Sistem 9: ‘’Bilgi teknolojilerine yatırımı artırıyoruz’’

Sistem 9’un önceliği; digital signage alanında üstlendiği pazar liderliğinin yanı sıra bilgi ve iletişim teknolojilerine de daha fazla odaklanmak.

Mağaza, restoran, banka, üretim tesisi, sinema, benzin istasyonu, kuaför veya çalışılan her kurumda, kısacası hayatın içinde her yerde artık karşımıza digital signage yapıları çıkıyor. Signage çözümleri başlangıçta orta ve yüksek ölçekte kurumların daha fazla tercih etmesi ile bilinir olsa da, günümüzde KOBİ ölçeğindeki şirketler için de kullanılabilir duruma geldi.

Sistem 9 Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdür Harun R. Akol’a göre, bu değişime de gelişen yazılım endüstrisi ile birlikte teknolojide sağlanan hızlı ilerlemenin ve düşen maliyetlerin zemin oluşturduğunu söyleyebiliriz. Digital signage çözümleri kurumsal iletişimi güçlendirip satışları artırmakla kalmıyor.

Harun R. Akol’un belirttiği gibi, aynı zamanda alışılagelmiş maliyetleri firmalar için ortadan kaldırıp, hem marka hakkında hem de günlük hayata dair haber ve bilgiler veriyor. “Sistem 9, geliştirdiği uzaktan merkezi yönetim yazılımı, doğru içerik üretimi ile yönetimi ve üstün satış sonrası servis desteği ile kurumların tasarruf edeceği, çalışan bağlılığını güçlendirecekleri, satışlarını artıracakları ve müşteri memnuniyetini yükseltecekleri bir ürün sunuyor” bilgisini veren Harun R. Akol, şu detayları da paylaştı: “Lokasyona özel yayın kabiliyetine sahip bu sistemler ile tek tuşla istediğiniz kurumsal mesajınızı eş zamanlı yayınlayabiliyorsunuz. Sunulan tüm çözümlerin ise tek bir amacı var; insanların çalışma, yaşam alanlarındaki kargaşayı kaldırmak ve dijital ortamda onlara hızlı, güncel, eğlenceli veya bilgilendirici içerikler sunmak.”

5G hıza hız katacak IBM İş Değerleri Enstitüsü tarafından 20 ülke ve 22 sektörden 3 bin 800’ü aşkın üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleşen “Covid-19 ve İş Dünyasının Geleceği” araştırmasının sonuçları, Harun R. Akol’un da belirttiği gibi, oldukça dikkat çekici. Araştırma, neredeyse kurumların yüzde 60’ının Covid-19 sebebiyle dijitalleşme hızının artığını gösteriyor. Aynı zamanda çalışanların da pandemi sonrası işyerinden bireysel beklentileri değişti. Burada çok fazla detaya girmeden ana başlıklar altında toplamak gerekirse, Akol’un çalışanların beklentilerine dair çizdiği çerçeve çok net: Güvenlik, hibrit çalışma, esnek iş saatleri, iş-yaşam dengesi ve yenilenmiş avantajlar.

Harun R. Akol’a göre, digital signage, bu değişen dünyada önemini korumaya ve pazar payını artırarak, yeni iş modellerinin oluşmasına katkı sağlamaya devam edecek. Dünya çok hızlı değişim gösteriyor. Dijital dönüşüm fark edemeyeceğimiz kadar dinamik bir sürece sahip. Bu tabloda Akol’un dikkat çektiği gibi, göz açıp kapayana kadar dünyada gerçekleşen veri akışı ise inanılmaz boyutta. “5G’nin getirdiği en önemli değişim veri transfer hızındaki gecikme süresinin 1 milisaniyeye kadar düşmesi” vurgusunu yapan Harun R. Akol, bunu bir örnekle tanımladı: “Buna göre, insan göz kırpma hızının bundan 100 kat daha yavaş olduğunu söyleyebiliriz.” Dolayısı ile Harun R. Akol’un da belirttiği gibi, digital signage yapılarının bu yönde gelişimine, hızına ve değişimine adapte olabilecek kurumlar ayakta kalabilecek.

“Bunu sağlayamayan kurumlar ise maalesef gelecekte varlığını devam ettiremeyecek” vurgusunu yapan Harun R. Akol, kurumsal hedef ve stratejilerini şöyle anlattı: İşlenmiş veriye sahip olmak zenginlik demek “Güney Kore Bilim, Teknoloji ve Gelecek Planlama Bakanlığı tarafından hazırlanan plana göre, global pazarda digital signage’in payının 2014 yılında 15,1 milyar dolar olduğu ve bu rakamın 2020 yılında 31,4 milyar dolara yükseleceği belirtilmişti. Bu ivmenin küresel bazda önümüzdeki 7 yıl içinde de devam edeceği öngörülüyor. Tabii ki bu yükselişe ülkemizin de kayıtsız kalması mümkün olmayacaktır. Sistem 9’un hedefi ise; 17 yıldır faaliyet gösterdiği dijital yayın ve bilgilendirme ekranlarını kapsayan digital signage alanında üstlendiği pazar liderliğinin yanı sıra bilgi ve iletişim teknolojilerine daha fazla odaklanarak ilerlemek. Planlarımızı teknoloji ihraç eden bir şirket olmak üzere yapıyoruz. Günümüzde veri ölçümü ve analizi yaparak, “işlenmiş veriye” sahip olmanın önemi çok büyük. Bu düşünce ile akıllı şehirler, akıllı duraklar ve otobüsler, akıllı park sistemleri, kişi-yüz tanıma sistemleri, kişi sayma sistemleri, operasyon ve görüntü merkezleri, dijital eğitim merkezleri, ev-bina-ofis otomasyon sistemleri, özel yazılımlar ve mobil uygulamalar alanlarında da kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Tüm hizmetleri tek elden ve anahtar teslim sunuyoruz. 81 ilde profesyonel saha servisleri ve sistem kurulum ekipleri, yayın içerik yönetim ve üretimi ile uzaktan erişim sistem kontrol hizmeti veriyoruz.” 

Sistem 9’un djital çözümleri kurumlara neler katıyor?

  • Kurumlara teknolojik kimlik kazandırıyor. 
  • Merkezi sistemle tek noktadan ve dünyada sınırsız lokasyona ayrı yayın gerçekleştirme olanağı sağlıyor. 
  • 7/24 kesintisiz iletişim ve ilgiyi devam ettiriyor. 
  • Anlık mesaj ve bilgilendirme yapmaya olanak sağlıyor. 
  • Matbaa, lojistik ve operasyonel giderleri ortadan kaldırıyor. 
  • Kurumsal iletişimi ve çalışan motivasyonunu üst seviyeye taşıyor. 
  • İş kazalarını azaltıyor. 
  • Satışları artırıyor. 
  • Eğitim aracı olarak kullanılıyor
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir