Satış Ekibinizin Sizden Nefret Etmesinin 6 Nedeni

Aşağıda sayacağım maddeler, satış ekibinizin sizden nefret etmesini sağlayışınıza dair en yaygın nedenlerdir ve birebir satış temsilcilerinin kendi ağızlarından aktarılmıştır: 1) Benim değerli vaktimi harcıyorsun Düzgün planlanmamış ve efektiflikten çok uzakta birçok satış toplantısı yaptık. Sadece geçen ay, herkesin Müşteri İlişkileri Yönetimi platformlarında mevcut olan bilgileri gözden geçirmek için dört tane haftalık toplantı yaptık. Her toplantıda bir saat boyunca raporlar okuyup durduk. Bu toplantılardan nasıl bir sonuç çıkarmamı bekliyorsun? Bu konuşmalardan nasıl bir kazanım elde etmem gerektiğini düşünüyorsun? Sonraki adımda ne yapmamı istersin? Ve lütfen yeterli sayıda telefon görüşmesi yapmadığım için şikayet etme. Geçen ay benden bir daha asla yerine koyamayacağım dört saat çaldın. 2) Bana verdiğin geri bildirim ile aynı fikirde değilim Müşterilerle yaptığımız son satış görüşmesinden sonra bir araya geldik ve yeterince iyi bir performans ortaya koyamadığıma dair bir geri bildirimde bulundun. Aslında, bu durumda hangi davranışımı değiştirmem gerektiğine dair en ufak bir fikrim yok ve sanırım hala bir şeyleri değiştirmemi bekliyorsun. Nedir o? Yine geçen haftaki gibi bir durumla karşılaştığımda yapmayı bırakmam veya değiştirmem gereken şey nedir? Eğer bana açık ve net bir şekilde söylemeyeceksen, o zaman beni rahat bırak! 3) Sonlandırmaya hazır olmadığım bir anda üzerime çullanıyor ve “satışı sonlandır” diyorsun! Başarmak için haftalarca çalıştığım fırsat bir işi kendine mal ettin. Bu fırsatı iyi idare ettim mi? Hayır. Bu işi sensiz sonlandırabilir miydim? Muhtemelen evet, ama bunu hiçbir zaman bilemeyeceksin çünkü içeri girip yaptığım tüm işi bloke ettin ve yarışımı henüz sonlandırma aşamasına getiriyorken ikimiz için de zafer ilan ettin. Teşekkür ederim patron. satis 4) Bana ve iş arkadaşlarıma ne yapmamız gerektiğini söylüyor ve bunu yaparken kendi yolumuzu keşfetmeyi tercih edecek yetişkinler olduğumuzu unutuyorsun Bize çocukmuşuz gibi davranıyorsun ve bazı konularda haklı olduğunu düşünsem de kendi kendime düşünme şansım olmadan bana mesleğimi nasıl yapacağımı söylemenden nefret ediyorum. Bana bazı sorular sor. Problemleri ve fırsatları görmeme izin ver. Bazen cevapları kendim de bulabilirim. 5) Her şeyi bilen adam/kadın! Artık öğrenebileceğin yeni bir şeyler yok mu? Ya da bu o kadar da önemli değil mi? Ne kadar küstah bir yaklaşım! 6) Bir satış temsilcisi olmanın ne kadar zor olduğunu unutmuşa benziyorsun Müthiş satışlar ve gelirler elde etmek için sihirli bir değneğim yok ve bana yüklediğin diğer işleri yapmak için ekstra zaman yaratamıyorum. Sen de bizden biriydin, şimdiyse gerçeklikten tamamen uzak talepleri olan ve bizden bunları gerçekleştirmemizi bekleyen o kıdemli müdürler gibi davranıyorsun. Bundan nefret ediyorum.

Satış Ekibiniz İle Aranızı Nasıl Düzeltebilirsiniz?

Satış temsilcileriniz için değerli olabilecek beş stratejiyi aşağıda bulabilirsiniz 1) Zamanlarına altınmış gibi davranın. Gerçekten faydalı toplantılar yapın, odaklanmaları gereken sonuçları ve almaları gereken yeni aksiyonları net bir şekilde dile getirin. 2) Gerçekçi gözlemlere dayalı açık geri bildirimler verin Neyi iyi yaptıkları ve ne konuda yanlış yaptıkları ile ilgili onlara karşı net olun. Onlara, üzerinde çalışmaları için spesifik bir iş verin ve bu iş üzerinde çalışırlarkenki süreçlerini değerlendirin. satis2 3) İşlerini yapmalarına izin verin. Eğer satışları gerçekleştirip sonlandırmaları için para alıyorlarsa, o zaman işlerini yapmalarına izin verin. Onlar için en değerli şey; bir fırsatın gelişme aşamasında onlara vereceğiniz destektir, son aşamalarında değil. 4) Çok uzun olmayan bir süre önce onlardan biri olduğunuzu unutmayın. İster sahada isterlerse satışın direkt içinde olsunlar, satış yapma işlemi fiziksel ve zihinsel olarak yorucudur ve müdürü tarafından desteklenmemek, en iyi satış temsilcisinin bile işi bırakmasına neden olabilir. 5) Kendi kişisel gelişiminiz için çıtayı yüksekte tutun. Eğer ekibinize gelişme ve büyüme mesajları veriyorsanız, o zaman gelişme konusunda da çok iyi bir örnek olmanız gerekir. İşinize çok hâkim ve tecrübeli olduğunuzu düşünebilirsiniz, fakat ekibinizden de öğrenebileceğiniz bazı incelikler olduğunu asla unutmayın. Bazı kararları alırken de ekibinize danışmayı bir zayıflık olarak görmeyin. Aksine böyle bir davranış güven ilişkisi için çok değerli. 6) Satış ekibinden biri olduğunuzu gösterin. Öncelikle bir satış lideri olarak işinizi, ekibinizin aldığından çok daha fazla ciddiye aldığınızı gösterin. İşlerinin çok kolay olmadığını, karşılaştıkları tatsız olaylar ile geçmişte karşılaştığınızı ve örnekler ile nasıl aşabileceklerini anlatın. Bu onları motive eder, sizi de kendilerinden biri olarak görmelerini sağlar.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir