Cihangir Okulları’ndan dijitalleşme odaklı yeni marka kimliği

Yeni dönem için yapay zekâ destekli eğitim modelini benimseyen Cihangir Okulları, öğrencilerini dijital çağa uyumlu bireylere dönüştürmeyi ve teknolojiyi onlar için kullanışlı hale getirmeyi hedefliyor.

26 yıldır eğitim alanında faaliyet gösteren İstanbul merkezli Cihangir Okulları, yeni normalin dijital dilini esas alan misyonuyla marka kimliği yenileme çalışmalarına başladı. Yeni dönem için yapay zekâ destekli eğitim modelini benimseyen kurum, öğrencilerini dijital çağa uyumlu bireylere dönüştürmeyi ve teknolojiyi onlar için kullanışlı hale getirmeyi hedefliyor. Bu yöndeki ilk adımını ‘Sanal Öğretmenler’ projesini tasarlayarak atmanın yanı sıra, geçtiğimiz günlerde yönetici ve çalışanlarının katıldığı, Secret Garden İstanbul’da gerçekleşen lansmanında yeni logosunu ve sloganını da tanıttı.

Marka kimliği yenileme sürecine girmelerinin itici güçleri arasında, dinamiklerinin sürekli değiştiği ve sanal evrenin soyut gerçekliğinin kabul edildiği bir dünyaya öğrencileri daha kolay adapte etme amacının bulunduğu belirten Cihangir Okulları İcra Kurulu Başkanı Nesrin Cihangir Meral’in konuya dair yaptığı açıklamaya göre kurum, hem uzun yıllara dayanan bilinirliklerini pekiştirmeyi hem de her daim çağın getirdiği yeniliklerle uyumlu bir yapı yaratmayı hedefliyor.

Süreç boyunca 26 yıldır inşa ettikleri akademik alt yapı ve uzun soluklu, güçlü ilişkilerinin desteğini alan Cihangir Okulları, marka kimliğini yeniden inşa etmenin önemini de bir kurumun hikâyesini kurumsal stratejisine dayalı olarak anlatabilme yeteneği olarak ifade ediyor. Bu yeteneğin marka algısı ve itibarına olumlu yönde etki ettiğini savunan kurum, marka kimliği yenilemenin planlanan yenilikçi aktiviteleri operasyonlarla daha da uyumlu hale getirmek için ender rastlanan bir fırsat şeklinde değerlendiriyor. 

Güçlü iletişim, mutlu öğrenci, mutlu çalışan
Yeni marka kimliklerinin gelecek dönemde imza atmak istedikleri başarıları yansıtacağının altını çizen Cihangir Okulları İcra Kurulu Başkanı Nesrin Cihangir Meral, sürece dair düşüncelerini şu şekilde paylaştı: "Her zaman söylediğimiz gibi ‘güçlü iletişim, mutlu çalışan ve mutlu öğrenci’ ilkesi markamızın kalbinde yer almaya devam ediyor. Yeni görünümün arkaplanında mümkün olan en iyi hizmetleri ve çözümleri sunmaya kendini adamış aynı ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız iş konusunda cesur olmamız gerekiyordu. Biz de bu yüzden yenilik odaklı bütün çalışmalarımızı ve pazarlama operasyonlarımızı hızlandırdık. Büyük emek ve özveri ile yürüttüğümüz marka yenileme çalışmalarımız ile öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hem ilham olmayı hem de gurur duyacakları bir kurum kimliği yaratmayı umuyoruz.”

Dijitalleşme dönemini marka kimliklerini yenileyerek avantaja çevirdiler
Hem iş dünyasının hem de tüketici davranışlarının dijitalleşmesinin marka kimliğini yenilemek için avantajlı bir dönem olarak kurgulanabileceğini dile getiren Cihangir Okulları İcra Kurulu Başkanı Nesrin Cihangir Meral’in paylaştığı bilgilere göre eğitim kurumu marka yenileme çalışmalarını üç adımlık ön hazırlığın ardından uygulamaya başladı. Bu adımların ilk sırasında kurum içinde ve dışında nicel ve nitel marka araştırması yapmak yer alırken, bir sonrakinde ise bir önceki adımda elde elde ettikleri verileri analiz etmek bulunuyor. Üçüncü adımda ise farklılıklarını yeni kurumsal kimliklerinde temsil eden unsurları belirleyen Cihangir Okulları, bu yöndeki çalışmalarına ‘Sanal Öğretmenler’ projesini tasarlayarak başladı. Projede öğretmenleri sanal evrende klonlayarak gelecek dönemde öğrencilerin öğretmenlerle istedikleri zaman iletişim kurmalarını sağlayacak. 

Öğrencileri sanal evren gerçekliğine hazırlıyorlar
Sanal Öğretmenler projesinin amacının çocukları sanal dünyanın veri analitiğine dayalı yeni davranış biçimlerine ve gelişmelerine hazırlamak olduğunu söyleyen Cihangir Okulları İcra Kurulu Başkanı Nesrin Cihangir Meral, “Dijitalleşme gün geçtikçe yaygınlaşırken öğrencileri çağa uyumlu bireylere dönüştürmek ve teknolojiyi onlar için kullanışlı hale getirmek çok önemli. 26 yıllık tecrübemizden yola çıkarak başlattığımız marka kimliği yenileme sürecinde yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş eğitim modelini esas alarak ve veri analitiği tekniklerinden yararlanarak öğrencilerimizin geleceği için yeni stratejiler geliştiriyoruz. Türkiye'de ve belki de dünyada bir ilk olacak Sanal Öğretmenler projesinin yanı sıra yeni logomuz, sloganımızın da içinde olduğu kurumsal kimliğimizi baştan yaratma sürecinde, çocuklarımızı ve Cihangir ailesini daima ileriye taşıdığımız vizyon ve ruhumuzdan ilham alıyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni dönem için yapay zekâ temelli eğitim modelini benimsediler
Yeni dönemdeki tüm değişimlerinde yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş eğitim modelini yansıttıklarını aktaran Nesrin Cihangir Meral, logo ve sloganlarına dair yaptıkları değişiklikleri şu sözlerle anlattı: “Yeni logomuzda bütüncül ve somut bir ifade yöntemi kullandık. Logomuzun modüler yapısı dönüşümü, büyümeyi, başarıyı ve daha parlak bir yarını temsil ediyor. 26 yıllık tecrübe ve birikimimizi gelecek kuşaklara aktarmayı önemsediğimizi anlatırken kullandığımız renkler ise tek tipleşmekten uzak bir ortamda, kültürlere ve farklılıklara toleransı yüksek bireyler yetiştirdiğimizi, üçgenler de hem birey olarak var olmayı hem de güçlü bir iletişim için yan yana gelmeyi ifade ediyor. Doğru iletişim pratiklerinin her zaman en güçlü liman olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden tüm misyonumuzu yansıtan yeni logomuzun yanı sıra sloganımızı da yenileyerek ‘Burada Eğitim Çok Başka’ olarak belirledik.”

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir