LG, evcil hayvanınıza bile bakacak yapay zekâ destekli bir robot geliştirdi

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi LG, yapay zekâ destekli yeni robotunu tanıttı. Oldukça şirin bir görünüme sahip olan robot, gün boyu evcil hayvanlarınızı izliyor, siz gelmeden evi ısıtıyor.

Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, özellikle tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken yapay zekâ destekli akıllı robotunu tanıttı. Oldukça şirin görüntüsüyle özellikle çocukların ilgisini çekecek robot, CES 2024 etkinliğinde tanıtılmaya hazırlanıyor.

Kendine has bir tasarımı olan robot, özellikle dış dizaynıyla öne çıkıyor. Robot, tekerlekli yapıda iki bacak üzerinde yol alıyor ve üstünde taşıma kolaylığı sağlayacak bir sap taşıyor. Üstelik Qualcomm’un Robotics RB5 platformunu merkeze alan tatlı robotun dikkat çeken sanal gözleri çevresindeki insanların yüzlerini algılayabiliyor. Bu tasarımı sayesinde de evcil hayvanları ya da evdeki objeleri belirleyebiliyor ve taşıdığı sensörler ile bulunduğu ortamın sıcaklığını ya da nemini ölçebiliyor. Ayrıca LG'nin bu modeli akıllı ev ürünleriyle bağlantı kurarak klimayı otomatik ayarlamak gibi birçok özelliğe de sahip. 

Alışılmışın dışındaki bu tatlı ev tipi robot evinizde birçok kolaylık sağlıyor. Örneğin evinizde tur atarak evcil hayvanlarınıza göz kulak olabiliyor veya yapay zekâ özelliğiyle olası bir hırsızlık durumunda size bilgi gönderebiliyor. Mikrofon ve hoparlör taşıyan tasarım, farklı bilgiler almak ve yönetmek için sesli iletişim kurabiliyor. Markanın söylediğine göre bunları yaparken ses algılama ve ses ayırt etme özelliğine de sahip. 

Şu anda yalnızca ön tanıtımı yapılan sevimli robotun henüz fiyatı belli değil. Ev robotu tabiri bu yeni tanıtılan modallerle hızla değişirken yapay zekâ da iyice evlerimize giriyor. Artık işlevinin yanında estetik değerlerimize de hizmet eden robotlar ne kadar satılacak, kimler kullanacak bilinmese de gelişen dünyamızın vazgeçilmez bir parçası olacağı su götürmez bir gerçek.

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir