Tüketici Gözüyle Marjinal Şekerbank Reklamcılığı

Birkaç hafta önce Şekerbank'ın sıradışı reklamlarını enine boyuna analiz ettiğimiz Şekerbank Reklamcılığı yazımızı yayınlamıştık. Üzerinden birkaç hafta geçmesine rağmen, Şekerbank yine üzerinde çok konuşulacak iki reklama daha imza attı. İşin mutfağını incelediğimiz bir önceki yazımıza ilaveten, bugün bende reklamlara tüketici gözüyle bakacağım.

Çok sevdiğiniz bir diziyi yada bir futbol maçını izlediğinizi düşünün. Her birimizin artık DNA kodlarına kazınan bir alışkanlık var. Reklam demek dikkatin televizyondan diğer mecralara kayması demek. Birde buna gelişen teknolojiyle birlikte insanların tablet ve akıllı telefonlarını TV izlerken daha sık kullanmasını da eklersek, insanların reklamları pür dikkat izlemesini beklemek zor. Tam böyle bir anda, bir önceki reklamın baş ağrıtan müziğinin yerini sessizliğin aldığını düşünün. İster istemez ne oluyor diye televizyona bakarsınız. İzleyicinin dağılan dikkatini reklama çekmenin en başarılı yollarından biri farklı olmak. Farklı olmak her zaman dikkat çeker. Şüphesiz Şekerbank bunu çok iyi yapıyor:

http://youtu.be/7YM1RE3-2Jw

Gelelim Şekerbank'ın son reklamlarına. Şekerbank'ın son dönemde yayına sunduğu reklamları incelersek, sosyal sorumluluğun ön plana çıktığını rahatlıkla görebiliriz. Üreten Susarsa, Türkiye SusarGelin, el ele verelim mahalle esnafının kapısı hep açık kalsın! sloganlarıyla harekete geçen Şekerbank, esnafa destek olmanın yanında, şüphesiz izleyicilerin sempatisini de kazanıyor. Hepimizin büyük bir hayranlıkla izlediği Neşeli Günler filminin sıcaklığını yansıtıyor reklamlarında. Bize var olmayan ütopik diyarları değil, kendimizi gösteriyor reklamlarda.

http://www.youtube.com/watch?v=UaXCiCXyh1s

Tüm bu sıcaklığın, bizi yansıtmanın üzerine son olarak biraz da mizah eklemiş Şekerbank. İlkokuldan beri beynimize kazılan enerji bağımlılığı konusunu, işin içine oyunun gerçek aktörlerinin de katıldığı güzel bir harmanla sunan Şekerbank, yüzleri güldürmeyi başarmış.

Toparlarsak, Şekerbank'ın son dönemde hazırladığı reklamları beğenmemek güç. Farklı bir yoldan gitmeyi tercih eden Şekerbank'ın bu stratejisi, satışlarına nasıl yansıyor bilmiyoruz ancak toplumda bir sempati oluşturduğu aşikar. Özellikle yeni yetişen nesile hiçbir anlam ifade etmeyen Şekerbank, eğer bu reklam politikasıyla gençlere yönelik hamlelerde de bulunursa, Şekerbank'ın bu alanda da başarılı olacağına inanıyorum.

Tüm bu işlerin arkasında da Concept Ajans'ın olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir