Mobilya denince insanların aklında  yalnızca bir yöne odaklanan fikir söz konusu mudur? Ya da belirli bir şart, değişmez algı, alışkanlıktan gelen bazı marka bağımlılığı, sadakat ? Hangisine göre hareket ederiz dersiniz ? Bilinen bir markaya mı yöneliriz yoksa mobilyacılar çarşısından bütçemize uygun dediğimiz kısımda mı işimizi hallederiz. Bunların net bir cevabı yoktur evet. Ama şöyle bir gerçek vardır ki, aldığımız diğer ürünlerde olduğu gibi bu sektör için de reklamların etkisi yadsınamaz.

Neler mi var bu sektörün reklamlarında ?

http://www.youtube.com/watch?v=BvFsEy6124s

Doğtaş reklamlarının pazarlanmasını bir bütün halinde "Doğtaş'ın Gerçek İnsanları" yazımızda görebilirsiniz. Buradaki mesaj biz ‘hayatınızın içindeyiz". Marka bize, ben size en yakın olanım, hep sizinle birlikteyim demeye çalışıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=jM5uvF4BTBA

Bir diğer marka , Bellona’nın reklam yüzü Şevval Sam reklamlarda ürünün özelliğinden çok kendi özelliğini gösteriyor. Ve bakın ben şarkıyı mobilya reklamına da uygun söylüyorum diyor. Ama belli bir özellik, algılatılmaya çalışılan durum söz konusu değil. Bazı kesim için bu gerekli de değil. Çünkü marka ismi ile her şeyi anlatmaya yetiyor.

Bilmeyenler için rakibi gibi görünse de, kardeş marka olan İstikbal ise, şu reklamıyla karşımıza çıkıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=9ESPXh-p3kI

Reklamda İstikbal gösteriyor ki fiyatlarında bin lira indirim bile yapabilecek kadar babayiğit bir marka. Aynı zamanda bu indirime rağmen fiyat konusunda rakiplerinden oldukça üst seviyelerde. Fakat saygınlığını ve bilinirliğini korumakta. O anki her işini bırakıp indirimden yararlanmaya koşacak kişilerin varlığını göstererek markanın ne kadar değerli olduğu anlatılmak istenmiş.

http://www.youtube.com/watch?v=Acsu8uqtUjE

Burada şunu sormak istiyorum. Yukarıdaki reklam çıktığında ekrana hiç  bakmadan, yalnızca reklamı dinleseniz bu reklamın yine de bir mobilya reklamı olduğunu düşünür müsünüz?  Ben kendi adıma düşünmem. Ruh eşini anlatan bir kadının nereden esinlenip de olayı  mobilyaya bağladığını algılamak zor olur. Sözler güzel, mobilya güzel, fakat bağlantı kopuk. Farklı olmanın yanlış algılandığı yerdeyiz.

 Bu listeye daha farklı reklamlar eklenebilir. Yazımızda biz reklamları biraz tüketici gözü ile değerlendirdik. Fakat burada önemli olan tabii ki bu reklamlar, şirketlerin stratejilerine cevap verebiliyor mu? Örneğin hedeflendiği gibi markaya katkı yapabiliyor mu veya satışlarda istenilen artışı sağlayabiliyor mu? Bu soruların cevapları olumlu olacak ki, markalar yukarıdaki tarzda çalışmalara onay veriyorlar. Eğer aksi bir durum söz konusu ise zaten, yine çuval dolusu para boş yere saçılıyor demektir.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir