2023 model Tofaş Şahin üretimi başladı

Tofaş Şahin otomobiller, Etiyopya'da tekrar üretilmeye başlanacak.

Türkiye’de 1988 yılında başlayan ve birçok vatandaşın vazgeçilmezi olan Tofaş Kuş Serisi otomobil üretimi 2002 senesinde durdurulmuştu.

Tofaş'ın Şahin modeli, 10 yıldan uzun bir süre Mısır ve Etiyopya'da üretilmeye devam ederken Mısır 2009 yılında, Etiyopya ise 2017 yılında bu modelin üretimini tamamen durdurdu. Son çıkan haberlere göre Etiyopya bu yıl tekrar sıfır model Tofaş Şahin üretmeye başlayacağını duyurdu.

Türkiye'de hâlâ büyük bir hayran kitlesi bulunan Tofaş Şahin, 2002 yılında Türkiye'deki üretiminin durdurulmasının ardından Etiyopya’da Holland Docc adıyşa satışa sunulmuştu. 2017 yılında alınan durdurulma kararının ardından bu yıl tekrar üretime başlanacağı açıklandı.

Etiyopya'da üretilen Tofaş Şahin'in, Türkiye’deki tutkunlarına ithal edilmesinde ise henüz bir sakınca yok fakat araçlar Etiyopya’daki piyasaya göre çok uygun fiyata satıldığı için ve talebin yoğun olması sebebiyle, ilk üretilen partinin aynı gün içinde tükendiği söyleniyor. 2023 model araçlarda ise hiçbir farklılık bulunmuyor. Herhangi bir geliştirme yapılmayan araçlar, 20 yıl önce Türkiye'de satılan araçlarla birebir aynı.

Yeni üretilecek 2023 model Tofaş Şahin’in fiyatının ise 13 bin dolar bandında olacağı söyleniyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir