2017 Yılındaki En Önemli 5 SEO Trendi

Arama motoru portalları her geçen yıl spam bağlantılarına ve sistemle oynamaya çalışan insanlarla mücadele etme umuduyla yeni algoritmalar ve kurallar geliştiriyorlar. Google, Bing vb. tarafından belirlenen bu yeni kuralların tam olarak ifade ettiği şey, her web yöneticisinin müşterilere arama tabanlı hedeflerini sağlamasına yardımcı olmak için sürekli değişen SEO manzarasına ayak uydurması gerektiğidir. 2017 SEO stratejinizi ayarlamanız için size harika bir fırsat sunarak nasıl yapılacağı konusunda bazı ipuçları vereceğiz.

1. Hızlandırılmış Mobil Sayfalar'dan (AMP) yararlanın

Google, hızlandırılmış mobil sayfalar yeniliğini devreye aldığını 2016 yılı başlarında bize açıklamıştı ve hemen çıkma oranını azaltmak amacıyla daha duyarlı sayfalara duyulan ihtiyaç, Google'ın 2016 SEO stratejisinde bir itici güç oldu. Bu konuda ortaya çıkan en pratik çözümlerden biri kuşkusuz web yöneticileri tarafından AMP'nin entegrasyonunun yapılmasıdır. AMP'lerin sayfaların mobil tarayıcılarda anında yüklenmesine izin veren açık kaynaklı protokoller olduğuna dikkat etmemiz oldukça önemli. AMP, SEO topluluğunda tüketicilerin düşük bir veri hızında anında sayfa yüklemelerine olanak tanıyan bir olgu haline geldi. Ortalama bir web sayfası, içerik yüklerken AMP'den sekiz kat daha fazla veri kullanır. 2017'de bu trendin daha da gelişmesi bekleniyor ve kullanıcılarınız için daha duyarlı sayfalar sunmak adına bu trendden sizde yararlanabilirsiniz. Hızlandırılmış mobil sayfalar demosu için mobil cihazınızda g.co/amp bağlantısını tıklayabilir, dilerseniz ampproject.org adresinde proje hakkında geniş bilgi alabilirsiniz.

2. Yapay Zeka(AI)'nın varlığını bilinir hale getirin

Google arama algoritmaları nihayet 2016 yılının sonunda körüklendi. Bu durum makineleri arama algoritmalarına entegre ederek onları daha akıllı hale getirdi. Google RankBrain konseptinin, aramayı daha akıllı yapması ve arama motorunun kullanıcılarına yalnızca ilgili bilgileri vermesi bekleniyor. Arama sonuçlarında AI'nın yükselişiyle mücadele etmek için, web yöneticileri ve web sitesi sahipleri, faaliyet gösterdikleri alana benzersiz bir şey katmaya odaklanmak zorundalar. RankBrain Konsepti için internette yaptığımız aramaları Google’ın şu ana kadar öğrendiği şekliyle cevaplamaya çalışan bir  yapay zeka diyebiliriz. “Makine Öğrenimi” kavramıyla desteklenen RankBrain, bilgisayarların insan davranışlarını taklit etmeye çalışarak, sorulan sorulara daha mantıklı ve doğru cevaplar vermesini sağlamak amacıyla ortaya çıkmıştır. RankBrain ortaya çıktığında biraz hayal alemine dalarak "Peki Google yapay zekayı da aşıp bir insana dönüşseydi neler olurdu?" diye düşünmüştüm. Sonra karşıma çıkan video beni epey eğlendirmişti. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=ANzNCpsXrK4[/embed] Sistemi, siyah şapka SEO hileleriyle birlikte kullanma imkânı 2017'de daha da az etkili olacak. Bu durumu aşmak için içeriğinizde etiket kullanmanız, daha yoğun yazı yazmanız ve yayınladığınız bilgilerle oynamanız gerekiyor. Black Hat SEO,adından da anlaşılacağı gibi siyah şapka olarak tabir edilen, Google tarafından yapılması tavsiye edilmeyen ve yapıldığında kalıcı sorunlara sebep olan çalışma biçimidir. Bu tür işlem uygulanılan siteler Google ve diğer arama motorları sıralamalarında kısa vadede ön sıralarda görünseler dahi uzun vadede büyük ve kalıcı cezalarla karşılaşacaktır.

3. Kullanıcı Deneyimi(UX) Optimizasyonunu ortaya çıkarın

World Wide Web'in evrimi - Web 3.0 terimi- yavaş yavaş internete dayanan platformlar için standart hale geliyor. Kullanıcı deneyimi(UX), web sitenizin kullanımını kolaylaştırmak ve bunu dönemsel olarak geliştirmeye yönelik adımlar atmaktır. Genellikle, bir web sitesinin kullanılabilirliği hakkında bilgi edinmek için kullanılır. Gördüğümüz gibi bu yeni dünya düzeninde, kullanıcı deneyimi tüm faktörlerin üstesinden gelmeye başladı bile . 2015 yılından bu yana arama motorları, insanları iyi tasarlanmış web sitelerine yönlendirerek ilgili içeriği izlemek için daha fazla zaman harcamalarını sağlıyor. Bence hem kullanıcı deneyimini hem de platformunuzdaki erişim kolaylığını arttırmak için çok iyi bir yöntem. Ayrıca bu optimizasyon, bir web sitesinin kullanımının ne derece kolay olduğunu inceleyerek bazı uygulamaların ne derece birbiriyle ölçüşmediğini anlamamızı sağlamak konusunda da çok iyi. Sizde bunu yapmak istiyorsanız yapmanız gereken çok basit; daha kullanıcı dostu açılış sayfaları tasarlayın, blog yayınlarınıza inografik(bilgi görselleştirme) kullanımını entegre edin ve web sitenizin gezinme sürecini basitleştirin.

4. Kişisel markalaşma anahtarını kullanın

İnternet dahil kalabalık bir yerde farkedilmek her zaman zordur. Ancak Google, her şeye rağmen yaratıcılığından ödün vermeden markalarını zorlayan platformlara odaklandı. Bu tekniklerden biri, web üzerindeki kişisel işiniz için benzersiz bir perspektif oluşturmada markalı URL'lerin kullanılmasıdır. Kişisel markalı URL'lerin avantajları çeşitlidir ancak burada en önemlisi web sitenizin, Google'ın arama algoritmalarıyla en üst seviyeye çıkmasına yardımcı olmasıdır. Marka, kategori, içerik ve ürünlerinizi girerken SEO URL oluşturmanız gerekmektedir. Bu SEO URL kelimesine sistemimiz otomatik olarak girilen içeriğin ismini vermektedir. Dilerseniz siz bu SEO URL kelimesini değiştirebilirsiniz. Ve ya birden çok ürüne aynı SEO URL’ i vererek aynı içeriğe ulaşılmasını sağlayabilirsiniz. Dikkat ederseniz arattığımız anahtar kelimeler, sitelerin URL’lerinde geçmektedir. Yani, web sitemizi belirli kelimelerde Google arama sonuçlarında üst sıralarda konumlamak istiyorsak, o kelime ya da kelime gruplarının ilgili sayfamızın URL’sinde bulunmasına özen göstermeliyiz.

5. Kısa markalı bağlantıları entegre edin

Web sayfalarını sıralarken arama motorlarının dikkate aldığı en önemli KPI'lardan biri 'yineleme' dir. SEO yineleme, bir içeriğin Web'te ne kadar okunduğunu ve paylaşıldığını, içerdiği bilginin ne denli eşsiz ve güvenilir olduğunu gösterir. İçeriğinizin paylaşılması için en iyi yol "kısa markalı bağlantılar"dır. Hatta bu yeni bağlantı biçimi şu anda Fortune 500 şirketleri tarafından internette markaları gündeme getirmek için sıkça kullanılıyor. Pepsi (pep.si), NY Times (nyti.ms)gibi. Araştırma, markalı bağlantıları kullanmanın tıklanma oranını yüzde 35 oranında arttırdığını gösteriyor. Bu 5 trendin 2017 yılında SEO stratejinize birbirinden büyük faydalar sağlayacağına eminiz. Bu nedenle, hangisini uygulayacağınızı anlamaya çalışırken sıkışıp kalmayın; bunun yerine web sitenizde daha iyi görünürlülük sağlamak için birden fazla teknik uygulamayı deneyin, gerisi zaten gelecektir.  
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir