Facebook 'Messenger Chatbotları' ile Yeni Bir Müşteri Hizmetleri Deneyimi Peşinde!

Sosyal paylaşım devi Facebook Messenger uygulaması için chatbot uygulama arayüzünü sonunda faaliyete geçirdi.

Messenger Platform adını verdiği chatbot uygulaması alışverişten haber izlemeye kadar pek çok işlemin daha kolay ve hızlı yapılmasını sağlamayı planlıyor.

Geçtiğimiz yıl, Facebook'un en hızlı büyüyen programı olan Messenger, f8 developer konferansında konuşan Zuckerberg'e göre Facebook'tan sonra 700 milyon aktif kullanıcısı ile en popüler app olma özelliğine sahip. Tabi yükselen popülarite sayesinde Messenger ve Whatsapp'ın birleşimi, tüm dünyada bir günde atılan SMS'lerden üç kat daha fazla olmasını sağlıyor. Chatbot platformu ise hizmet sektörünü hedefliyor. Özellikle Messenger'in şirketler tarafından müşteri hizmetleri için kullanılması başlıca hedeflenenlerin arasında. Böylece müşteri servislerinde telefonda arayıp uzun süre müşteri hizmetleri yetkilisine bağlanma gibi bir sıkıntının da tarihe karışması gibi bir ihitmal artık daha güçlü olarak karşımıza çıkıyor. Şirketler yapay zeka kullanarak müşterileri ile daha hızlı iletişim kurabilecekken aynı zamanda link gönderme, görsel paylaşımı, servis, ürün ya da özelliklerin detaylı açıklamaları gibi işlemleri de hızlıca yapabilecek. Bu özellik, günümüz müşteri hizmetlerinin dönüşümünü görmek açısından oldukça belirleyici olabilir. chatbot-facebook-photo Zaten Facebook'un Messenger'i özel bir uygulama olarak kullanıcılara sunması sonrası Messenger'in sadece kişiler arası bir mesajlaşma uygulaması olmaktan çıkacağı ve bu tip servisler için kullanılabileceğine dair tahminleri de beraberinde getirmişti. Bununla beraber kullanıcılar örneğin CNN'e bugün dünyada olan gelişmeleri Messenger üzerinden mesajla sorarak günlük dünya haberlerini de alabilecekler. Botlar üzerinden şirketlerle iletişime geçmek yeni bir özellik ancak hızlı bir şekilde popülerleşmeye başlıyor. Gerçek zamanlı mobil bilgi servisi Urban Ariship'in CEO'su Michael Richardson The Next Web'e verdiği röportajda bu konu hakkında şunları ifade ediyor: “Chatbotların işletmeler arası kullanılmaya başlanması devasa bir gelişme. Bu markaların daha fazla müşteriye servis odaklı etkileşim hitap etmesi demek anlamına geliyor. Uygulamalar ve mobil cüzdanlar gibi chatbotlarında kullanıcıları etkileşim bağlamında bir bütün bütün olarak görmesi gerekliliğini getiriyor. Chatbotlardan harika bir müşteri hizmetleri deneyimi ve daha iyi bir müşteri içgörü anlayışı talep edilecek.” Sadece mobil için değil, Facebook bu hizmeti aynı zamanda Web'e taşımak içinde bazı düzenlemeler yapıyor. Live Chat butonları Messenger web kullanıcılarını konuşmaların gerçekleşeceği (insan ya da bot) a yönlendirecek. Tabi bu Messenger app / Live Chat'in bazı sorulara otomatik cevaplar vermesi ile başlayacak bot'un takıldığı sorularda ise devreye yetkililer girecek. Özellikler uygulama geliştiricilerine açılmış durumda.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir