Yaratıcılığı Canlı Tutacak 5 Yol

Yaratıcılık çağımızda çok zor beslenen bir yetenek haline gelmeye başladı. Yaratıcılığın hayatımıza "Her şey düşünülmüş, ben ne kadar yaratıcı olabilirim ki?" gibi bir düşünceye sevkedecek kadar çok  entegre olması hem iyi hem de kötü. Ancak ne olursa olsun olumsuz düşünmek için hiçbir neden yok, çünkü yaratıcılığın herhangi bir sınırı yok. Yabancıların çokça kullandığı "Sky is the limit" cümlesi de yaratıcılığın sınırını ifade etmek için biçilmiş bir kaftan. İşte yaratıcılığınızı artıracak birkaç püf noktası:

1. Not Defterinizi Yanınızdan Ayırmayın

Not defteriniz sizin yaratıcılığınız için en iyi dostunuz olacak. Çünkü unutmayın ki yeni bir fikrin, yaratıcı bir düşüncenin ne zaman geleceği belli olmaz. Bazen uykunuzdan sıçrayarak uyandığınızda karşınızdadır, bazen bir toplantı molasında... Bu davetsiz misafiri geldiği zaman en layıkıyla ağırlamak için ve tabi ki onu küstürüp daha da uzaklaştırmamak için yanınızdan not defterinizi ve kaleminizi eksik etmeyin.

2. Küçük Molalar Verin

Yorgunluk yaratıcılığınızı daraltan, zayıflatan en büyük düşmanıdır. Zaman geçtikçe odaklanmanız düşmektedir, yorgunluğunuza bağlı olarak. Yaratıcılığınızı canlı tutabilecek şekilde ufak molalar vermek hem dinlenmenizi ve konudan bir nebze olsun uzaklaşmanızı sağlayacak hem de yeni detayları görebilmeniz için algı seviyenizi yükseltecektir.

3. Vazgeçmeyin

En başarılı fikirler sizi her seferinde ilk bakışta yakalamayacaktır ya da tatmin etmeyecektir. Yaratıcılığın bir kuralı da vazgeçmemektir. Fikir geldiği anda önyargılarınız devreye girerek bunun başarılı olamayacağını belirtse de, vazgeçmeden üzerine gitmek sizi yaratıcı düşüncelere karşı kendi kendimize koyduğumuz engelleri yıkıp, başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır.

4. Kuralları Yıkın

Kurallar, hayatımızı düzenli yaşamak için en önemli olgulardır; ancak bazen de sizin bakış açınızı daraltan, yaratıcılığınızı engelleyen durumlar ortaya koyabilir. Kuralların dışında oynamak her zaman sanıldığı gibi zor ya da imkansız değildir. Zamanı geldiğinde kuralların dışında oynamayı bilmelisiniz.

5. Eğlenin

Eğlenmeyi bilmek önemlidir. Küçük molalar vermek dikkatinizi toplamanıza yardımcı olurken, eğlenmek yaptığınız işe farklı bir açıdan da bakmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra yaratıcılığın her zaman ciddiyetle sağlanmadığını da unutmamak gerekir.

Yaratıcılığın 29 Formülü

Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir