Storytelling Summit hikâyeleştirme zirvesine çok az kaldı!

Türkiye’nin ilk “Storytelling Summit" hikâyeleştirme zirvesi 3-4 Haziran tarihlerinde online olarak gerçekleşmeye hazırlanıyor.

Derler ki “Evren atomlardan değil, hikâyelerden oluşmuştur.”
 Hikâye anlatıcılığı zaman ve mekânın ötesine geçerek ilettiği mesajı kuşaklar boyunca aktarabilen kadim bir sanattır. Tarih boyunca insan, hikâyeler anlatarak birlikteliğini sürdürebildi.

Kâr amacı gütmeyen Londra merkezli Uluslararası Oyunlaştırma Federasyonu Gamfed’in Türkiye Temsilciliği olan tamamı gönüllülerden kurulu Gamfed ve 2016 yılından kurulmuş akademi ve iş dünyasını bir araya getiren Yüksekbilgili Eğitim ve Danışmanlık bir araya gelerek Türkiye’ni ilk Türkiye’nin ilk “Storytelling Summit Hikâyeleştirme Zirvesi”ni gerçekleştirecekler.

3-4 Haziran tarihinde online yapılacak olan Storytelling Summit Zirvesi, hikâyeleştirme sanatının kökenlerini keşfedip yeni iletişim kanallarındaki geleceğini keşfedebileceğiniz 12 dakikalık 24 konuşmadan oluşan 2 günlük tematik bir deneyim yolculuğu.

Online olarak gerçekleşecek zirvenin program akışı ise şu şekilde:

Zirvede hikâyeleştirme uzmanı, eğitimci, akademisyen, girişimci, öğretmen gibi farklı meslekte hikâyelerin gücünü buluşturan Sinan Canan, Uğur Batı, Eda Bayraktar, Hülya Mutlu, Olcayto Cengiz, Erdem Aksakal, Beyza Akyüz, Dr. Seçkin Sarpkaya gibi değerli isimlerin yanı sıra diğer sürpriz konuşmacılar dinleyicilere kendi hayatlarındaki kahramanı keşfetme yolunda ilham verici fırsatlar sunacaklar.

Hikâyelerin kadim gücünden bugün de yararlanabilir miyiz? 
Evet! Çünkü hikâyeler;
 hatırlanabilir, paylaşılabilir, duyguyu ve inancı karşı tarafa kolaylıkla geçirebilir. Sunulan değer ya da ürün için motive edici ve tüketici kararları üzerinde belirleyici olabilir. 
İşte bu nedenle insanlık üzerindeki etkisini ve gücünü bir an bile yitirmeyen hikâyelerden yararlanmanın yeni yollarını aramalıyız.

İş dünyası için amaç:
Günümüz iş dünyasında rekabetin ve dijital dönüşümün etkisi altındaki müşterileriyle ve çalışanlarıyla çok daha yoğun bir bağ kurmak zorunda olduğu bu dönemde hikâyeler imdada yetişti. Çünkü hem çalışan hem de müşteri deneyimindeki yolculukların yegâne tarifi, hikâyeler sayesinde çok daha verimli aktarabilir hâle gelindi.

Bu zirvenin hedefleri:

  • Günümüzde hikâyeleştirmenin dış ve iç müşteri tarafında kurumun yararına nasıl kullanılabileceğini anlatmak,
  • Kendi iş ve yaşam hikâyemizle bağlantı kurabilmek,
  • Müşteri deneyimi ve çalışan deneyimi yolculuklarında hangi hikâyeleştirme tekniğinin hangi ürün / hizmet ile sunulabileceğini başarılı örneklerle aktarmak,
  • Bir marka hikâyesinin nasıl yaratılabileceğini birlikte keşfetmek,
  • Kurum içi eğitimlerde, öğrenme deneyimine hizmet edebilecek hikâyeleştirme tekniklerini özdeşleştirmek,

Eğitim dünyası için amaç:
Hikâyeler, ders planlarında yer alan konuların eğitimi sürecinde öğrencinin odaklanmasını artırmak, bilginin kalıcılığını sağlamak, eğitime ruh katmak isteyen öğretmen ve eğitimcilerin imdadına yetişti.

Bu zirvenin hedefleri:

  • Ülkemizde hikâye anlatıcılığı ve hikâyeleştirmeye duyulan ilgiyi arttırmak,
  • Kendi iş ve yaşam hikâyemizle bağlantı kurabilmek,
  • Eğitimi ve etkili öğrenmeyi sağlamak için hikâyelerin gücünü keşfetmek,
  • Hem eğitim hem de sosyal hayatta akılda kalıcı ve etkileyici hikaye anlatmanın tekniklerini öğretmek,
  • Bu kadim mesleğin fırsatlarını dijital ortamlarda aktarmak.

Storytelling Summit Zirvesi için "PAZARLAMASYON20" kodu ile biletlerde geçerli olan yüzde 20 indirimden faydalanabilirsiniz. Zirve hakkında daha fazla bilgiye ve biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir