ve sağduyu çapamızı kullandık. Bu sayede birlikte sahicilik ve samimiyet sularında seyrettik. Duyduklarının hoşa gitmemesi pahasına da olsa hem müşterilerimizle hem ajans partnerlerimizle inandığımız doğruları paylaştık, güvenilir danışman olmak prensibimizi koruduk. 

2022: Zor günler geride kaldı şimdi sıra daha zorlarında mı?  

Umut her zaman var elbette ama gerçekçiliği de bir yana bırakmak olmaz. Temkinli iyimserliğimizi koruyarak yola devam ediyoruz.

Belirsizliklerin giderek arttığı günlerde markalarımızın dikkat çekici, ikna edici ve güvenilir olmak için artık sadece kendi sektörlerinde rekabette olmadığının farkındayız. Bu geniş tabanlı rekabet hız ve etki gerektiriyor. Hem bizlerin hem de müşterilerimizin yaptığımız her şeyi daha iyi yapmak zorunda olduğumuz bir süreçteyiz.  

Sobraz olarak bu süreçte de kalite için odaklanmaya, disiplinler arası sonuç getiren iş birliğine ve her zaman olduğu gibi akla ve kalbe hitap eden iyi hikayelere öncelik vereceğiz. Dijital ve geleneksel ayrımına girmeden güçlü hikayelerin mecralar üstü olduğuna inanıyoruz. İnsanların duygusal açıdan zorlandıkları, anlam arayışlarının arttığı bir dönemde sadece mecra matematiğine ve algoritmaya yönelik hesaplamaların iletişimde denklemin gücünü azalttığını düşünüyoruz. Bu denkleme güç katmak adına ajans olarak 2022 iş tanımımız; müşterilerimizin sokaktaki gerçek insanın karşısına gerçek, etik ve zamanın ruhunu yakalayan etkili ve anlamlı içeriklerle çıkmasına katkıda bulunmak olacak.  

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir