2022’yi yeni başarı hikâyeleri yazacağımız bir yıl olarak tanımlıyoruz

İz İletişim Ajans Başkanı Nedim Özkan ile 2021 yılını, 2022 yılına dair öngörülerini ve gelecek planlarını konuştuk.

İz İletişim Ajans Başkanı Nedim Özkan, gelecek yılki hedefleri arasında; müşteri havuzunu genişleterek şirket hacmini büyütmek ve iletişim sektöründeki istihdama sundukları katkıyı artırmak olduğunu söylüyor.

2021 yılı sektör ve şirketiniz açısından nasıl geçti?

Global sağlık krizinin gölgesinde geçen 2020’nin ardından, 2021 yılına hızlı bir giriş yaptık. 2021 yılı, pandeminin küresel ölçekte sektörler ve bireylerde derin izler bıraktığı, vaka sayılarının da tüm dünya tarafından yoğun olarak yaşandığı bir dönemin neredeyse tam ortasına isabet ediyor. Türkiye’de ilk vaka görülmesinin ardından aldığımız aksiyonlar ve aslında “iletişim” faaliyetlerinin öneminin, önceki dönemlere nazaran daha net anlaşıldığı bu dönemde sektörümüz, dünya genelinde ivme kazanan dijitalleşme süreçlerine hızlı adaptasyon sağladı.

Diğer taraftan sektör profesyonelleri olarak bizler, iletişim çalışmalarının aktif devam edip edemeyeceği, zorunlu kapanış ve kontrollü normalleşme dönemlerinde markaların iletişime ihtiyaç duyacağı noktaların neler olacağı gibi konularda birtakım endişeler taşıyarak yeni yılı karşılamıştık. Medya ilişkilerinin nasıl şekilleneceği, markalarımızın mesajlarını kamuoyuna aktarış şeklimizin ne yoğunlukta olacağı ajandamızda yer alıyordu. Farklı senaryolara hazırlıklıydık. İletişim faaliyetlerini yürüttüğümüz 50 marka için stratejilerimizi ve yol haritamızı belirlemiştik. Nitekim 2021 yılı, tahminlerimizin de ötesinde bir yoğunlukta geçti. İz İletişim olarak bu yılı verimli, yeni deneyimler elde etmiş ve yetkinliklerimizi bir kez daha test etme imkanı bulmuş olarak sonlandırıyoruz. Müşteri portföyümüze, her biri faaliyet gösterdiği sektörün lideri konumunda 8 büyük marka kattık.

2021 Ocak-Aralık döneminde 121 basın toplantısı ve etkinlik gerçekleştirdik.Yılın ilk yarısında çevrimiçi platformlar yoğunluktaydı ancak Haziran ayından itibaren özellikle teknoloji ve perakende alanlarında faaliyet gösteren markalarımızla o çok özlediğimiz etkinliklere, basın buluşmalarına kaldığımız yerden devam ettik.

2022’nin nasıl geçeceğini öngörüyorsunuz?

2022, pandeminin ekonomi üzerindeki etkilerini daha net analiz edebileceğimiz bir yıl olacak. Küresel tedarik zincirinde meydana gelen kırılmalar sonucu yaşanan arz talep dengesizliği, enflasyon, tüm dünya ülkelerinde yaşanan ekonomik zorluklar gündemi belirleyecek. Ülkemizi de zorlu bir süreç bekliyor. Bu süreci de, daha önceki olağan dışı dönemlerde olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde yöneteceğimize, bu dönemden de güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum.

Sektörümüz açısından da ortak aklın önem kazanacağı ve destek ihtiyacımızın artacağı bir yılı karşılamaya hazırlanıyoruz. 2021’e kıyasla sosyal hayat adaptasyonumuzun post covid döneminde artacağına inanarak, markalarımızla yürüteceğimiz iletişim faaliyetlerimizin sahaya açılıp yoğunlaşacağını öngörüyoruz. Şirketimiz açısından da 2022’yi yeni başarı hikâyeleri yazacağımız bir yıl olarak tanımlıyoruz. Hedeflerimiz arasında müşteri havuzumuzu genişleterek şirket hacmimizi büyütmek ve iletişim sektöründeki istihdama sunduğumuz katkıyı artırmak yer alıyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir