Twitter, saldırgan ifadeleri önleyecek özelliği Türkiye'de kullanıma sunuyor!

Tweet'lerde geçen saldırgan, aşağılayıcı ve nefret dolu söylemleri azaltmak için 2022'nin başından bu yana test edilen özellik Türkiye'de kullanıma sunuluyor.

Twitter, kullanıcıların platformdaki tweet'lerinde geçen saldırgan, aşağılayıcı ve nefret dolu söylemleri azaltmak için 2022'nin başından bu yana, dünyanın çeşitli bölgelerinde "Türkçe Yanıt İstemleri" özelliğini test ediyordu. ABD ve Brezilya’da kullanıma sunulan özellik şimdi de Türkçe dilini kullanan tüm Twitter kullanıcıları için kullanıma sunulacak. Kullanımına kademeli olarak başlanacak özellik, birkaç gün içinde tamamen kullanılır hale gelmiş olacak.

"Yanıt İstemleri" özelliği ne işe yarıyor?

twitter-pic

"Reply Prompt" yani "Yanıt İstemleri" özelliğinin temel işlevi, paylaşılan tweet'de zararlı olabilecek ifadeleri (hakaret, kaba dil veya nefret dolu sözler) algılamak ve kullanıcıya tweet'e paylaşmadan önce emin olup olmadığını sormak. Bu "zararlı ifadeleri" otomatik olarak algılayan özellik kullanıcılara "Tweeti paylaşmadan öce ifadelerini gözden geçirmek ister misin?" şeklinde bir uyarı mesajı gösterecek. İnsanlara yazdıklarını yeniden düşünme şansı veren özellik ile Twitter kullanıcıları Düzenle, Sil veya Tweetle seçeneklerinden birini seçebilecekler. "Keskin sirke küpüne zarar" ve "Önce düşün sonra söyle" atasözlerimiz "Yanıt İstemleri" özelliğini tam karşılar nitelikte.

Twitter’dan Reply Prompts (Yanıt İstemleri) özelliği için yapılan açıklamada, "Geçen yıl, konuşmaları daha medeni hale getirmenin ve Twitter’daki genel konuşmanın sağlığını iyileştirmenin bir yolu olarak ABD ve Brezilya'daki insanlara yönelik yanıt istemleri özelliğini başlattık. Bu test, ABD'deki kişilerin %30'unun ve Brezilya'daki kişilerin %47'sinin, sorulduktan sonra yanıtlarını değiştirmesi veya silmesiyle sonuçlandı. Bu özelliği Türkçe olarak test ettikten sonra, tüm dünyada Türkçe dil ayarlarına sahip olan herkese sunmaya hazırız. Bu başarıyı dünyanın her yerindeki insanların Twitter'daki deneyimlerine yansıtmak amacıyla bu özelliği farklı pazarlarda ve dillerde de test etmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir