Perakendecilerin 5'te 1'i, Salgında Temassız Ödemeye Yatırım Yapacak

27 yılı aşkın süredir farklı segmentlerdeki perakendecilere müşteri deneyimi çözümlerinin yanı sıra POS yazarkasa donanım ve yazılım ürünleri sağlayan POS AŞ, iştiraki olduğu Toshiba Global Commerce Solution'ın (GCS) perakende sektörünün geleceğine yönelik "2021'de Perakende: Perakende Teknolojilerinde COVID-19 Etkisi" araştırmasının bulgularını paylaştı. Araştırma, 2020'nin bahar aylarında 148, yaz aylarında da 118 olmak üzere toplam 266 perakende yöneticisi ile yapılan anket sonucu oluşturuldu.

https://pazarlamasyon.com/amazon-musterilerin-avuc-icleriyle-odeme-yapmalarini-saglayan-bir-odeme-yontemi-gelistirdi/

2021'de Perakende: Perakende Teknolojilerinde COVID-19 Etkisi araştırması; “COVID-19 öncesinde ve sırasında perakende teknolojilerinin durumu”, “günümüzde önem verilen teknolojiler” ve “2020'de yaşanan olayların 2021 bütçe ve planlaması üzerindeki etkisi” olmak üzere 3 başlıktan oluşuyor.

COVID-19'un Etkisi

Pandeminin büyük değişimlere neden olduğu perakende sektörü yöneticilerinin %90'ı teknoloji stratejilerinin ve yatırımlarının değişmesi gerektiğini düşünüyor. Perakendecilerin bu noktada pandeminin beraberinde getirdiği değişimlerden sonra gelirlerini artırmak için en fazla kar getirecek teknolojiyi, kullanmaya devam edeceği teknolojileri ve artık kullanması şart olmayan teknolojiyi belirlemesi gerekiyor.

Kesintisiz Alışverişe Öncelik Veriliyor

2020'nin yazında yapılan ankette perakende yöneticilerinin yarısından fazlası (%53), kesintisiz alışveriş teknolojilerine yapılacak yatırımın toplam teknoloji bütçesinde %11 ile %30 arasında bir paya sahip olması gerektiğini belirtiyor. Bu noktada perakendecilerin yapay zeka ve bilgisayar görüntülemesi dışında kendi operasyonlarını ve süreçlerini de daha verimli hale getirecek yatırımlar yapması gerektiğini unutmamak gerekiyor.

https://pazarlamasyon.com/caper-yapay-zeka-destekli-otonom-odeme-sistemini-tanitti/

Perakendeciler, müşterilerini merkeze yerleştirmek için veriyi kullanıyor. 10 perakendeciden 7'si müşteri bağlılığını artırmak (%76), müşteri deneyimini iyileştirmek (%75) ve yeni müşterileri mağazasına çekmek için (%70) elindeki veriyi kullanıyor.

Anketi 2020'nin bahar aylarında cevaplayan perakendeciler, 2021'de markalarını ileriye taşımak için en çok ilgi gösterdikleri teknolojileri %63 ile veri analitiği, %54 ile yapay zeka ve makine öğrenmesi, %41 ile alternatif ödeme yöntemleri ve yine %41 ile mobilite ve self-checkout gibi self-servis olarak sıraladılar.

Aynı soruyu 2020'nin yaz aylarında cevaplayanların %68'i temassız gibi alternatif ödeme yöntemlerini, %65'i alternatif sipariş tamamlama yöntemlerini, %60'ı veri analitiğini ve %57'si de mobilite ve self-checkout gibi self-servisi öne çıkardı.

https://pazarlamasyon.com/perakende-firmalari-kasiyersiz-odeme-teknolojisi-yerine-temassiz-alisverise-oncelik-veriyor/

2021 Bütçeleri ve Planları

Pandemi döneminde tüketici satın almak alışkanlıkları değişmesi teknoloji perakendecilerinin de en iyi alışveriş deneyimini sunma yöntemlerini değiştirmesine neden oluyor. Bu yüzden teknoloji için ayrılan bütçenin ve yapılan planların da yeniden oluşturulması gerekiyor. Anketi 2020'nin yaz aylarında cevaplayan yöneticilerin %20'si, işletme maliyetlerini ve giderlerini azaltacağını, %10'u da daha online bir yapıya sahip olacak değişiklikler yapacağını belirtiyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir