Profesyonelliği şıklıkla birleştiren birinci sınıf klavye: Logitech MX Keys

İçerik üreticiler ve yaratıcılık gerektiren profesyonel uygulamalar ile uğraşan kullanıcılar için tasarlanan Logitech’in birinci sınıf klavyesi MX Keys’e yakından bakalım.

İyi bir bilgisayar kadar gelişmiş özelliklere sahip bir klavyenin verimliliğe ve üretkenliğe katkısı yadsınamaz. İçerik üretici, yazılımcı, evde veya ofiste çalışırken kaliteli ve fonksiyonel bir klavyeye ihtiyaç duyanlar için kullanılan klavyenin kaliteli olması kadar fonksiyonel olması da önemli. Aksesuar denince ilk akla gelen markalardan Logitech'in birinci sınıf klavyesi MX Keys, şık tasarımı ve performansıyla göz dolduruyor.  İşte ergonomik yapısı sayesinde pek çok farklı cihazla uyumlu çalışabilen Logitech MX Keys’in tüm özellikleri… 

Kutu açılımı ve ilk yorumlar
Tasarımı, teknik özellikleri ve performansı ile öne çıkan MX Keys, son derece şık bir kutuyla bizi karşıladı. Kutunun içerisinde, klavyeyi bilgisayara bağlayabilmemizi sağlayan yöntemlerden biri olan USB reciver yer alıyor.

USB unifiyer adındaki reciver sayesinde 6 farklı Logitech cihazı, bu reciver'ın takılı olduğu bilgisayara bağlanabiliyor. Bağlantı için kullanılan yöntemlerden birisi dememizin sebebi, klavyenin USB unifiyer dışında bilgisayara Bluetooth ile de bağlanabiliyor olması. Kutu içerisinden ayrıca USB C’den USB A şarj kablosu çıktığını da belirtelim.

Tasarım ve teknik özellikler
Logitech MX Keys'in en güzel özelliklerinden birisinin, ellerimizi klavyeye yaklaştırdığımızda aydınlatma sisteminin çalışıyor olması diyebiliriz. Klavyenin üzerinde bulunan akıllı sensörler, ışıklandırmayla donatılmış arkadan aydınlatmalı tuşlar ile kullanıcının ellerini algılıyor ve ortam aydınlatma durumuna bağlı olarak klavye aydınlatmasını otomatik olarak ayarlıyor. Bu sistem sayesinde karanlıkta yazarken bile harfleri kolayca görmek mümkün oluyor. Klavye üzerinden  aydınlatmanın parlaklık miktarının da ayarlanabildiğini belirtelim. Işıklandırma kapalıyken 5 ay, ışıklandırma tamamen açıkken ise şarjının 10 güne kadar dayanabildiğini söyleyelim. Yani şarjımız, aydınlatmanın parlaklık miktarını sonuna kadar açmadığımız takdirde son derece yeterli bir performans sunuyor. 

MX Keys'in tasarım özelliklerine değinecek olursak; şık tasarımı ile göz dolduran klavyenin, oldukça kaliteli ve sağlam olduğunu hissediyoruz. Klavye, kablosuz olarak 10 metreye kadar mesafede çalışabiliyor. 810 gram ağırlığa sahip klavyeyi kullanırken, ağırlığı sayesinde zemin ne olursa olsun kaymadığını ve yerinden oynamadığını belirtelim. 430 mm genişliğe, 20,5 mm derinliğe ve yaklaşık 132 mm yüksekliğe sahip MX Keys'in üzerindeki tuşların oyuklu yapısı sayesinde hata yapma payı oldukça düşük ve konforlu bir yazma deneyimi sağlanıyor. Klavyenin tuşları kullanım sırasında oldukça sessiz olmasına rağmen bastığımız her tuşu hissedebiliyoruz, yani tepki verme süresi oldukça başarılı. MX Keys, hem PC hem de Mac bilgisayarlarla kullanılabiliyor. Dolayısıyla klavye üzerinde, her iki platforma ait özel tuş simgeleri mevcut. Klavye, mekanik tuş yapısına sahip olmadığı için oyun oynamak için uygun olmayabilir. MX Keys'in tuşları mekanik olmamasına rağmen 10 milyon vuruş gibi uzun bir ömre sahip olduğunu da belirtelim.

 
Logi Options
MX Keys'in en önemli özelliklerinde birisi de, Logi Options programı sayesinde bazı tuşları özelleştirebiliyor olmamız. Bu sayede özellikle; Photoshop, Adobe Premiere, Logic, Final Cut, Pro Tools gibi profesyonel ses ve görüntü programları için bu tuşlara kısa yollar atayabiliyoruz. Ayrıca Logi Options sayesinde klavyenin şarj durumunu da görebiliyoruz. MX Keys üzerinde şarj durumunu gösteren herhangi bir gösterge mevcut değil ama klavye üzerinde bulunan ledin kırmızı yanması durumunda şarj etme zamanının geldiğini anlayabiliyoruz. MX Keys ile birlikte gelen USB C kablosu, bize kablosuz kullanıma izin vermiyor ama oldukça kısa sürede şarj ettiğimiz klavyemizi acil olarak kullanmamız gerektiği durumlarda yeterli oluyor. 

Çoklu cihaz desteği
MX Keys'de farklı işletim sistemleri ile bile kullansak, üzerinde bunun için özel olan (Easy-Switch) tuşlar sayesinde 3 farklı bilgisayara veya cihaza atayabiliyoruz. Bu sayede sadece gerekli tuşa basarak en hızlı biçimde cihazlar arasında geçiş yapabiliyoruz ve klavyemizi istediğimiz cihazla kullanabiliyoruz. Son olarak MX Keys’in; Windows, macOS, Linux, iOS ve Android işletim sistemleriyle sorunsuz çalışabildiğini belirtelim. 

Sonuç
MX Keys; içerik üreten, kreatif işlerle uğraşan ve bilgisayar programlama yapanlar için son derece başarılı bir ürün. Klavyenin; malzeme kalitesi, teknik özellikleri,  tasarım, yazılım desteği ve kullanım kolaylığı ile, sınıfının en iyisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Elbette oyunculara hitap etmediği kesin, fakat özellikle yaptığı işi sorunsuz ve hızlı şekilde halletmek isteyenler ve bilgisayar başında saatlerini harcayan yaratıcı profesyoneller için biçilmiş kaftan. 

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir