Tüketicilerle Etkileşimi Artırmaya Yarayan 5 Dijital Pazarlama Yöntemi

Hızla artan online ve mobil alışkanlıklarla birlikte farkındalık ve etkileşim oluşturmak için dijitalleşmeye duyulan ihtiyaç gittikçe artıyor. Şirketler, pazarlama bütçelerinin neredeyse %80'ini dijitale ayırarak bu değişime ayak uydurmaya çalışıyor. Bu yeni atmosferde, PSFK'in derlemiş olduğu, farkındalık yaratan ve marka bilinci oluşturan beş dijital pazarlama yöntemini sizlerle paylaştık.

1. Oynanabilir Pazarlama

Günümüzün dijitale ilgili tüketicilerinden yararlanan markalar, yeni ürün ve hizmetlerini daha iyi gösterebilmek için ücretsiz oynanabilen video oyunları geliştiriyor. Perakendeciler, bu oyunlaştırılmış deneyimleri tüketicilerin sosyal medya akışlarına ve web sitelerine yerleştirerek veya oyun konsolu markalarıyla ortaklık kurarak, tüketicileri dijital satış kanallarına bağlamayı ve sürükleyici bir marka deneyimi yaratmayı amaçlıyor. Örneğin, güzellik markası Estée Lauder, yaşlanmayı geciktiren serumlarından birini tanıtmak için müşterilerini yalnızca ürün hakkında bilgi edinmekle kalmayıp aynı zamanda puan toplayabilecekleri oyunlara yönlendiren bir mikro site oluşturdu.

https://pazarlamasyon.com/estee-lauder-yeni-urununu-video-oyunlariyla-tanitti/

2. Dijital Kimlikler

Pek çok insanın hayatı sanallaştıkça oyun ve sosyal teknolojiler hızla ilerliyor; markalar da tüketicilerin dijital yaşam tarzlarında rol oynamanın yeni yollarını buluyor. Avatarlar ve çevrimiçi kişilikler söz konusu olduğunda tüketiciler, gelişen ilgi alanlarına ve tercihlerine göre güncellenebilecek özelliklere gereksinim duyuyor. Bu özellikler ise şirketlere yeni pazarlama kanalları sunuyor. Örneğin Gillette Venus, popüler Animal Crossing oyunu için Skinclusive tasarım kodları oluşturdu. Böylece oyuncular, cilt durumundan vücut tüyü seçeneklerine kadar çeşitli vücut tiplerinde avatarlar oluşturabiliyor.

3. Simüle Edilmiş Deneme

Tüketiciler, günlük rutinlerinde çevrimiçi araçları kullanırken, tanıdıklara yönelme eğilimindedir. Markalar, beklenmedik şekilde sanal ortamda tüketicilerin karşısına çıkarak etki yaratabilirler. Yenilikçi markalar, müşterilere satın almadan önce yeni ürün ve hizmetlerle sanal olarak etkileşim kurma seçeneği sunmak için artırılmış gerçeklikten yararlanıyor. Google, otomobil alıcıları için artırılmış gerçeklik araçları sağlamak amacıyla Volvo ve Porsche ile birlikte çalıştı ve müşterilerin aracın gerçek boyutunu kendi mülklerinde deneyimlemelerine ve iç ve dış ayrıntıları görüntülemelerine olanak sağladı.

https://pazarlamasyon.com/dijital-pazarlama-%20lere-kadar-gelir-artisi-sagliyor/

4. Tam Daldırma

Markalar, dijital farkındalık yaratmak için yenilikçi yollar geliştiriyor. Tüketicilerin ürünleri keşfetmeleri ve içerik oluşturucularla etkileşimde bulunmaları için çevrimiçi alanlar yaratarak, doğrudan pazarlama yöntemleriyle birlikte tüketicilere sürükleyici deneyimler sunuyor. Amazon, kısa süre önce Blumhouse Live adlı, izleyicilerin ev içindeki on farklı odayı keşfetmelerini sağlayan ve canlı DJ setleri, kaçış odası oyunları, tarot kartı yorumları ve daha fazlasını sunan sürükleyici bir dijital etkinlik deneyimi yarattı. Dört Blumhouse gerilim filminin Prime Video'a yayınlandı.

5. Sanal Topluluklar

Yüz yüze iletişimin riski göz önüne alındığında, birçok tüketici sanal alanlarda ilişkiler arıyor. Markalar, ertelenen ve iptal edilen yüz yüze etkinliklerin boşluğunu doldurmak için yenilikçi çevrimiçi etkinlikler ve toplanma alanları oluşturuyor. Perakende devi Walmart, başarılı çevrimiçi yaz etkinliklerini, sanal bir "kampta" Cadılar Bayramı temalı etkinlikleriyle sonbahara taşıdı. Dijital etkinlikte, Neil Patrick Harris gibi ünlüler, maske ve çeşitli ikramlar için DIY eğitimleri ve sanal "Şeker mi Şaka mı?" gibi 140 adet temassız mağaza içi dijital etkinlik yer alıyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir