LAV’da üst düzey atama

LAV'ın yeni genel müdürü belli oldu.

LAV’da üst düzey bir atama gerçekleştirildi. LAV Genel Müdürlük görevine, teknoloji ve endüstri alanlarında 30 yılı aşkın uluslararası deneyime sahip Filiz Akdede getirildi.

Gürok Grup, Akdede’nin liderliğinde LAV markasının küresel pazarlardaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Atamaya ilişkin değerlendirmede bulunan Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, “Filiz Akdede’nin teknoloji ve endüstri alanlarında edindiği güçlü uluslararası deneyiminin, LAV’ın küresel büyüme yolculuğuna değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. LAV olarak tasarım, kalite ve inovasyon odağımızı daha da güçlendirirken; çevik ve yüksek performanslı bir organizasyon kültürüyle global pazarlardaki konumumuzu ileriye taşımayı hedefliyoruz. Bu vizyonda Filiz Akdede’nin liderliğinin önemli bir ivme yaratacağına güvenimiz tam. Atamamızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.” dedi.

1 Ocak 2026 itibarıyla görevine başlayan Filiz Akdede, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu. Stanford Üniversitesi Yaratıcı Liderlik Programı ile Berkeley Üniversitesi Kapsayıcı Liderlik Programı’nı tamamlayan Akdede, kariyeri boyunca teknoloji ve endüstri alanlarında farklı coğrafyalarda üst düzey görevler üstlendi. Daha önce HP Türkiye Genel Müdürlüğü, HP Geniş Formatlı Yazıcılar Avrupa Genel Müdürlüğü ve HP 3D Yazıcılar Dünya Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Akdede; satış ve pazarlama yönetimi, uluslararası iş geliştirme, değişim yönetimi ve yüksek performanslı ekipler oluşturma konularında deneyim sahibi.

Akdede ayrıca kariyeri boyunca TÜSİAD Bilgi Teknolojileri Masası Başkanlığı, Amerikan Şirketler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, B20 Zirvesi Çalışma Komitesi Üyeliği ve EADA Business School Sürdürülebilirlik Komitesi Üyeliği gibi platformlarda aktif roller üstlendi. 2017 ve 2018 yıllarında Ekonomist Dergisi tarafından “Türkiye’nin En Etkin Kadın Liderleri”, 2023 ve 2024 yıllarında ise Capital Dergisi tarafından “Global 50 Türk Lider” listelerinde yer aldı.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir