2022'nin e-ticaret şampiyonları ve marka işbirlikleri

Gemius, 2022 Dijital Medya Raporu ile perakende sektörünün reklam ve trafik erişim şampiyonlarını açıkladı.

Perakende firmaları, teknoloji ve globalleşme ile değişen tüketici davranışlarını yakından izlerken, iş modellerini tüketicinin eğilimleri doğrultusunda değiştirmeye çalışıyor. Müşterilerinin karşısına birbirinden çarpıcı kampanyalarla çıkan markalar, yeni çağın en büyük avantajlarından biri olan e-ticaret ile hızla büyüyor. 

Gemius, bu çerçevede perakende sektörünü yakından incelerken, reklam ve trafik erişim şampiyonu markalarını sahneye çıkardı. Reklam erişiminde Yemeksepeti, Trendyol ve A101 ilk üçte yer almayı başarırken, trafik erişimi söz konusu olduğunda ise Trendyol’un öne geçtiği görüldü. Trendyol’un ardından Hepsiburada ve Getir de öne çıkan isimler oldu.

E-ticaret devleri ve marka işbirlikleri

E-ticaret devleri, birbirinden güç alan zincir halkalarını bir bütün haline getiriyor ve Türkiye’de 7’den 70’e pek çok tüketicinin bulmak istediği ürünleri raflarına koyuyor. Bu kapsamda işbirliklerine giden şirketler, böylece çözümlerini zenginleştirmeyi başarıyor ve gerektiği gibi tüketicinin ihtiyaçlarına yanıt verebilme şansı elde ediyor. 

Gemius Adreal’in Ocak-Aralık 2022 dönemi erişim değerleri baz alınarak yapılan sıralamaya göre Trendyol; Intel, Yumoş ve L’Oreal dahil pek çok markayı işbirliği kapsamında çatısı altında toplayarak geniş kitlelere ulaştı. Hepsiburada da Duracell, Unilever ve iPhone gibi markalar üzerinden müşteri kazanmaya çalıştı. 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir