Şişecam 100 yıllık Cumhuriyet ateşini 88 yıldır harlıyor

Şişecam Cumhuriyet'in 100'üncü yılını "Sevdan Bir Ateş" filmiyle kutluyor.

1935 yılında, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin cesur bir girişimcilik öyküsü olarak doğan Şişecam; ülkenin kumu, sodası, suyu ve enerjisiyle çıktığı yolda küresel büyüme yolculuğuna devam ediyor. Kuruluş kararnamesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını taşıyan Şişecam, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100’üncü yılını hazırladığı ‘Sevdan Bir Ateş’ filmiyle, gururla kutluyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin varoluş hikâyesini yazarken, bağımsızlığın ancak iktisadi reformlarla sürdürülebilir olacağına inanıyordu. Ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtaracak, zaruri ihtiyaçları karşılayan sektörlerde faaliyet gösterecek milli fabrikaların temeli ilk kez Cumhuriyetimizin 10’uncu yılında, Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı ile atıldı. Planda alınan kararlardan biri de cam sanayisi alanında fabrika kurulmasıydı. Şişecam’ın kuruluşunu sağlayan o kararnamenin altında, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk imzası vardı. 

Şişecam kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflerini yansıtan geleceğini; 4 kıtada, 24 bin çalışanı, eşsiz kültürü, yatırımları ve temel harcı olan Cumhuriyet’in değerleri ile tasarlamaya devam ediyor. 100 yıllık Cumhuriyet’in bağımsızlık ateşini 88 yıldır harlayan Şişecam, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını ‘Sevdan Bir Ateş’ filmiyle kutluyor.

Sevdan Bir Ateş şarkısının eşlik ettiği filmde ülkemizin Bandırma Vapuru'nda başlayan ve Cumhuriyet’le taçlanan bağımsızlık hikâyesi anlatılıyor. 1935’te elektriğin kısıtlı olduğu günlerde üretime ülkenin aydınlanması için gaz lambası camı ile başlayan Şişecam filmde Cumhuriyet’in aydınlanma yolculuğuna nasıl eşlik ettiğini de izleyicilerle paylaşıyor.

Künye

Reklamveren: Şişecam

Reklamveren Marka Ekibi: Arzu Özcan, Celil Kaya, Şenol Gündüz, Demet Özen, Gözde Mıdık, Ebru Arda

Reklam Ajans: Punch BBDO

Prodüksiyon Şirketi: Depo Film

Yönetmen: Serdar Dönmez 

Şarkı: Sevdan Bir Ateş 

Söz-Müzik: Murat Çelik

Şarkı Yeniden Düzenleme: Mert Tunay

Tarih Danışmanı: Erhan Çavdaroğlu 

Fotoğraf: Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık

*'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' fotoğrafı 1933 yılında Uşak'ta düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında kentteki tek fotoğrafçı Hüsnü Kazım Özler tarafından çekildi. Fotoğrafın orijinali şu an Uşak Kent Tarihi Müzesi'nde sergileniyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir