İşini E-ticaret ve E-ihracatla Büyütmek İsteyen KOBİ’ler E-Ticaret Zirvesinde Buluştu

IdeaSoft’un, e-ticaret ekosistemine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği KOBİ E-Ticaret Zirvesi 2021, 15 Nisan’da online olarak iyzico işbirliği ve Vodafone ana sponsorluğunda gerçekleşti.

KOBİ E-ticaret Zirvesi, IdeaSoft ve iyzico işbirliğinde, Pazarlamasyon’un kürasyonunda online olarak gerçekleşti. Ana sponsorluğunu Vodafone’un üstlendiği zirvede KOBİ’lere e-ticaret alanında ışık tutulup, e-ticarete adım atmak isteyen işletmelere önerilerde bulunuldu. "Öncesi&Sonrası” temasında gerçekleşen zirvede, e-ticaretin dünü ve bugünü de ele alınarak, e-ticarete başlamak isteyen KOBİ'lere ve e-ihracatla sınırları kaldırmak isteyen işletmelere yol haritası çizildi.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara, “KOBİ’lerimizin dijital dönüşüm sürecine hızla etki eden e-ticaret ve e-ihracat sektörüne girmek isteyen herkes için düzenlediğimiz online zirvede 15’ten fazla iş ortağımızı, sektörün önde gelen isimlerini ve 2000’e yakın katılımcıyı ağırladık. Pandemiyle birlikte 136 milyar TL'den 226 milyar TL'ye çıkan ve yüzde 66 büyüyen bir e-ticaret hacmi var. Bu 226 milyar TL’nin de yüzde 64nü perakende oluşturdu. Dijitale dönüşüm artık herkesin işinin odak noktası olacak.” dedi.

iyzico&PayU CEO’su Barbaros Özbuğutu ise, “KOBİ’ler her zamankinden daha önemli bir konuma gelmiş durumda. 2020'de Türkiye ve dünyada daha önce benzeri görülmemiş bir süreç yaşadık ve yaşıyoruz. Türkiye’de ekonomiyi canlı tutan en önemli unsurlardan biri e-ticaret oldu. 2020 e-ticaret raporuna göre, pandemiyle birlikte 7 milyon kişi ilk kez online alıveriş yaptı, 5 milyon kişi de ilk kez faturasını internet üzerinden ödedi. iyzico&PayU olarak işletme ve KOBİ’lere teknolojilerimizle destek oluyoruz.  50 binden fazla üye işyerimize ve 650 binden fazla bireysel satıcımıza hizmet sunuyoruz."

"Pandeminin başlangıcıyla birlikte üye iş yerlerimize destek olabilmek adına geçtiğimiz yıl 459 milyon TL’lik ödemelerini 19 gün erken gerçekleştirdik ve 16.900.000 TL kişisel tasarruf etmelerini sağladık. Öte yandan bu yıl kadın girişimcilerimizi çok daha güçlü bir şekilde desteklemeye başlayacağımız #KadınGirişimcininYanındayız hareketimizin detaylarını da kısa süre içerisinde duyuracağız.” şeklinde konuştu.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ergun ise; E-ticarette işletmelerin yüzde 64'ünün faaliyet gösterdikleri sektördeki hacimlerinin daraldığını, yüzde 26'lık bir kısmın ise faaliyetlerinin büyüdüğünü açıkladığını vurgulayarak, KOBİ’lerimizin yüzde 22’si yatırımlarına devam edeceğini belirtirken, yüzde 29’u da önümüzdeki dönemde iş seçimlerinde ciddi bir artış beklentisi içerisinde. Katılımcıların yüzde 56’sı, yani yarıdan fazlası pandemi sürecinde en çok güvenli uzaktan bağlanma çözümüne ihtiyaç duyduğunu belirtti. Yüzde 36’sı bulut teknolojilerine ihtiyacımız var dedi. Diğer çözümler ise siber güvenlik çözümleri, ofis programları, özellikle de telekonferans, video konferans gibi iletişim çözümleri oldu."

"Bir önemli konu da teknoloji ve dijitalleşme konusunda personellerini eğitmek ve teknolojik alt yapıyı geliştirmek olarak gündeme geliyor. KOBİ’lerin Yüzde 42’si eğitime odaklanmaları gerektiği belirtirken, yüzde 36’sı da teknolojik altyapıyı geliştireceğini söylüyor. Bu bilgiler ışığında önümüzdeki dönemde e-ticaretin rolü artmaya ve yükselmeye devam edecek. Vodafone olarak KOBİ’lerin dijital pazarlama ve e-ticarete adaptasyonunu hızlandırmak için onların ihtiyaçlarını karşılayacak bazı çözümler sunuyoruz. Dijital KOBİ Eğitim Platformumuz ile KOBİ’lerin dijital dönüşümünü de destekliyoruz."

"Şimdiye kadar ücretsiz eğitim platformundan yararlanan müşteri sayısı 125 bin kişiyi buldu. Eğer 100 bin esnafımız ve KOBİ’miz bu hizmetimizden yararlanırsa toplam 36 milyon lira değerinde bir faydayı müşterilerimize ücretsiz olarak sunmuş olacağız. Son 3 yılda Türkiye’nin dijital skoru 53'ten 69’a yükselmiş durumda. Hedefimiz bu skoru daha da yukarı çekmek.” dedi.

ETİD Başkanı Emre Ekmekçi ise; “E-ticaret sektörü dediğimizde KOBI'lerin yanısıra ödeme şirketleri, lojistik şirketler, telekom altyapı şirketleri, taşıma şirketleri, reklam ajansları, hazır altyapı veya teknoloji altyapı sağlayan firmalar da var. Çok geniş bir ekosistemde çalışan bir yapıdayız. Türkiye'de e-ticaret yapmak isteyen firmaların sayısı çok ciddi boyutlarda. Ürünlerinizi aslında web sitenizde sergiliyorsunuz. Müşterilerinizin sizleri online olarak bulabilecek bütün kanallarda bulunmalısınız. Fiziksel ve Dijital artık bir araya geldi. Pandemide sadece tüketiciler değil satıcılar da değişti."

"Dijitali odak noktasına alan işletmelerle e-ticaret daha da büyüdü. Bu birleşmeye baktığımızda Türkiye'de çok çarpıcı rakamlar var. 2020 yılında yıllık 2.3 milyar adet e-ticaret gerçekleşti. Yani yıllık kişi başı 28 sipariş ve 2 bin 800 lira da internetten alışveriş harcaması yapıldı. Genel ticaret içindeki oranı da senelerce biz tek haneli yüzdelerde de kalmışken şimdi bu rakam ortalama yüzde 15.7” şeklinde görüşlerini belirtti.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir