Markalar Karma Gerçekliği Nasıl Kullanıyor?

Sanal ve artırılmış gerçeklik, bir markayı, yeni çıkan bir ürün veya hizmeti oldukça dinamik bir şekilde sergilemesine katkı sağlayabilir. Karma Gerçeklik ise tüm bunlardan daha fazlasını yapmaya, unutulmaz bir deneyimle akıllarda yer etmeyi başarabilir. Çünkü Karma Gerçeklik; Sanal ve Artırılmış Gerçeklik’in bir adım ötesi aslında, bu iki gerçekliğin fiziksel gerçeklikle etkileşime geçmesi durumudur. Bazen zihnimizi zorlar ama deneyimlenme her zaman keyif verir.

Markalarda bu durumun farkında. Hem yenilikçi bir şeyler denemek istiyorlar hem de kullanıcılarına, müşterilerine unutulmaz bir deneyim yaşatmak. Karma gerçeklikten yararlanmak ise öyle kolay değil, projelerinizi her zamankinden daha anlamlı, konsepte alakalı ve uyumlu bir zeminde kurgulamanız gerekiyor. Aksi taktirde pazarlama bütçenizi dönüşümü pek de olmayan bir proje için heba etmiş olursunuz.

Bu yazımızda PSFK’nın, perakende sektöründe ve satın alma yolunda inovasyon konusunda dünyanın önde gelen bilgi sağlayıcısı, raporunda yer alan çok boyutlu, etkileşimi yüksek müşteri deneyiminden yararlanmak isteyen 2 markayı ele alıp, karma gerçekliği (mixed reality’yi) nasıl kullandıklarını inceleyeceğiz. İlham vermesi dileğiyle. Keyifli okumalar.

H&M x Moschino

1- H&M

Perakende sektörünün devlerinden H&M, 2018’in son çeyreğinde düzenlenen New York Fashion Week’te, Moschino ortaklığı ile en yeni koleksiyonunu tanıtmak için karma gerçeklikten yararlandı. Geleneksel bir şovdan vazgeçip, ziyaretçileri için deneyimsel kurgu seçen H&M, bu projeyi mümkün kılmak için bir bilgisayar şirketi olan Magic Leap ve İsveç merkezli bir yazılım şirketi olan Warpin Media ile iş birliği yaptı.

https://www.youtube.com/watch?v=eRez-0trMd4&feature=youtu.be
Moschino x H&M Collection Augmented Reality Experience

NYFW misafirleri özel hazırlanan alana giriyor, koleksiyonları keşfetmek ve etkileşime geçmek için bir magic leap headset VR set takıyor.

Ardından davetliler alanda sanal objeleri keşfe çıkıyor. Örneğin, davetli bir çantaya eriştiğinde çanta kendi kendine eriyor ve içerisinde bunun gibi objelerin tepki verdiği bir sürü etkileşim mevcut. İlgi çekici, katmanlı ve duygusal deneyimler katmak edinilen deneyimin etkisi bir basamak yukarı çıkarıyor.

İmaj: PSFK

2- LEGO

LEGO da Londra'da artırılmış gerçeklik mağazaı oluşturmak için Snapchat ile birlikte çalıştı. Proje kapsamında boş bir mağaza Lego Wear Mağazasına dönüştürüldü.

Sanal butikte etkileşimli bir DJ standı dikkat çeken unsurlar arasındaydı. Telefonuyla alana giren ziyaretçiler LEGO mankenlerine yerleştirilen ürünlere göz atabildi ve eş zamanlı online alışveriş yapabildi.

Yakın gelecekte perakendeciler, markanın hikayesini eğlenceli bir bakış açısıyla gösteren etkileşimler oluşturmak için sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojisinden daha çok yararlanmaya başlayacak.

Alışverişin geleceğine bakarken, karma gerçekliğin perakendeciler için önemli olduğunu şimdiden gözlemleyebiliyoruz. Özellikle bizi gerçek dünyadan koparan teknolojik ürünlerin kullanımı yaygınlaştıkça bu konu daha da önem kazanacak.

Çok boyutlu sürükleyici deneyimler için karma gerçeklik uygulamaları sizce denemeye değer değil mi?

Siz markaların karma gerçeklikten (mixed reality’den) daha başka nasıl faydalanabileceğini düşünüyorsunuz?

Değerli yorumlarınızı bekleriz.

Kaynaklar: PSFK,Microsoft Cloud Perspectives Blog 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir