1999 yılından bir 'dokunmatik ekranlı' iMac [Video]

Bir YouTuber, 1999 yılından kalma dokunmatik ekranlı bir iMac prototipini inceledi

Michael MJD adlı bir YouTuber, yakın zaman önce yayınladığı bir videoda, dokunmatik ekranlı bir iMac prototipini inceleyerek Apple tutkunlarını şaşkına uğrattı. Eğer Apple'ı yakından takip edenlerdenseniz, şirketin dokunmatik ekranlı Mac'lere sıcak bakmadığını duymuşsunuzdur. 

Bu modelin arkasında, Elo adlı bir teknoloji şirketi bulunuyor

Ancak bu özel dokunmatik iMac'lerin direkt olarak Apple tarafından üretilmediğini belirtmek önemli. Bu özgün tasarımların arkasında, "Elo" adlı bir teknoloji şirketi bulunuyor. Dokunmatik ekran teknolojileri alanında uzmanlaşmış bir şirket olan Elo, iMac bilgisayarlarını modifiye ederek dokunmatik ekran özelliği ekliyor. Dokunmatik kontrol sistemini ise 1999 yılında ses dalgalarından yardım alarak hayata geçiriyor.

Elo, modifiye ettiği bu modeli zamanında "kiosk makinesi" olarak satıyor. Yayınlanan videoda da görebileceğiniz gibi, model, zamanına göre oldukça iyi bir dokunmatik ekran deneyimi sunuyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir