2023 yüz yüze iletişimin yeniden hız kazanacağı bir dönem olacak

Aristo İletişim Ajansı Başkanı Çınar Ergin ile 2022 değerlendirmelerini, yeni trendleri ve Aristo İletişim’in 2023’e ilişkin hedeflerini konuştuk.

Aristo İletişim Ajansı, 2023 yılında da sunduğu kurumsal iletişim danışmanlığı hizmetinin yanı sıra Artful markasıyla da müşterilerine dijital ve sosyal medya hizmeti sunmayı hedefliyor. Aristo İletişim Ajansı Başkanı Çınar Ergin ile, 2022 değerlendirmelerini, yeni trendleri veAristo İletişim Ajansı’nın 2023’e ilişkin hedeflerini konuştuk.

2023  yüz yüze iletişimin yeniden hız kazanacağı bir dönem olacak

2022 yılı pandemi sonrası yeni normal olarak da tanımlanan bir süreç oldu. İletişim sektörü de elbette bu süreçte yaşananlardan en çok etkilenenlerden biri oldu. Pandeminin etkilerinin sosyalleşme anlamında hızla geçtiğini gördük. Aristo İletişim Ajansı olarak pandemi döneminde geçtiğimiz hibrit çalışma düzenini kalıcı hale getirdik. 2022 yılında ofis ortamında daha konsantre olan arkadaşlarımızı için sürekli açık oldu. 

Müşterilerimiz açısından bakacak olursak pek çok farkı alanda faaliyet gösteren sektörünün öncü ve lider markalarıyla çalışıyoruz. 

Markalarımız ve basın mensupları 2022’de normalleşme sürecine hızla adapte oldu. Pandemi sürecinde sürdürdüğümüz online röportajlar, haber çalışmaları ve etkinliklerin yerini hızla yüz yüze buluşmalar, etkinlikler, konferanslar, basın toplantıları aldı. İşimiz insan odaklı olduğu için her ne kadar online iletişime adapte olsak da yüz yüze iletişimin farkını bir kez daha bu buluşmalarda gördük. İletişimciler olarak bizler, markalar ve basının birebir iletişimi ne kadar özlediğini ve bu şekilde çok daha verimli sonuçlar alındığını bir kez daha gördük. 

Mesajlarımızı 360 derece iletişim stratejisi ile hazırlıyoruz
İletişim danışmanlığı verdiğimiz firmaların hem iç iletişim hem de basın ve halkla iletişim gibi tüm süreçlerinden sorumluyuz. Mesajımızın ne olduğunu, nasıl, hangi hedef kitleye, ne zaman ve nerede aktaracağımızı 360 derece bir iletişim stratejisi ile hazırlıyor ve her süreçte doğru adımların atılması için firmalarla aynı doğrultuda birebir çalışarak ilerliyoruz. 2023 yılında da markalarımıza sunduğumuz kurumsal iletişim danışmanlığı hizmetinin yanı sıra Artful markamızla da müşterilerimize dijital ve sosyal medya hizmeti sunmaya devam edeceğiz.

Kapsayıcılık ve çeşitlilik iletişimde öne çıkan trendlerden olacak
2023 yılında yüz yüze iletişimin yeniden hız kazanacağı bir dönem olacak. Kitleleri bir araya getiren küresel boyutta etkinlikler yeniden gündeme gelecek ve insanların mobilitesi artacak. Dünya Kupası’nın sorunsuz düzenlenmesi ve pek çok taraftar ve basın mensubu tarafından yerinde takip edilmesi buna güzel bir örnek oldu. Her ne kadar hayatımızın her alanına giren dijital iletişim ve online görüşmeler varlığını sürdürmeye devam etse de insanlar etkinlikler, kongreler, turistik faaliyetler için yeniden seyahat etmeye başlayacak. Bu da iletişime yeni bir heyecan ve mobilite getirecek. 

Özellikle Z kuşağının odağında olan kapsayıcılık ve çeşitlilik iletişimde öne çıkan trendler olacak. Markaların bu alanlara daha çok yatırım yapması, kapsayıcı ve çeşitliliği hem kendi bünyelerinde hem de iletişim faaliyetlerinde benimsemeleri hedef kitleleriyle kuracakları bağ açısından büyük önem taşıyacak. 

Dijital ve sosyal medya önümüzdeki dönemde iletişimin çok önemli parçaları olarak görülecek. Influencer’ların önem kazandığı, markaların daha net hedef kitleye ulaşabilecekleri mikro-influencerlara yönelmesini beklediğimizi bir dönem olacak. YouTube, Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarının iletişim ve pazarlama alanında öne çıkmaya devam edeceği öte yandan podcast ve radyo gibi insanların kendi başına vakit geçirirken dinledikleri mecraların da daha çok öne çıkacağı bir dönem öngörüyoruz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir