2013 Yılında 1.82 Milyar Akıllı Telefon Kullanılacak [infografik]

Teknoloji ilerlemesi ile birlikte hayatımızdaki dijitalleşme de yüksek bir ivme ile artmaya başladı.  Hal böyle olunca dijital dünyanın dinamiklerini anlamak, farkındalık yaratmanın en önemli unsuru haline geldi. Bu dinamikleri anlamanın yolu da akıllı cihazların geldiği ve geleceği konumları iyi analiz etmekten geçiyor.

Peki rakamlar ne söylüyor?

Öncelikle ABD’de %60’lara uzanan bir akıllı cihaz penetrasyonunun söz konusu olduğunu belirtelim. Buna ek olarak  İngiltere’deki   akıllı cihaz kullanımının bir hayli yüksek olması ve gelişmekte olan ülkelerdeki yüksek ivmeli penetrasyon sayesinde 2013 yılı sonunda dünya üzerinde yaklaşık 1.82 milyar akıllı cihazın bulunması bekleniyor.

New Relic’in oluşturduğu infografikte ilginç bir istatistik de mevcut. Yapılan araştırmaya göre her gün dünyaya 300.000 bebek gelirken, aktifleştirilen Android cihaz sayısı 1.3 milyon civarında. Bu da akıllı cihazların kısa bir süre sonra hayatımızın vazgeçilmez bir ögesi olacağının önemli bir kanıtı.

Televizyonlar hala önceliğimiz

Her ne kadar akıllı cihazlar vazgeçilmez bir hale geliyor desek de TV’lerde harcadığımız vakit mobilde harcadığımız vakitten bir hayli fazla. Araştırmaya göre ortalama bir kişi günde 168 dakikasını TV başında geçirirken, mobilde geçirilen süre ise ortalama 127 dakika. Elbette birkaç yıl içerisinde bu süre artacaktır ama kısa vadede TV’lerin mobile olan üstünlüğü değişmeyeceğe benziyor.

Telefonlar günde 150 kez kontrol ediliyor

Mobilin hayatımızda ne kadar derin bir yer kapladığının diğer bir kanıtı ise kontrol sayıları. İnfografiğe göre bir kişi günde ortalama 150 kez cep telefonunu kontrol ediyor. Bu sayıyı yoğunluğa çevirdiğimizde ise her 6.5 dakikada bir kez kontrol yapıldığı sonucuna ulaşıyoruz.

İnfografikteki diğer verileri incelemek için;

mobile-appeal

Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir