Kiğılı Talks'un İkinci Buluşması Entrepreneurship Day'in Ardından...

Fikirleriyle heyecan yaratanların buluştuğu Kiğılı Talks'un ikinci buluşması 'Entrepreneurship Day' dün akşam Zorlu PSM'de gerçekleşti.

Serdar Kuzuloğlu ve Akan Abdula'yı ağırladığımız ilk buluşma ‘New Gen Publishers Day’ 15 Ekim'de yine Zorlu PSM'de gerçekleşmişti.

İki oturumda gerçekleşen Entrepreneurship Day'in ilk oturumunda birbirinden değerli 3 girişimci Netlog Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, Blueground Kurucu Ortağı Kurtuluş Cumhur Korkmaz ve  iyzico’nun CEO’su/kurucusu Barbaros Özbuğutu, Pazarlamasyon CEO’su/kurucusu Necip Murat moderatörlüğünde bir panel gerçekleştirdik. İkinci oturumda ise sahnede konuşmacı ve yazar Bora Özkent'i ağırladık.

Gökalp Çak, Kurtuluş Cumhur Korkmaz ve Barbaros Özbuğutu kurdukları girişimler için yurt dışından büyük miktarlarda yatırım almış üç önemli girişimci olarak Türkiye'nin dinamiklerinden ve yolcuğuklarının hangi noktalarında zorlandıklarından bahsettiler.

Başarılarının üç temel unsurunun neler olduğunu panelistlerimize sorduk. Barbaros Özbuğutu başarısının temel unsurlarını %15 sebaat, %15 zamanlama, %70'inin ekip işi olduğunu söyledi. Gökalp Çak başarısının %50'sinin vizyonu doğru koymak, %40'ının eğitim ve %10'unun hırs kaynaklı olduğunu söyledi. Kurtuluş Cumhur Korkmaz ise başarısının unsurlarını %40 çalışmak, %40 merak ve %20 şans olarak böldü. Panelistlerimizin girişimcilik ile ilgili buluştukları ortak payda çok çalışmak ve emek sarfetmek oldu.

İkinci oturumumuzda Kiğılı Talks sahnesinde ağırladığımız konuşmacı ve yazar Bora Özkent ‘Geleceği Okuma Rehberi’ başlıklı sunumu ile bizlerleydi.

Bora Özkent büyük değerler yaratan işlerin en başta çok mantıklı gözükmediğinden ve büyüme fikirlerinde önemli olanın genelde geleceği doğru görmek olduğundan bahsetti. "Avustralya Ford geleceği görmek için bilgisayarı arabanın bir uzantısı haline getirme kararı almışken Tesla şu an arabayı bilgisayarın bir uzantısı haline getirmiş durumda" örneğini veren Bora Özkent, geleceği görebilen girişimlerin kurucularının da farklı ve öngörülü kişiler olduklarına örneklerle değindi.

Teknoloji ve dijital dünyaya ait kuralların yeniden yazıldığı bu dönemde, fikirleri ve deneyimleri ile heyecan yaratanları ağırlayan Kiğılı Talks önümüzdeki aylarda buluşmalar gerçekleştirmeye devam edecek. Yeni buluşmalar hakkında bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir