Araştırmayı, okumayı, bilgi edinmeyi, merakla kitapları karıştırmayı sevenler için her yıl pazarlama ve reklam alanlarıyla bağlantılı kendinizi geliştirebileceğiniz kitaplar çıkmaya devam ediyor. Daha önce Dünyanın En İyi Girişim Yatırımcılarına İlham Veren Kitaplar'ını sizler için derlemiştik. Bu kez de 2018 yılı bitirken Pazarlamasyon olarak 2018 yılında çıkan ve okunması gereken pazarlama kitaplarını derlemek istedik. Keyifli okumalar...
1- Crisis Ready: Belirsiz Bir Dünyada Fark Yaratan Bir Marka Oluşturmak
Güvenlik seviyeniz veya kontrolünüz ne olursa olsun, gerçek şu ki belirsiz zamanlarda yaşıyoruz. Organizasyonlar riske eğilimli ve saldırıya açık bir konumda bulunuyorlar. Yükselen bir tehdide ve itibarınıza, gelirinize ve ilişkilerinize olan etkisini gerçek zamanlı olarak göremeyen ekipleriniz olabilir.
Ekibiniz krize hazır olduğunda, organizasyonunuz modern dünyanın karşınıza çıkarabileceği her şeye hazırlıklı olur.
2- Polat Can: İnovasyon ve Pazarlama
İnovasyo'nun sonuçlarının değerlendirilmesi, firmaya sağladığı katma değerinin hesaplanması açısından oldukça önemlidir. Ancak inovasyon faaliyetleri çok karmaşık yapıya sahip olmasından dolayı bununla ilgili ölçümlerin yapılmasında kullanılacak göstergelerin tespiti oldukça zordur. Bu konuda ülke bazında yapılan çalışmalar makro düzeyde bir fikir versede, sektör ve işletme bazında sağlıklı bir inovasyon ölçüm sisteminin geliştirilmesi için daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulmaktadır.
3- Russell Brunson: Yeni Nesil Pazarlama Uzmanından Sırlar
Verdiğiniz mesajlar, karşınızdaki kişilerin hayatını değiştirebilir. Mesajınız yıpranmış bir evliliği düzeltebilir, aile bağlarını güçlendirebilir, karşıdaki kişinin sağlığını önemsemesini sağlayabilir, şirket büyütebilir ya da daha fazlasını yapmalarına yardımcı olabilir. Bunların hepsi, hayatlarını değiştirmek için mesaj verdiğiniz insanları kendinize nasıl çekeceğinizi biliyorsanız mümkündür. Yeni Nesil Pazarlama Uzmanından Sırlar, verdiğiniz mesajları ihtiyacı olan kişilerin ellerine bırakmanıza yardımcı olacaktır.
4- Yağmur Özyer Aksoy: Sinirbilim ve Nöropazarlama Perspektifi
-Sinirbilime Giriş ve Beynin Yapısı
-Nöropazarlama ve Karar Verme
-Nöropazarlamada Ayna Nöronlar ve Tüketici Etkileşimi
-Nöropazarlamada Kullanılan Araştırma Metodları
-Beynin Akıllı Cep Telefonu Markaları Pazarlama Uyarılarına Yanıtının EEG ile Ölçümlenerek Marka Deneyimi Bağlamında Değerlendirilmesi gibi konu başlıklarına yer vermektedir.
5- Yavuz Akçi: Değişen Pazarlama Anlayışı
Teknolojideki değişim, iletişimin, lojistiğin gelişmesi geleneksel yöntemlerin,tekniklerin yetersiz kalmasına neden olmuştur. Geçmişte başarı elde edilmesini sağlayan uygulamalar yetersiz kalmaya başlamış, dolayısıyla bu durum pazarlama faaliyetlerinde de yenilik ihtiyacının ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Pazarda var olmak, rekabet edilebilir olmak için pazarlama yöneticileri yenilikleri hızlıca benimseyip firmalara ve ürünlere uygulamaya başlamışlardır.
Bu kitapta Gerilla Pazarlamaya ilişkin kavramsal bilgilerin yanı sıra gerilla pazarlama süreci, geleneksel pazarlama ile arasındaki farklılıklar,gerilla pazarlama uygulamaları gibi bilgiler verilecektir.