2024'te vizyona girmesi merakla beklenen 10 film

Ünlü oyuncuların yeni projeleri ve beklenen devam filmleri... 2024'te vizyona girecek, merakla beklenen 10 filmi sizler için derledik.

Yıllardır üzerinde çalışılan filmlerin bu yıl vizyona girmesiyle yoğun bir beyaz perde takvimi oluşturuyor. Bu yıl özellikle uzun zamandır beklenen filmlerin vizyona girmesiyle kitaplara geçecek bir yıl olacağa beniyor. Bob Marley: One Love ve Amy Winehouse'un biyografi filmi Back to Black gibi dramatik filmlerden Dune: Part Two gibi destansı devam filmlerine kadar bu yıl merakla beklenen birçok film var. İşte onlardan bazıları:

1) Clarence Kitabı (12 Ocak)

Jeymes Samuel'in İncil'den ilham alan eseri eleştirmenler tarafından bu yıl en çok beklenen film olabilir. Henüz yayınlanmadan saygısız bir mizah olduğuna dair aldığı ağır eleştiriler, filme olan merakları daha da arttırıyor. Ayrıca filmde LaKeith Stanfield, Omar Sy, Anna Diop ve Benedict Cumberbatch gibi isimler rol alıyor. 

2) Mean Girl (12 Ocak)

Mean Girls, Tina Fey'in 2004 kült klasik filminden uyarlanan, 2018'in hit Broadway müzikalinin film uyarlamasıyla beyazperdeye geri dönecek. Reneé Rapp Broadway'de Kraliçe Bee Regina George rolüne geri dönerken, Angourie Rice yeni kız Cady Heron rolünde yer alacak. 

3) Madame Web (14 Şubat)

Dakota Johnson tarafından canlandırılan süper kahraman, Cassandra Webb adında süper güçleriyle boğuşan bir sağlık görevlisi. Marvel çizgi roman dünyasında yapılan her canlandırma gibi bu filmde çizgi roman tutkunlarının merakla beklediği bir film olarak listede yerini alıyor.

4) Bob Marley: Bir Aşk (14 Şubat)

Jamaikalı şarkısı ve söz yazarı Bob Marley'nin biyografi filmi Marley ailesiyle ortaklaşa hazırlandı. Film 1976'da evinde vurulma girişimi, uzun süredir barışı savunması ve 1981'deki zamansız ölümüne kadar olan süerci ele alıyor.

5) Dune: İkinci Bölüm (1 Mart)

Timothée Chalamet, Denis Villeneuve'ün klasik bilim kurgusundan uyarlama devam filmi bu yıl vizyona giriyor. Bu yeni bölümde Paul, ailesinin intikamını almak ve Arrakis gezegenine barış getirmek için sevgilisi Chani (Zendaya) ve Fremenlerle güçlerini birleştiriyor.

6) Challengers (26 Nisan)

Zendaya tarafından canlandırılan Tashi bir tenisçiden antrenöre dönüşerek kendini kocası Art'ın kariyerine adamaya karar verir ve onu vasat bir oyuncudan dünyaca ünlü bir Grand Slam şampiyonuna dönüştürür. Tashi, onu yakın zamanda kaybettiği bir galibiyet serisinden kurtarmak için, eski erkek arkadaşı olan Patrick ile yüz yüze geldiği bir "Challenger" turnuvasına sokar.

7) Back to Black (10 Mayıs)

Back To Black, 27 yaşında hayata veda eden İngiliz caz ve soul müzik ikonu, Grammy ödüllü şarkıcı Amy Winehouse'un hayat hikayesini konu ediyor. Amy Winehouse'un hayatının bilinmeyenlerinin anlatıldığı yapımda, efsanevi sanatçının şöhret basamaklarını çıkışına ve çığır açan stüdyo albümü Back to Black'in yayınlanışına kadar hayatının birçok dönüm noktasına odaklanıyor.

8) Garfield (24 Mayıs)

Herkesin favorisi, sürekli aç turuncu kedi, The Garfield Movie'de çılgın bir maceraya atılıyor . Garfield (seslendiren Chris Pratt), uzun süredir kayıp olan kurnaz bir sokak kedisi olan babası Vic (Samuel L. Jackson) ile yeniden bir araya geldikten sonra, o ve talihsiz köpek arkadaşı Odie (Harvey Guillén), Vic'e riskli bir plan konusunda yardım etmeye başlar

9) Ters Yüz 2 (14 Haziran)

Ters Yüz 2, artık bir ergen olan ve çok daha çılgın, kişiselleştirilmiş duygularla uğraşmak zorunda olan Genç Riley'nin maceralarını konu ediyor. İlk filmdeki duygular Sevinç (Amy Poehler), Üzüntü (Phyllis Smith) ve Öfke (Lewis Black), Riley'nin gençlik yıllarına girmesiyle Anksiyete (Maya Hawke) gibi yeni duyguların sahneye girmesine sebep oluyor.

10) Joker: Folie à Deux (4 Ekim)

Todd Phillips'in 2019 yapımı filmi Joker'in heyecanla beklenen devam filminde Joaquin Phoenix, Oscar ödüllü kötü adam Arthur Fleck rolünü yeniden canlandırırken Lady Gaga, Joker'i tedavi etmeye çalışan Arkham Asylum'da psikolog olan Dr. Harleen Quinzel'i canlandırıyor. 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir