Elon Musk'ın şirketi Neuralink, beyin implantı için insanlı denemelere başlıyor!

Elon Musk'ın nöroteknoloji şirketi Neuralink, testlerinde insan kullanmak için onay aldı.

Elon Musk'ın nöroteknoloji alanında faaliyet gösteren şirketi Neuralink, uzun bir süredir "Link" adlı ürününü insan denekler üzerinde test etmek için yetkili kurumlardan onay talebinde bulunuyordu. 2022 yılında Elon Musk, bu testlere başlanacağını açıklamıştı. Ancak, 2022'nin sonlarında düzenlenen bir Neuralink etkinliğinde, bu testlerin henüz başlamadığı ortaya çıktı ve bunun nedeni olarak FDA'dan olumlu bir yanıt alınamamış olması gösterildi. 

neuralink-3

Yakın bir süre önce, Neuralink nihayet beklediği müjdeli haberi büyük bir sevinçle duyurdu. Şirket, uzun süren çabaların ardından insanlı denemelerin başlaması için onay aldığını açıkladı. Neuralink, bu önemli gelişme ile ilgili olarak, “Servikal omurilik yaralanması veya amiyotrofik lateral skleroz (ALS) nedeniyle kuadripleji’niz varsa, ilk insanlı denemelere uygun olabilirsiniz” şeklinde bir duyuru yaptı. Şirket, bu gelişmeyi, felçli veya ALS hastalarının yaşamlarını önemli ölçüde iyileştirebilecek bir teknolojinin geliştirilmesi yolundaki umutları artıran önemli bir adım olarak kabul ediyor. 

Neuralink nedir? Hayatımızda neleri değiştirecek?

Neuralink, 2016 yılında ABD'de Elon Musk ve sekiz uzman nörolog tarafından kuruldu. Nöroteknoloji alanında faaliyet gösteren şirket, insan beyni ile yapay zeka arasında köprüler kurmayı amaçlıyor. Musk, Neuralink'in felçli hastalar gibi zorlu sağlık sorunlarına yeni ve etkili çözümler getirebileceğini belirtiyor. Beyin-bilgisayar arayüzleri ve nöral implantlar gibi teknolojiler geliştirmekte olan Neuralink, tıp, nörobilim ve yapay zeka alanlarında yeni çözümler sunmayı hedefliyor. 

neuralink-link-1

İnsanların yapay sinir ağları ile bilgisayar, robot ya da diğer elektronik ürünleri kontrol edebilmesi için çözümler geliştiren Neuralink, beyin / makine bağlantı için “Link” olarak adlandırılan bir ürün kullanıyor. Bu ürün, oldukça hassas hareketlere sahip bir robot ile insan kafatasına entegre ediliyor. Bu cihaz, insan beyninin sinyallerini toplayıp bu verileri diğer elektronik cihazlara aktarabiliyor. Bunu, düşünceleriniz yoluyla etrafınızdaki elektronik cihazlara hükmetmek olarak düşünebilirsiniz. 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir