BMW, Disney, Apple Gibi Büyük Markalar Dijital Dönüşüm Kapsamında Neler Yapıyor?

Sizler için Drum’un yazısından faydalanarak büyük markaları inceledik ve 5 maddede dijital dönüşüm için neler yaptıklarını aktaracağız.Bu markaların arasında BMW, Disney, Apple ve DHL gibi güçlü markalar var. Keyifli okumalar.

1) Tüketiciler için kesintisiz bir deneyim yaratın

Yolu Walt Disney World Resort'ta düşmüş olan okurlarımız bilir. MagicBands! Müşteri deneyiminin merkezini oluşturan ve sistemin misafirlere veri aktaramadı için bir yol sağlar. 2014 yılından itibaren Disney, Disney World tesisini ziyaret edenlere sunulan şirketin konuk yönetim sistemi MyMagic + ile bağlantı kuran çok renkli plastik RFID bileklikleri (MagicBands) dijital dönüşüm için atılmış şahane bir adımdır. MagicBands konukların tüm müşteri deneyimlerini yönetmelerine olanak tanıyıp; ödeme yapmalarını, rezervasyonları yönetmelerini, otel odalarına erişmelerini ve personelin konuklara son derece kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmalarını sağlar.

2) Gizlilik konusuna açıklık getirmek ve tüketici haklarını korumak için özel uygulamalar veya web sitesi oluşturun

GDPR, yani kişisel verilerin korunma kanunu kapsamında (KVKK), veri koruma kurallarını ihlal eden şirketler yıllık gelirlerinin 100 milyon avro veya% 5'i kadar para cezasına çarptırılabiliyor. Apple, Apple cihazlarını ve dijital ürünleri kullanırken ihtiyacımız olan bilgileri içeren (şifre gücü, güvenlik soruları ve ek güvenlik önlemleri) ve bu konular hakkında tavsiyeler içeren özel bir web sitesine sahip. Reklam kampanyalarını da hem kullanıcılarında bir farkındalık yaratmak için hem de gizlilik konusuna verdiği önemi vurgulamak için oluşturuyor.

https://m.youtube.com/watch?v=Py0acqg1oKc

Apple tüm bu kapsamlı hizmetin yanı sıra, Avrupa'da iki yeni veri merkezi inşa etmek için kolları sıvadı. Apple bu projeye yaklaşık 2 milyar dolar harcayacak. Bu ve benzeri yatırımlar, Avrupa’daki kullanıcıları bilinçlendirip, veri gizliliği konusunda daha fazla endişe duymalarını ve daha katı bir mevzuat talep etmelerini sağladı.

3) Yükselen Trend Paylaşım Ekonomisine Uyumlu Çözümler Üretin

Uber, AirBnB gibi girişimler sayesinde son yıllarda oldukça sık duymaya başladığımız paylaşım ekonomisi ile uyumlu çözümler üretmek markaları dijital dönüşüm yolculuklarında bir adım öne taşıyor.

Paylaşım ekonomisine ister “esnek ekonomi”, ister “dayanışmacı tüketim” ya da “dayanışmacı ekonomi” diyebilirsiniz, siz ne derseniz deyin gündemimizden uzun yıllar silinmeyecek bir iş modeli olarak kalacağını söyleyebiliriz.

BMW bu değişimin farkında ve paylaşım ekonomisine uyum sağlayan şirketlerden biri. Nasıl mı? DriveNow adında bir araba paylaşım servisi ile bunu başarıyor.

DriveNow ile kullanıcılar ihtiyaç duydukları yerde ve zamanda arabaları esnek bir şekilde kiralayabiliyor. Herhangi bir yerden alınıp herhangi bir yere bırakılan araçlar faturalandırılırken dakikalık kullanım referans alınıyor. Benzin ve sehre ait park yerleri fiyata dahil.

Araçların yerlerini, mevcut durumunu gösteren muhteşem bir smartphone uygulaması mevcut olan DriveNow özellikle Almanya’da oldukça popüler.

4) Müşterilerinizin Özel İhtiyaçlarını Karşılayın

2013 yılında DHL, esnek teslimat arayan göndericilerle ekstra kazanç arayan ve günlük güzergahlarında kargo taşımak isteyen kişilerle eşleştirilmesine yardımcı olmak için 'MyWays' adlı paket teslimatı için bir platform oluşturdu.

Bir kargo için esnek fiyatlandırmaya sahip bu uygulamada, MyWayer teslimat kişisiyle eşleşmeyi hızlandırmak için teklif fiyatlarını artırabilir.

MyWays, kargonun teslim edilebileceği yerler ve zaman aralıkları için birden fazla seçeneğe izin verir. Paketleri teslim etmek isteyen kişiler, MyWayer’sı arayabilir ve DHL’den destek alabilir.

5) Müşteri Katılımını Artırın ve Daha Fazlası için Çözüm Üretin

WeChat Çin’de geliştirilen sesli ve yazılı mesajlaşmaya yarayan bir mesaj servisidir. Bu uygulama Android, iPhone, BlackBerry, Windows Phone ve Symbian işletim sistemleri için uygundur. Sen

WeChat hepsi bir arada uygulama. Daha önce sadece anlık mesaj göndermek için kullanılıyordu, ancak şimdi günlük dijital yaşamın temelini oluşturuyor. Medya, geliştiriciler, online mağazalar için muazzam bir ekosistemdir. WeChat’te anlık mesajlaşma, resmi hesap oluşturma, ödemeler, mini program-mini oyunlar ve de kurumsal uygulama konusunda size çözüm sunar. Anlayacağınız WeChat’in neredeyse yapamadığı şey yoktur.

Müşteriler bankacılık işlemlerini veya para transferi yapmak için WeChat kullanabilirler. Ayrıca, örneğin WeChat'te yapılan bir satış sırasında, uygulamadan ürün veya hizmet satın alabilirsiniz. Çinli bir akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi'nin, son modelinin 150.000'ini 10 dakikadan kısa sürede burada sattığı söyleniyor.

Yukarıda Dünya Ekonomik Forumu'ndan alınan örneklere dayanan 5 madde; BMW, Disney ve Apple gibi beş önemli markanın, bizlere nasıl bir dijital dönüşüm yaklaşımı benimsediğini ve neler yapılabileceği hakkında fikir veriyor.

Kaynak: The Drum

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir