Başarsoft'tan depremzedelerin konumunu tespit eden portal

Başarsoft, depremzedenin konumunu tespit edip yetkililerin hızlıca ulaşmasını sağlayan "Depremde Yardım İhtiyaçları Haritalandırma Portalı"nı kullanıma sundu.

Coğrafi Bilgi Sistemleri konusunda kamu kurumları, firmalara yönelik ürün ve çözümler sunan Başarsoft, ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde kullanılmak üzere, "Depremde Yardım İhtiyaçları Haritalandırma Portalı"nı kurdu. Platform, deprem sebebiyle yıkılan yollar ve binalara, adres tabelalarının kaybolduğu, yer tespitinin zor olduğu durumlarda koordinata dayalı ulaşım sağlayabiliyor. Koordinatı tespit edilen bölgeleri ise yardım ekiplerine bildirerek bölgeye ulaşımı sağlıyor.

Tespit edilmesi zor konumlara ulaşılabiliyor

Başarsoft ekipleri Twitter'a ve diğer sosyal medya ağlarına düşen yardım taleplerini taradı, adresleri ve talep detaylarını ayıklayarak sınıflandırdı. Ardından koordinatlandırıp yeni kurmuş olduğu portalın veri tabanına kaydetti. Bu sayede kurtarma ekipleri, yardım çağrısında bulunanların konumlarını hızlıca tespit edebiliyor ve belirlenen konuma ulaşabiliyorlar. Ayrıca portal sayesinde deperemzedenin konumuna en yakın yardım dağıtım noktaları görüntülenebilmekte, yeni ihtiyaç talepleri oluşturulabilmekte, akaryakıt istasyonları, eczaneler ve aile sağlık merkezleri harita üzerinde görüntülenebilmektedir.

 8 bin 500'den fazla talep koordinatlandırıldı

Adrese gerek kalmadan yardım çağrısında bulunanların yerlerinin tespit edilebilmesini sağlayan platforma, yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşlar yardım taleplerini girebiliyor. Portalda bulunan  "+" butonuna basıldığında kullanıcıların karşısına veri giriş ekranı çıkıyor. Bu ekrandan, kişinin ismi, bulunduğu adres, en son hangi tarihte haber alındığı, battaniye ve yiyecek ihtiyacı gibi bilgiler sisteme kaydedilebiliyor. Platformda toplanan veriler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tüm kamu kurumlarına harita tabanlı bilgiler sunan CBS Genel Müdürlüğü’ne ve AFAD’ın AYDES uygulamasına aktarılmaya başlandı. 8 Şubat saat 16.00 itibariyle portalda 8 bin 500'den fazla talep koordinatlandırılmış durumda.

Başarsoft CEO’su Alim Küçükpehlivan, “Belli bir yükün üstünde bilgi görüntülemek için hem web uygulamasına geçmek hem de yüksek talebi yönetebilmek adına bulut üzerinde konumlamak gerekiyordu. Amazon, depremin ertesi gün bize ulaştı ve ücretsiz yardım önerdiler. Uygulama geliştiren ekibimiz, Amazon Türkiye ekibiyle birlikte çalıştı ve 7 Şubat gecesi Amazon sunucularında portalı yayına aldık” dedi.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir