TikTok Aile Güvenlik Modunu Devreye Sokmaya Başladı

Her geçen gün kullanıcı sayısının arttığı sosyal medya platformu TikTok, yola çıktığı günden beri aileleri tedirgin ediyor.

Neredeyse her ay bir skandalla gündeme gelen platform yakın zamanda bir kişinin ölümüne ve birçok kişinin yaralanmasına sebep olan Skull Breaker Challange (Kafatası Kırıcı) akımı sonrası ciddi önlemler almaya başladı.

Aile Güvenliği Modu'nu İngiltere’de devreye sokan TikTok, bu büyük sorunun önüne geçmek için ‘Skull Breaker Challenge’ temalı videoları da yasakladı.

Aile Güvenliği Modu ile ebeveynlere çocuklarının telefonlarındaki TikTok uygulamasını kontrol etme imkanı sunacak. TikTok’ı cep telefonununa yükleyen ebeveynler ile onu kullanan çoçuğu eşleştirilecek. Ardından ebeveyn bazı özellikleri kontrol etme imkanına kavuşacak.

Yeni gelen ‘Kısıtlı Mod’ ile mesajlaşmalar tamamen kapatabilecek, özellikler uzaktan açıp kapatılabilek. Madem bu TikTok akımının önüne geçilemiyorsa bu vb. kısıtlamalarla gençler korunsun diyen bir kesim var. Fakat bu ne kadar doğru tartışılır.

Gençlerin de bizler gibi cep telefonu kullanma akışkanlıkları değişiyor. Uygunsuz birçok içerik internette karşımıza çıkıyor. TikTok'un 13 yaş sınırına rağmen birçok çocuğun uygulamayı kullandığı bilindiği için, Aile Güvenliği Modu gibi özelliklerin önlem amaçlı benzeri uygulamaların arasında yerini alması gerekiyor.

Ofcom tarafından yapılan bir ankette, TikTok'un 2019'da 12-15 yaş arasındaki çocukların %13'ü tarafından kullanıldığı paylaşılmıştı.

Ebeveynlerin TikTok’u yükledikten sonra 'dijital refah' ayarlarına gitmesi ve kendisinin ve çoçuğunun telefonununu ayrı ayrı tanımlaması gerekiyor. Telefonlara gönderilen QR kod hesapları birbirine bağlıyor.

Aslında pek duyurusu yapılmasa da bu güvenlik özelliklerinin bir süredir TikTok platformunda olduğunu belirtmekte fayda var. Fakat özelliğin eski versiyonu, manuel ayarlamalar ve belli periyodalarda parolalar için şifre sıfırlama gerektiriyordu. Yani kısacası, ordan oraya koşturan ebeveynler için süreç daha zordu.

Şimdilik İngiltere’de kullanılabilen özellik yakında diğer ülkelerde de devreye girecek.

Böyle bir kısıtlama sizce mevcut düzeni değiştirir mi? Yorumlarınızı bekleriz.

Kaynak: Wersm

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir