2024’te sektörümüzü dönüştürmeye devam edeceğiz

Brandfocus Ajans Başkanı Tülin Çeneli Dönmez ile 2023 yılını, 2024 yılına dair öngörülerini ve gelecek planlarını konuştuk.

Brandfocus Ajans Başkanı Tülin Çeneli Dönmez, "Brandfocus olarak odaklı marka iletişim yönetimi ile markaların ve gündemin nabzını yakından tutarak; markalarımızın ihtiyaçlarına yönelik iletişim stratejileri geliştirmeye 2024 yılında da devam edeceğiz. " diyor. Dönmez ile 2023 yılını, 2024 yılına dair öngörülerini ve gelecek planlarını konuştuk.

2023’te odağımızda kriz iletişimi ve risk yönetimi, sürdürülebilirlik ve yapay zekâ vardı 

2023 yılı iletişim sektöründe, kriz iletişimi ve risk yönetimiyle birlikte dijitalleşmenin ve sürdürülebilirlik iletişiminin giderek önem kazandığı bir sene oldu. Pandeminin ardından bütün sektörler dönüştüğü gibi, iletişim sektörü de değişti ve bu dönüşüm sürecine öncülük etti. Aynı dönemde yapay zeka ve otomasyon teknolojilerinin iletişimde daha fazla kullanılmaya başladığını görüyoruz. Dijital platformlar da yeni özellikler sunarak markaların etkileşimlerini artırmalarına imkan tanıyor. Sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk konuları da markaların öncelikleri arasında bulunuyor. Bunlarla birlikte, özgün ve nitelikli içerik üretimi, markaların hedef kitleleriyle daha derin bağlar kurmalarına katkı sağladı. Sektördeki değişimler çok sayıda faktöre bağlı, bu yüzden güncel kaynakları takip etmek ve trendlere öncülük etmek oldukça önemli. 2023 yılı, iletişim sektörünün dijitalleşmeye devam ettiği ve yapay zekanın daha da ön plana çıktığı bir yıl oldu. Aynı zamanda markaların sürdürebilirlik vurgusu da yoğun bir gündem maddemiz oldu. Ayrıca pandeminin ardından fiziksel buluşmalara duyulan özlem ve buluşmaların gücü tekrar ortaya çıktı. Dolayısıyla markalarımız adına fiziksel buluşmalar ve lansmanlarımız arttı. 

Sektörümüzdeki bu gelişmelerle birlikte, 2023 yılının başında hepimizi yasa boğan büyük bir deprem felaketi yaşamamız bizi de oldukça derinden üzdü. Deprem süreci bize iletişim ve koordinasyonun, afet dönemlerinde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Aynı zamanda afetlere hazırlıklı olmak, olası riskleri gözden geçirmek ve planlama yapmak da bir o kadar hayati önem taşıyor. İletişimin, özellikle de doğru ve planlı yürütülen iletişim sürecinin, afet sonrası gibi saniyelerin bile hayati önem taşıdığı anlardaki koordinasyonu ve toplumsal psikolojinin yönetilmesi açısından oldukça önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. 

Markalarımız adına gündemi yakından takip edip gündem yönetimi yaparken, kriz iletişimi ve risk yönetimi de gündemimizde hayati bir yer sahipti. Bunun yanı sıra, 2023 yılında hem ülkemizin hem de dünyanın gündemi de oldukça yoğundu. Gündemimizdeki ana konular ülke ve dünya gündemine paralel olarak; deprem, ekonomik zorluklar, siyasi seçimler, iklim sorunları, Cumhuriyetimizin 100. yılı ve dünyada çıkan savaşlar oldu. Krizleri yönetirken bir yandan da Cumhuriyetimizin 100. yılına tanıklık etmek, markalarımız adına projeler geliştirmek bizi gururlandıran ve motive eden bir süreç oldu. İletişim profesyonelleri için gündemi anlamak ve yorumlamak çok yönlü bir bakış açısını da beraberinde getiriyor. Bütün bunları değerlendirdiğimizde ülke gündeminin nabzını yakından tutan bir sektör olarak bizim için de zorlu ve bir o kadar da dönüştüren, geliştiren bir yıl olduğunu söyleyebilirim. 

2024’te sektörümüzü dönüştürmeye devam edeceğiz

2024 yılı, büyük krizlerin üstesinden gelme yılı olacak. Yani 2023 yılında yaşanan büyük krizlerin birçoğunun özellikle sosyal açıdan kalıntılarının 2024’te de devam edeceğini öngörüyoruz. Yaşadığımız birçok krizin sonucunda demografik yapının belirli bölgelerde ciddi anlamda değiştiğini söylemek mümkün. Bu da 2024 yılı iletişim stratejilerini sürdürülebilirlik esası ile etkileyor. Sürdürülebilirlik projeleri tam olarak burada ortaya çıkacak ve sektör farklılığı göz önünde bulundurularak kurumlar insanlara dokunma fırsatı bulup, fark yaratmaya çalışacak. Türkiye’de özellikle gençlerin yaşanan olumsuz süreçlerden dolayı bunalım içinde olduğu durumuna dikkat ederek, onlara yönelik iletişim yapmakta fayda olacak. Özellikle devamlılığı olabilen ve topluma fayda yaratan özgün projeler burada ayrışacak. 

2024 yılı iletişim sektöründeki öngörülen trendlere bakacak olursak; aşağıdaki üç konu sektörümüze yön verecek:

  • Veri analizi ve dijitalleşme: Dijitalleşme bize verilerin daha kolay analiz edilmesini ve ölçümlenmesini sağlıyor. Büyük data, iletişim kampanyalarımızın etkinliğini ölçmek ve gelecekteki stratejilerimizi şekillendirmek için değerli bilgileri sağlıyor. Dolayısıyla; dataya dayalı analizler, kurumlar adına yapacağımız iletişim çalışmalarında kitlelere uygun ve ölçümlenebilir mesajları vermeyi de beraberinde getirecek.
  • Yapay zekâ ve kişiselleştirilmiş iletişim: Yapay zekânın kullanımı hayatın her alanına dahil olduğu gibi iletişim dünyasında da kullanımı aratacak. Böylece temel çalışma alanlarımızdan olan her dilde içerik üretimi daha da hızlanacak. Yapay zeka ile paydaş iletişimi ve bununla birlikte kişiselleştirilmiş iletişim öne çıkacak. Tasarımların çok ciddi bir bölümü artık yapay zekalar tarafından yapılacak. Yapay zeka ve dijital dönüşümle birlikte, hedef kitleye uygun kişiselleştirilmiş mesajlar oluşturulacak. Bu, markaların müşterileriyle daha etkili ve anlamlı bir şekilde iletişim kurmasını sağlayacak.
  • Sürdürülebilirlik ve toplumsal fayda: Sürdürülebilir projeler, dünyanın devamlılığı ve toplumsal fayda açısından oldukça etkili olacak. Özellikle sosyal ve çevre krizlerinin yaşandığı süreçlerde bu konuların daha da önem kazanacağını söyleyebilirim. 

Brandfocus olarak odaklı marka iletişim yönetimi ile markaların ve gündemin nabzını yakından tutarak; markalarımızın ihtiyaçlarına yönelik iletişim stratejileri geliştirmeye 2024 yılında da devam edeceğiz. Temel hedefimiz, özgün “Öğrenen Marka İletişim” iş modelimizle, yol arkadaşlığı yaptığımız markalarımıza iletişim çalışmalarında sürekli gelişen ve fark yaratan yenilikçi iletişim stratejileri sunmak ve uygulamak. Yapay zeka ile paydaş iletişimi, sürdürülebilirlik iletişimi, afet ve kriz yönetimi ve iletişimi, yeni nesil dijital liderlik, iletişim koçluğu gibi yenilikçi hizmetlerimizi genişletmeye devam ederek sektörümüzü dönüştürmeye devam edeceğiz. 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir