Pazarlama, teknoloji ve gündeme dair birçok konunun, alanında uzman konuşmacılar tarafından anlatıldığı, iş zekasına, analitiğe ve entelektüeliteye odaklanarak pazarlama ekosistemini geliştirmeyi amaçlayan bir buluşma serisi olan
Marketing Meetup’ın dördüncü buluşması ‘
Intelligence’ yani ‘
Zeka’ temasıyla profesyonellerle bir araya geliyor.
Son 2 yıla damgasını vuran ve bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Marketing Meetup serimizde konuşmacı kadromuz belli olmaya devam ediyor. Yedinci konuşmacımız; Yüce Zerey.
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden burslu olarak Ekonomi lisansını ve London School of Economics’ten burslu olarak Bsc Economics lisansını aldıktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İktisat (MA) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı.
Bilgi Üniversitesi MBA Programları bünyesinde pazarlama yöneticisi ve öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra Ülker bünyesinde pazarlama ve iş geliştirme müdürlükleri yaptı. Ülker grup şirketlerine ve grup dışı şirketlere yurt içi ve yurt dışında pazarlama kapsamında yapılan çeşitli projelerin başında yer aldı.
Ülker’den sonra kariyerine Türk Hava Yolları’nda devam etme kararı aldı. Türk Hava Yolları’nda e-ticaret ve Marka Müdürü olarak görev yaptı. Görevi esnasında, Türk Hava Yolları’nın e-ticaret, interaktif pazarlama faaliyetlerinden ve global marka yönetiminden sorumlu olarak global dijital ve marka dönüşümünü yönetti.
Türk Hava Yolları’ndan sonra The Coca-Cola Company’de; Türkiye, Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi’nin İnteraktif Pazarlama Müdürü, İnteraktif Pazarlama Grup Müdürü ve akabinde Entegre İçerik Direktörü olarak profesyonel yaşamına devam etti. Çalışma sürecinde, kurumun bölgede yer alan bütün markalarının tüm interaktif pazarlama dönüşüm ve yönetiminden, ek olarak da entegre iletişim kanallarının içerik üretim / yönetim faaliyetlerinden sorumlu idi.
The Coca-Cola Company’den sonra Unilever’de; Türkiye, İran, Orta Asya ve Kafkaslar, İsrail, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya, Ukrayna ve Belarus bölgesinin Digital Direktörü ve bölgede yer alan bütün kategori ve markalarının tüm dijital faaliyetlerinden sorumlu olarak kariyerine devam etti ve bölgenin Dijital Dönüşüm sürecini yönetti.
Unilever’den sonra da an itibariyle kariyerine Hepsi Burada’da CMO olarak devam ediyor. Hepsi Burada bünyesindeki tüm pazarlama faaliyetlerini yönetiyor.
Yerli yabancı 130 ödül ile sürdürdüğü pazarlama kariyerine ek olarak 16 senedir Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve “Pazarlama Yönetimi, İnteraktif Pazarlama” derslerini vermektedir.
Akademik paylaşımlara ek olarak, Radikal Gazetesinde ve CNN Türk bünyesinde haftalık olarak köşe yazıları yazdı. Doğan Yayınlarından 2014 yılında çıkan The Profesyonel, ve yine Doğan Yayınları'ndan 2016 yılında çıkan 'Fabrika Ayarlarına Dön' adlı kitapların yazarıdır.
Şimdiye kadar birçok uzmanı konuk eden ve sektörü biraraya getiren Marketing Meetup serimizde siz de yer almak istiyorsanız detayları buradan bulabilir ve erken kayıt fırsatıyla yerinizi ayırtabilirsiniz.
1- Gittiğiniz konferanstaki konuşmacılar “gerçekten” bir içerik yaratıcısı mı?
Prof.Dr. Uğur Batı… 10 tane çok satan kitabın yazarı. Şafak Altun… Muhabir ve editörlük görevinden sonra. “İnovasyonla Başarıyı Yakalayan Türkler” ve “Ferrari’yi Çalan Fil” gibi birçok eseri topluma kazandırdı. Yüce Zerey… Prof. Dr. Sinan Canan… Bülent Fidan ve nicesi… Tümünün ortak özelliği gerçek bir içerik yaratıcısı olmaları.
Marketing Meetup konuşmacılarını işlerini “gerçekten” iyi yapanlar arasından seçer. Konuşmaların içeriklerinin güvenilirliği konusunda şüpheye yer yok.
2- Gittiğiniz konferansın konuşmacılarının hepsi etkinlik sponsoru mu?
Marka, pazarlama, reklamcılık festivallerinde bu iş böyle yürüyebiliyor. “Sponsor ol, konuşma zamanını al.” “Dinleyicilerin işine yaramayacak da olsa markanın hikayelerini anlat.” “Bana ayrılan sürenin tamamını nasıl fark ettirmeden markamı övmeye ayırırım?” gibi tatsız konular asıl içeriği oluşturabiliyor.
Marketing Meetup’ta tamamen bağımsız konuşmacılar, özgün konuları sizin için anlatıyor. Örneğin bu meetup’taki konuğumuz Prof. Dr. Sinan Canan Kaos Teorisi, Karmaşıklık, Fraktal Geometri, Doğadaki biçimler, Öğrenme, Lisan ve afazi, Zihin ve Beyin gibi konularla ilgileniyor.
3. Ismarlama konu, ısmarlama konuşmacı mı dinleyeceksiniz?
“Şöyle bir etkinliğimiz var gelip biraz bizi, biraz sponsorları, biraz da kendini övmek ister misin?” çoğu etkinliğin davetiye alt metni bu olabilir ama Marketing Meetup’ta değil.
Marketing Meetup’ta seçici kurul o yılın en gözde konularını belirler, bu konulara ilişkin en uygun konuşmacıları seçer. Sonra da temaya uygun konularla içerikli, derinlikli bir konferans tasarımı yapar. Bu kadar net.
4. Klişeler Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
“Bu yıl dijitalin yılı olacak”, “Neden sosyal medyada olmalısınız? Çünkü herkes orada! ” gibi herkesin bildiği klişeleri yaşanılabilecek yeni bir gezegen keşfetmiş gibi anlatan konferanslardan siz de sıkıldınız mı?
Marketing Meetup’ta klişelere yer yoktur. Başkalarını, hatta kendimizi bile tekrar etmeyiz.
5. Bizim markanın CRM’i şey etti.
Konuşmacımız akademik derinliğe sahip mi? Sunum konusunda yetkin mi, proaktif mi? Yoksa bu yıl içinde en az 100 defa yaptığı sunumu 101. defa size mi yapıyor?
Marketing Meetup’ta hiçbir konuşmacı hazırlanmadan dinleyici karşısına çıkmaz. İşine değer veren profesyonellerden oluşan konuşmacılarımız gerekli yetkinliğe sahiptir.