Mom And Kids Zone - 8. Bölüm - İletişimcilere Öneriler

https://youtu.be/IDc7K7f70Ac

ANNELER KONUŞUYOR, O ZAMAN SİZ DE ONLARLA KONUŞUN:

Facebook’un gücü yadsınamaz, artık herkes orda. Twitter, bir nebze daha sofistike daha teknolojiye teşne annelere uygun bir mecra. Anneler dertlerini, sorularını, sorularını Facebook platformlarında paylaşıyor.

  • “ Ekmek almaya diye çıkıp, günlerce dönmeyesim var. “
  • “ Bebeğim diş çıkarıyor sanırım, hiç yemek yemiyor, anneler ne yapmalıyım?”
  • “Doktor bize gaz için X ilacını verdi, kullanan var mı?” (Bak, doktora güvenmemiş, başka annelere soruyor)
  • “ Bebeğime X marka pişik yaptı, bana bebek bezi önerecek olan var mı?”
  • “ Çocuğu 2 günlüğüne anneannesine bırakıp, normal inşalar gibi kahve içmeye, dolaşmaya gitsek, sizce psikolojisi bozulur mu?”

Ve daha niceleri… Madem anneler kendi aralarında bu kadar konuşuyor, siz de onlarla konuşun. Facebook sadece post atma yeri değildir. Doktor, alerji uzmanı, diyetisyen destekli, online soru-cevap köşelerine de yer veren markanız, eminim annelerin en sık ziyaret edeceği sayfa olacaktır.

Annelerin bir araya gelip, doğru kişiden bilgi alacağı mekanlara ihtiyacı vardır. Mothers'Land bunlardan bir tanesidir. 1 yıl önce kurulan Mothers'Land, annelerin içindeki potansiyeli ortaya çıkarmak için kurulmuştur. “Anne dönüşür, dünya değişir” mottosu ile yola çıkan Mothers'Land, hamilelik döneminden başlayarak, annelerin doğru uzmanlarla bir araya gelmesini sağlıyor. Ayrıca çocuklarımız büyüdükçe değişen dertleri ve ihtiyaçları için de özel hizmetler sunuyorlar. Gelin Mothers'Land’in öyküsünü Ceyda Kantarcı’dan dinleyelim:

https://youtu.be/u_DxspFAUbI

Unutmayın, anneler, kendi çocukları ile yaşıt çocukları olanlarla iletişim kurarlar, onları her anneyle değil, kendi yaş gruplarında çocukları olan annelerle bir araya getirin ki, ortak dertlerini, aynı dilden konuşabilecekleri bir ortamda paylaşsınlar.

Bu ortamlarda vereceğiniz mesajlar, annelere sunduğunuz “net” faydaları anlatacağınız organizasyonlar, dertlerine çare olacağı için markanızla da bağlarını kuvvetlendirecektir.

ANNELER ÇOCUKLARININ FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞMAYA BAYILIR

Anneliğin ilk kuralı, yavruları ile gurur duymak ve bunu paylaşmaktır. Anne olduktan sonra sosyal medya paylaşımları artan ve çocuk resimlerinden size fenalık getiren arkadaşınızı düşünün. Annelerin, sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflar için, markanızın da yer aldığı ve esprili yorumların olduğu çerçeveler hazırlayın!

ANNELİK DUYGUSALLAŞTIRIR, KSS’YE ÖNEM VERİN!

Kurumsal sosyal sorumluk bu jenerasyon için önemlidir. Bir de anne olduktan sonra başka çocuklar için de bir şey yapabilmek isterler. Çünkü daha fazla empati kurabilirler. Tüketicilerinizi de dahil edeceğiniz kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, size hem itibar hem de pazarınızda büyüme sağlayacaktır.

BİR ÖNERİ:

Kayıp çocuk sayısının artış gösterdiği günümüzde, iyi kalpli perakende markalarını göreve çağırmak istiyorum. Emniyet Birimleri ile işbirliği yapabilecek markalar, özellikle market içerisinde yer alan, erişimi yüksek markalar! Kutularınızın üzerine, kayıp çocukların fotoğraflarını basarak, bir yaraya dokunabilir ve kayıp hayatları belki de geri döndürebilirsiniz.

İKİNCİ BİR ÖNERİ:

Türkiye’de, 1.8 Milyon çocuk obezite ile karşı karşıyadır. Sokaktan, oyundan uzaklaşan, fiziksel olarak yetersiz hale gelen, bilgisayar bağımlısı çocukları, yeniden sokak oyunları ile bir araya getirmek için iyi kalpli markalara ihtiyacımız var.

Çocuk sokakları trendi dünyada olduğu kadar Türkiye’de de kabul görüyor. Bu trendi, okul bahçelerinden başlayarak, sokak aralarına, meydanlara kadar taşıyabiliriz. Bu anlamda öncü belediyeler mevcut. Sayılarının artmasını diliyorum.

    

28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü, Türkiye’de sadece Omo tarafından sahipleniliyor. Bu anlamda daha fazla yatırıma genç Türkiye’nin ihtiyacı var.

                         

BABANIN EKSİKLİĞİNİ GİDERİN!

Artık babalar çok yoğun, X ve Y Mom’ların eşleri çoğunlukla fazla mesailerde, bu da evde annenin uyku saatinde genellikle tek olmasına ve çocuklarla tek başına baş etmesine neden oluyor. Oysa çocuklar babalarını özlüyor.

Babaların, seslerini kaydederek, çocuklarına masal okuyabildikleri bir hikâye kitabı eminim, uyku saatlerinde annelerin hayatını kolaylaştıracaktır. Artık kitapların içerisine ses eklenebiliyor. Bir babanın, her satırı kendi sesi ile okuyup, bunu kaydettiği bir kitap olsa, eminim çocuklar da kendilerini daha güvende hissederek uykuya dalabilirler.

YAZ TATİLLERİNİ BOŞA GEÇİRMEYİN!

Ülkemizde pek çok çocuk kulüplü, aqua parklı tesis olmasına rağmen, bebek ve çocuk konseptini gerçekten yaşatan bir tesis mevcut değildir. İçerisinde bebek bakıcılarının yer aldığı, bebeklere özel menülerin sunulduğu, yataklardan, tesisin içerisindeki güvenlik önemlerine kadar çocuk merkezli hazırlanmış bir tesis ihtiyacı yüksektir.

Yaz okullarının 3 yaş sonrası olması anneleri bu dönemde zora sokmaktadır, bebek yüzme kursları, su oyunları alanları, park ve bahçe organizasyonları için firmaların annelere sunacağı pek çok alternatif yer almaktadır.

Yaz dönemlerinde çocuk tiyatroları bile tatildedir. Annenin, çocuğu ile en fazla zaman geçirdiği bu dönemde, markaların daha fazla event ve aktivite yapması gerekmektedir.

Bir de ricam olacak, çocuk oyun alanı ve anne sosyalleşme alanını uzağa koymayın sayın mimarlar. Çocuklar, anneleri ile mesafe arttıkça, alana girmekte direniyorlar. Bu da yaptığınız yatırımın kullanılmamasına neden oluyor.

Son Bir Öneri:

Evet teknoloji hayat kurtarıyor! Evet, anne olarak nefes almak istediğinizde size destek oluyor. Ancak, pek çok uzman hemfikir ki, teknolojinin sınırları ve doğru zamanda çoğun hayatına girme biçimi anne kontrolünde olmalı.

Çocuklarınızın hayatına teknolojiyi sokarken lütfen dikkatli olun.

Bu konudaki uzman görüşünü Ceyda Kantarcı'dan dinleyelim:

https://youtu.be/H7GRUGG6kdo

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir