Ebrar size fazla mı geldi? Vah vah!

Nike, “So Do It” kampanyasıyla toplumun önyargılarına meydan okuyor.

Nike, global ölçekte başlattığı “So Do It” kampanyasıyla kadın sporcuların karşılaştığı önyargılara cesur bir duruş sergiliyor. Kampanya, başarılarıyla ilham veren kadın sporcuların, toplumun dayattığı kalıplara ve yargılara karşı verdikleri mücadeleyi odağına alıyor.

Türkiye’de de büyük yankı uyandıran kampanyanın Türkiye ayağında, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın yıldız oyuncusu Ebrar Karakurt yer aldı. Nike, Ebrar’ın güçlü ve cesur duruşunu “Fazla mı geldim? Vah vah!” sloganıyla destekleyerek, toplumun sporcu kadınlara yönelik önyargılarına meydan okuyor.

Kampanya afişlerinde yer alan bu slogan, sporun ve kadınların gücünü kutlarken, toplumsal cinsiyet klişelerine karşı net bir duruş sergiliyor. Nike, “So Do It” ile yalnızca sporda başarıyı değil, aynı zamanda özgüveni ve kendini kabulü de teşvik ediyor.

Ebrar Karakurt’un kampanyadaki yer alışı, kadın sporcuların cesaret ve azimle önlerindeki engelleri nasıl aştıklarını gözler önüne sererken, toplumsal normlara meydan okuyan bir ses oluyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir