Kişisel Alışveriş Deneyimini Farklı Bir Boyuta Taşıyan Girişim: Modern Basket

Size bu yazımızda ilham verebilmek için ABD merkezli yeni bir startup'tan bahsetmek istiyoruz. Keyifli okumalar.

Kişisel alışveriş deneyimini farklı bir boyuta taşıyan Modern Basket sağlıklı beslenme alanında konumlandırılmış pek benzeri görülmemiş bir girişim.

Henüz 27 yaşında olan Modern Basket kurucusu Vera Kutsenko daha önce Facebook ve Uber'de çalışmış bir yazılım mühendisi. Çalışırken 2. bir meslek edinip, kişisel antrenör olan ve yüzlerce kişiye sağlıklı beslenme konusunda koçluk yapan Vera, Modern Basket fikrini çoğu girişimci gibi yine kendi karşılaştığı ve gözlemlediği zorluklar sonrasında geliştirmiş.

Randi Bryant,Vera Kutsenko

Özel diyetine uygun sağlıklı yiyecekleri almak için genellikle 2-3 markette giden ve üstüne online alışveriş yapan Vera, online'da da kategori kategori gezip beslenme tarzına uygun yiyecekleri arıyormuş. Sonra işleri kolaylaştırabileceğine inandığı bir girişim olan Modern Basket çalışmalarını başlatmış.

Modern Basket, sağlık gereksinimlerine ve kullanıcının değerlerine bağlı kalarak gıdaları keşfetmenin ve alışveriş yapmanın keyifli bir yolunu sunan bir girişim. Makine öğrenim teknolojisinden yararlanan Modern Basket her müşteri için ayrı bir konsept belirleyip, kişiselleştirilmiş hizmet sunuyor. Modern Basket ayrıca kullanıcılarına yerel mağazalarda bulanmayan bağımsız markaları da seçme imkanı sağlıyor, ürün çeşitliliğini artırıyor.

Modern Market hizmetinden yararlanmak isteyen kullanıcılar, özel diyet ve beslenme türleri ile ilgili bir form dolduruyor, alışveriş sepetini özelleştiriyor ve kapısına zahmetsiz gelen ürünlerin tadını çıkarıyor.

Sağlıklı yiyeceklere erişim, müşteriler için kolay ve kullanışlı hale geldiğinde, sağlıklı bireyler çoğalıyor. Çünkü, beslenme türlerine göre yiyeceklere kolaylıkla erişebilen bireyler diyetlerine daha sadık kalabiliyorlar.

Yukarıdaki girişimi inceledikten sonra, Migros Sanal Market, Migros Hemen, Getir, Banabi veya Glovo gibi uygulamalarda alışveriş deneyimini iyileştirmek için, beslenme tarzına göre de filtre seçenekleri olması gerektiğini düşündüm. Sıraladığım uygulamaların tümüne hakim değilim fakat şöyle bir baktığımda uygulamalarda benzeri bir kategori gözüme çarpmıyor. Aktif olarak kullandığım Getir'de Fit&Form kategorisi altında sıralanan kısmen daha sağlıklı ürünlerin listelendiğini görebiliyorum. Fakat Raw, Vegan yada Vejetaryen beslenmeyi tercih edebildiğimiz ya da glütensiz beslenen kullanıcılar için tüm ürünleri bir arada görebileceğimiz özel beslenme kategorilerinin çoğu uygulamada olmadığını gözlemliyorum.

Kullanıcılarının belki de küçük bir yüzdesi özel diyetle beslenmeyi tercih ediyor olabilir fakat menülerinde bu kullanıcılar için temel düzeyde yapılacak iyileştirmeler önemli bir fark yaratabilir. Beslenme türüne göre ilgili ürünlerin listeleneceği özel kategoriler eklemek tüketicilere her ürün için ayrı ayrı listelerde gezindiği zamanı geri kazandırabilir. Tüketiciler diyetlerine daha sadık olup, daha sağlıklı bir yaşam sürebilir. Elbette tüm bu iyileştirmenin operasyonel bir zorluğu vardır ama bence deneme değer.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Uygulamaların beslenme türlerine göre de kategoriler eklemesi sizin o uygulamayı tercih etmenize neden olabilir mi?

Kaynak: Forbes

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir