MediaMarkt Startup Challenge, 47 farklı ülkeden başvuru aldı

Türkiye’den başlayıp dünyanın farklı ülkelerine açılan girişimcilik yarışması MediaMarkt Startup Challenge, perakende sektörünün geleceğine yön vermeyi hedefliyor.

Türkiye’den başlayıp dünyanın farklı ülkelerine açılan girişimcilik yarışması MediaMarkt Startup Challenge, perakende sektörünün geleceğine yön vermeyi hedefliyor. Türkiye başta olmak üzere İngiltere’den Mısır’a, İsrail’den Pakistan’a ve Hollanda’dan ABD’ye dünyanın birçok ülkesinden başvuru alan yarışmaya bu yıl 47 farklı ülkeden 230 farklı girişim başvurdu. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar ile MediaMarkt Startup Challenge'ın detaylarını konuştuk.

Dijitalleşmenin hız kazandığı günümüzde, tüketici davranışlarındaki değişimler perakende sektöründe yenilikçi ve dinamik girişimcilerin önemini artırıyor. Bugünün inovatif fikirleriyle geleceğin perakende dünyasına yön vermek isteyen MediaMarkt Türkiye, 2018 yılından beri geleceğin teknolojilerini kurgulayan şirketlerle, perakendeyi yeniden şekillendirecek girişimcileri bir araya getirmeyi hedeflediği MediaMarkt Startup Challenge yarışmasını düzenliyor. Bu yarışma MediaMarkt’ın Türkiye’de başlattığı ve uluslararası bir boyut kazanan girişimcilik projesi olarak da dikkat çekiyor. 

Bugüne kadar Türkiye başta olmak üzere İngiltere’den Mısır’a, İsrail’den Pakistan’a ve Hollanda’dan ABD’ye dünyanın birçok ülkesinden başvuru alan yarışmaya bu yıl 47 farklı ülkeden 230 farklı girişim başvurdu. 230 başvuru arasında, 93'ü perakende satış teknolojileri, 46'sı kurumsal dijitalleşme süreçleri, 14'ü satış sonrası teknolojileri ve sürdürülebilirlik ve çevresel etki çözümleri alanındaki girişimler ise 57 başvuru alarak bu yıl ilk defa değerlendirmeye alındı. Geri kalan 20 başvuru ise farklı alanlardan geldi.

Bu yıl 6’ncısı Hackquarters işbirliği ve Google, Index Grup, BNP Paribas Cardif destekleriyle düzenlenen yarışmada özellikle “Perakende Satış Teknolojileri”, “Satış Sonrası Teknolojiler” “Kurumsal Dijitalleşme ile Çalışan Deneyimini Güçlendirme” ve “Sürdürülebilirlik ve Çevresel Etki Çözümleri” alanlarında, inovatif değişiklerle fark yaratan ve perakende dünyasını dönüştüren uygulamalar değerlendirilmeye alındı. 

Yarışmanın ön elemesini geçen 10 girişim ise geçtiğimiz günlerde düzenlenen final töreninde; MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar, Hackquarters Kurucusu Kaan Akın, Google Perakende ve Teknoloji Sektör Yöneticisi Gökçe Üzümcü, Girişim ve Teknoloji Yazarı Timur Sırt, Index Grup Şirketleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kayalıoğlu, BNP Paribas Cardif Türkiye Partnerlikler Başkan Yardımcısı Uğur Kırcal’dan oluşan jüriye sunumlarını yaptı. 

Jürinin değerlendirmesi sonrası, insan duygu ve davranışlarını, yapay zekâ hızında ve ölçeğinde analiz eden Tawny birinci olurken, üretken diyaloga dayalı yapay zekanın yenilikçi entegrasyonuyla dijital reklamcılığı dönüştüren Ingosa ikinci, işletmelerin kasada e-posta veya telefon numarası gibi herhangi bir kişisel bilgi gerektirmeden müşterilerine özelleştirilmiş kağıt ve dijital makbuzlar sunmalarına yardımcı olan Recepta ise üçüncülüğü kazandı.

İlk üçte yer alan projeler, MediaMarktSaturn Holding içerisinde değerlendirilme ve MediaMarkt Türkiye mağazalarında pilot uygulama fırsatı yakaladı. Ayrıca ödül sponsoru olan Google’dan Bulut Kredisi ve Google Geliştirici Uzmanlarından Mentorluk Desteği de aldılar.  Yarışmanın Kurumsal Partneri olan Index Grup'tan ise ilk üç girişimciye dizüstü bilgisayar hediye edildi.

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar, MediaMarkt Startup Challenge programı ile ilgili şunları söyledi: “MediaMarkt olarak perakendeciliğin geleceğine yön verecek girişimcilere büyük önem veriyoruz. Büyük şirketlerin çok uzun süre yaşamasının temelinde aslında kendilerini sürekli yenilemeleri, inovasyona açık olmaları ve girişimcilik ruhunun yaşaması var. Biz de MediaMarkt olarak bu girişimcilik ruhunu destekliyoruz. Girişimciler sektöre yeni perspektifler ve çeviklik getiriyor. Eğer geleceğin perakendecisi olacaksanız yeniliğe açık olmalısınız. Bu ruhla bu yıl 6’ncısını gerçekleştirdiğimiz Startup Challenge’ta ilk 3’e giren girişimcileri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

Hackquarters Kurucusu Kaan Akın ise: “6 yıldır MediaMarkt ile birlikte Startup Challenge programında yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Bu proje, girişimlerin büyümelerine hız katmak ve onların bugünden yarına globalleşmelerine destek olmak açısından çok önemli. Türkiye’de ve dünyada girişimciliğin ne kadar önemli olduğunun altını çizdiğini ve bu girişimlerin hem Türkiye hem de dünya ekonomisinde yer almasını sağladığı için MediaMarkt’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir