İletişim danışmanlığı sektöründeki şirketleri temsil eden İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA), PRİDA İletişim Ödülleri ve AkademİDA PR Jam Ödülleri’nin kazananlarına ödüllerini 17 Şubat Salı akşamı Dada Salon Kabarett’te düzenlenen eğlence dolu bir gecede takdim etti. Törende; 3 Büyük Ödül, 1 Altın PRİDA ödülü, 1 UNICEF Çocuklara Umut Dağıtan Kampanyalar Özel Ödülü, 1 Uzun Soluklu Kurumsal İş Birliği Ödülü ve 2 İletişim Emektarı Ödülü dahil olmak üzere toplam 39 ödül sahiplerini buldu.
Gecenin açılış konuşmasını İDA Yönetim Kurulu Başkanı Burçak Taşkın Yurdakul yaptı. Yurdakul, konuşmasında şunları paylaştı: “Bu akşam, sadece ödüller için değil; bir masanın etrafında bir amaçla toplanmanın, birlikte üretmenin ve ortak bir heyecanı paylaşmanın kutlaması için buradayız. PRİDA Suare konseptini bu düşünceyle oluşturduk. Bu yıl kalbimizden geçen tek bir cümle vardı, o da bu yılın mottosu olan ‘İyi işler ışığını PRİDA’da buluyor’... Biliyoruz ki; her başarılı kampanyanın, her yaratıcı fikrin arkasında devasa bir emek var. İlk toplantıdan, son raporun teslimine kadar geçen o yorucu ama bir o kadar da tutku dolu süreci hepimiz çok iyi tanıyoruz. İşte yoğun çabaların sonunda ortaya çıkan o 'iyi iş', değerini bulduğunda bize yol gösteren bir ışığa, bir motivasyon kaynağına dönüşüyor. İyi işler PRİDA ile taçlansın, hatırlansın ve içimizdeki o ışık hep parlamaya devam etsin.”
En yüksek puanı alan projelere büyük ödüller
Başvurdukları kategorilerde en yüksek puanı alan üç proje Büyük Ödül’e layık görüldü.
- En Başarılı İletişim Danışmanlığı Uygulaması Ödülü, “Paşabahçe Mağazaları – Füreya Koleksiyonu: ‘Ateş ve Sır’ Lansmanı” projesi ile Lobby İletişim ve Etkinlik Danışmanlığı ve Paşabahçe Mağazaları’na verildi.
- En Başarılı Dijital ve Sosyal Medya İletişimi Uygulaması Ödülü, “Doyuyo Kadıköy” projesiyle RED and GREY ve Doyuyo’ya takdim edildi.
- En Başarılı Sürdürülebilirlik Uygulaması Ödülü ise “Şanlıurfa Yerel Kalkınma Projesi” ile Medyaevi İletişim ve FLO Group’un oldu.
Tüm kategorilerde en yüksek puanı alan İDA üyesi şirketin çalışmasına verilen Altın PRİDA Ödülü, “Benden Kardeşime Dönüşüm Sepeti” projesi ile GoodWorks Holistik İletişim Çözümleri ve ebebek’e verildi.
UNICEF Çocuklara Umut Dağıtan Kampanyalar Özel Ödülü ise “Karneni Göster Kitabını Al” projesi ile Lobby İletişim ve Etkinlik Danışmanlığı ve Türkiye İş Bankası’nın oldu.
PRİDA İletişim Ödülleri kapsamında bu yıl Med Partners ve Vileda Türkiye, Sürdürülebilir İş Birliği Ödülü’ne layık görüldü.
Ayrıca Lobby İletişim ve Etkinlik Danışmanlığı’nda 10 yıldan fazla süredir görev yapan Esra Sahici ve Halis Taner Atabey’e İstikrar Örneği İletişim Emektarı Ödülü takdim edildi.
AkademİDA PR Jam’de genç yeteneklere ödül
Sektöre donanımlı profesyoneller kazandırmak amacıyla, iletişim alanında eğitimine devam eden üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen AkademİDA PR Jam Ödülleri’nin kazananları da aynı gecede açıklandı. Bu yıl Aktif Bank ana sponsorluğunda ve Faselis destek sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada üç proje ödüle layık görüldü.
- Birincilik Ödülü, İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Eylül Kale, Miraç Coşkun ve Gamze Doğan’a verildi.
- İkincilik Ödülü, yine İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Esmanur Yazan ve Dilek Zeynep Gülören’e takdim edildi.
- Üçüncülük Ödülü ise Anadolu Üniversitesi’nden Tuğsen Güngörmüş, Yusuf Karapınar, Ufuk Yazgan ve Mert Başkurt’un oldu.
İletişim sektörünün yaratıcı gücünü ve ortak üretim kültürünü kutlayan gece, ödül töreninin ardından düzenlenen etkinliklerle devam etti.
Ödüle hak kazananların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.