Oyun geliştiricisi Toran Bruce Richards tarafından yaratılmış açık kaynaklı bir uygulama olan Auto-GPT, son dönemde sosyal medyada büyük ilgi görüyor. OpenAI'nın GPT-3.5 ve GPT-4 gibi metin üretme modellerini 'otonom' bir şekilde çalıştıran uygulama, mümkün olduğunca az insan müdahalesi ile çok adımlı görevleri yerine getirmenizi sağlıyor. Auto-GPT, insan benzeri metin yanıtları oluşturarak, kullanıcıların parmaklarının klavyeye değmesine gerek kalmadan çeşitli işleri gerçekleştirebilmelerini sağlıyor.
Auto-GPT nasıl çalışır?
Bir internet robotu olarak tanımlayabileceğimiz Auto-GPT, talep ettiğiniz görevleri parçalara ayırıyor ve çeşitli internet araçlarını da kullanarak talebinizi gerçekleştiriyor. Auto-GPT'yi kullanmaya, programın web sitesinden otomatik cevaplar almak istediğiniz konuyu belirleyerek başlayabilirsiniz. Bu aşamanın ardından Auto-GPT, talebiniz doğrultusunda, en uygun yanıtı almanızı sağlayacak botlar oluşturur. Oluşturulan bu botlar, GPT-3.5 ve GPT-4 modellerinden yaralanarak doğru cevabı almanız için gereken adımları gerçekleştirir. Kullanıcılara hızlı ve doğru yanıtlar sağlayan Auto-GPT, talebinize en uygun yanıtlara hızlıca erişebilmenizi amaçlıyor.
Web tarayıcıları, kelime işlemciler, yazılımlar, çevrimiçi ve yerel uygulamalarla etkileşime girebilen Auto-GPT, geniş ve karmaşık konuları planlama gibi birden fazla adım gerektiren durumlara karşı ChatGPT'yi destekliyor. Böylece Auto-GPT, kullanıcıların daha geniş bir alanda ve daha karmaşık görevleri yerine getirebilmelerini sağlıyor.
Auto-GPT'yi OpenAI’ın API’si ile iletişim kuran bir aracı olarak tanımlayan yazılım geliştiricisi Koen, "Bu aracın amacı, kullanıcının taleplerine yanıt olarak yapay zekânın ürettiği çeşitli komutları yerine getirmek. Araç komutları yerine getirmeye başlamadan önce kullanıcıdan YZ’nin rolünü ve hedeflerini belirlemesini istiyor.’’ dedi.