Fiziksel ve Dijitali Birleştiren 3 Perakende Markası

  • Z kuşağı tüketicilerin %75'i, merak uyandıran deneyimlerle mağazalarda alışveriş yapmayı tercih ettiklerini ifade ederken %45'i ise bir şeyi satın alma deneyiminin ürünün kendisi kadar önemli olduğunu belirtti.
  • Giyim markası GU'nun "GU Stil Stüdyosu" isimli mağazasında, müşterilerin kişisel bir avatar meydana getirmelerine ve sanal bir manken üzerinde kıyafet kombinasyonlarını görmelerine imkan tanıyan etkileşimli dijital bir ekran yer alıyor.
  • Walgreens, alışveriş yapan kişinin cinsiyetini, yaşını, hava durumunu ve alışveriş arabasında ne olduğunu tespit edebilen kamera ve yüz tanıma yazılımıyla donatılmış yeni bir soğutucu serisini kullanmaya başladı.
  • American Eagle'ın deneme kabinleri, alışveriş yapan kişilerin alışveriş sepetlerini takip etmelerine yardımcı olan ve önceden taratmış oldukları şeylere göre ürünler öneren, iOS tabanlı akıllı ekranlara sahip olan kiosk'larla donatılmıştır.
  • İlgili Yazı: Gelecekte Alışveriş Yapma Şeklimizi Değiştirecek 3 Trend

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, online ve fiziksel alışveriş arasındaki sınır bulanıklaşmaya başladıkça tüketiciler, mağaza içi alışveriş deneyiminin, dijital kadar kişiselleştirilmiş ve dinamik olmasını bekliyorlar. PSFK'nın belirttiğine göre, perakende şirketleri de tüketicilerin bu beklentilerini karşılamak için alışveriş yapan kişilere ürünlerle ilgili ek bilgi sağlayan interaktif raf ekranları ve artırılmış gerçeklik destekli sanal demolar gibi duyarlı mağaza içi teknolojilerinden yararlanıyorlar. Aynı zamanda bu teknolojiler, geleneksel mağazacılık deneyimini saflaştırmak amacıyla alışveriş yapan kişilerin mağaza içindeki etkileşimleri hakkında değerli veri de sağlıyor.

https://pazarlamasyon.com/online-offline-alisveris-deneyimini-birlestiren-magaza/

Alışveriş ve perakende sektörüne yönelik olarak yapılan bir araştırmaya katılan Z kuşağı tüketicilerin %75'i, merak uyandıran deneyimlerle mağazalarda alışveriş yapmayı tercih ettiklerini ifade ederken %45'i ise bir şeyi satın alma deneyiminin ürünün kendisi kadar önemli olduğunu belirtti. PSFK, dinamik ve duyarlı mağaza içi ortamlar meydana getirmek için etkileşimli teknolojilerden yararlanan üç perakende markasını sıraladı.

GU Stil Stüdyosu

GU isimli giyim markası, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun Harajuku moda bölgesinde yeni nesil bir mağaza açtı. GU Stil Stüdyosu isimli bu yeni nesil mağazada, alışveriş yapan kişilerin kişisel bir avatar meydana getirmelerine ve sanal bir manken üzerinde kıyafet kombinasyonlarını görmelerine imkan tanıyan etkileşimli dijital bir ekran yer alıyor.

Müşteriler, mağazanın koleksiyonunda yer alan ürünleri sanal olarak seçebiliyor ve daha sonra kendi resimlerini çeken, kamera gömülü ekranı kullanarak bu kıyafetin kendi kişisel avatarları üzerinde nasıl göründüğüne bakabiliyorlar. Bununla birlikte müşteriler, mağazanın "GU Stil Yaratıcısı" adı verilen uygulamasını kullanarak avatarlarını kendi kişisel hesaplarına bağlayabilir ve mağazadan çıktıktan sonra bile avatarları üzerinde kıyafetleri deneyebiliyorlar.

Walgreens ve Cooler Screens

Eczane perakendecisi Walgreens, alışveriş yapan kişinin cinsiyetini, yaşını, hava durumunu ve alışveriş arabasında ne olduğunu tespit edebilen kamera ve yüz tanıma yazılımıyla donatılmış yeni bir soğutucu serisini kullanmak için nesnelerin interneti alanında faaliyet gösteren Cooler Screens isimli girişim ile iş birliği yaptı. Bu teknoloji, perakende şirketlerinin demografik bilgileri toplamalarına, neyin satıldığını bilmelerine ve daha hızlı bir şekilde stok yapmayı planlamalarına ve Walgreens ile ortaklık yapan markaların hedefli reklamlar sunmalarına olanak tanıyacak.

Walgreens'in kullandığı bu soğutucular, yüz tanıma teknolojisini kullanmıyor ve bundan ötürü de alışveriş yapan kişilerin kimliklerini tespit etmiyor. Bunun yerine soğutucunun içerisinde yer alan kamera, bu kişilerin cinsiyetleri ve yaşları hakkında genel çıkarımlar yapmak için yapay zeka kullanıyor.

American Eagle ve Aila Technologies

Giyim perakendecisi American Eagle, interaktif deneme kabinlerini uygulamaya koymak için Aila Technolohies isimli şirketin teknolojilerini kullanıyor. American Eagle'ın deneme kabinleri, alışveriş yapan kişilerin alışveriş sepetlerini takip etmelerine yardımcı olan ve önceden taratmış oldukları şeylere göre ürünler öneren, iOS tabanlı akıllı ekranlara sahip olan kiosk'larla donatılmıştır. Aynı zamanda bu dokunmatik ekranlı kiosk'lar, müşterilerin beğendikleri kıyafetin farklı bir bedenini ya da farklı stilleri talep etmelerinin yanı sıra, daha sonra saklamak üzere ürün bilgilerini kendi e-posta adreslerine gönderme seçeneği de sunuyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir