2024'ün ilk sürprizi Windows 12 oldu

Windows 12'nin 2024'ün ikinci yarısı çıkması planlanıyor.

Microsoft, 2024’ün ikinci yarısında “Hudson Valley” kod adıyla yeni bir Windows sürümü duyurmaya hazırlanıyor. İşlemci denildiğinde ilk aklımıza gelen Intel de yeni Windows sisteminin 2024 bitmeden hayatımıza gireceğini düşünüyor. Intel CEO’su David Zinsner yaptığı açıklamada “2024’ün özellikle yeni Windows sürümü nedeniyle müşteriler için oldukça iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz.” demişti. Windows 12’nin odak noktası yapay zekâ olacak. Bu sayede hayatımıza hızla entegre olan yapay zekâ, bu yeni sürümle ulaşımı daha kolay hale gelecek. 

Geliştirilmeye devam edilen bu sürüm, arka planda sürekli çalışmaya devam edecek yardımcı asistan Copilot AI kullanılarak hemen hemen birçok işlemi en kullanışlı hale getirecek.

Copilot AI, Paint de dahil olmak üzere pek çok uygulamada kullanılması planlanıyor. Bu uygulamayla Paint uygulaması görsellerin arka planını kaldırmak gibi işlevlere sahip olacak. Daha şimdiden kullanılmaya başlanan bu uygulama yeni sürümde daha verimli kullanılabileceği düşünülüyor.  Bunun yanı sıra iddialar arasında yapay zekâ destekli duvar kağıtları, fotoğraflarda ve videolarda görüntü kalitesini arttıran bir Super Resolution (Süper Çözünürlük), geliştirilmiş enerji tasarrufu ve yepyeni bir ekran paneli olacağı da mevcut.

Bir diğer fark ise yeni sürümde Windows 11 gibi tek değil farklı bölümlerin kullanılmasının ele alınıyor olması. Windows 11’de sistem dosyalarının, kullanıcı verilerinin ve program dosyalarının aynı yerde saklandığı söyleniyor. Windows 12 iOS ve Android gibi bunları birden fazla bölümlere ayıracak. Bu sayede işletim sistemi güncellemeleri daha hızlı gönderilebilecek, kötü amaçlı yazılımların  sisteme girişi ve yayılımı engellenecek.

Her geçen gün daha teknolojik bir yaşam sürdüğümüz bu dünyada yepyeni bir Windows işlemcisi hayatımızı oldukça kolay hale getirecek gibi görünüyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir