2012 Sosyal Medya İstatistikleri - II

2012 biterken 2012'yi değerlendirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta ilk bölümünü yayınladığımız ve Facebook, Twitter ve Linkedin'e yer verdiğimiz 2012 görünümüne bu yazıda da Youtube, Pinterest, Instagram, Foursquare ve mobili ekleyerek analizimizi tamamlıyoruz.

Youtube

Google'dan sonra en yoğun kullanılan 2. arama motoru olan Youtube'da da işler yolunda. Geçtiğimiz haftalarda küçük bir arayüz değişikliğine giden Youtube, daha kullanışlı bir arayüze kavuştu. Gelelim rakamlara, her ay 800 milyondan fazla tekil kullanıcının ziyaret ettiği portalda, her ay 4 milyar saatin üzerinde video izleniyor. Her dakika ise 72 saat uzunluğunda yeni video yükleniyor ve bu 72 saatin 3 saati ise mobil cihazlar üzerinden yükleniyor. Her gün Facebook üzerinden 500 yıl uzunluğunda video tüketilirken, Twitter'da her dakika 700'ün üzerinde video tweet ediliyor.

350 milyon cihaz tarafından erişim sağlanan portalda, en çok takipçiye sahip kanal 1,007,050 rakamıyla Red Bull olurken, onu 804,753 takiğçi rakamıyla Apple takip ediyor. En çok izlenen video ise, tüm dünyayı kasıp kavuran Gangnam style.

Pinterest

Kullanıcıları tarafından, 2012 yılı boyunca toplamda 1,2 milyon dakika harcanan portalda, bu rakamın 720 milyonu mobil üzerinden harcandı. Her kullanıcının ortalama günlük 15.8 dakika harcadığı portalın çoğunluğunu %70 gibi büyük bir oranla kadınlar oluşturuyor. Toplam internet kullanıcılarına bakarsak eğer, her 100 kadından 19'u Pinterest'te de zaman harcarken, bu rakam erkeklerde yalnızca %5. Her bir Pinterest kullanıcısı ortalama 171 pin, 229 takipçi ve 28 beğeniye sahip.

Pinterest üzerinden verilen siparişlerin ortalama değeri ise 80 dolarla Facebook'un tam 2 katı.

Instagram

100 milyondan fazla kullanıcının bulunduğu sitede, günlük ortalama 7.3 milyon aktif kullanıcı siteyi ziyaret ediyor. Bu rakam Twitter'da ise 6.9 milyon. Android için duyurulduğunda, her dakika 2,000'den fazla kullanıcı kayıt yaptırarak çok kısa bir süre içinde bir milyon barajının üzerine ulaşıldı. Instagram kullanıcılarının yaklaşık %20'si ise Instagram hesaplarına Facebook üzerinden erişiyor.

Bir milyardan fazla fotoğrafın yüklendiği siteye, geçtiğimiz aylarda Amerika'da büyük hasarlara yol açan Sandy kasırgası sırasında sandy hashtagiyle 800,000'den fazla fotoğraf yüklendi.

Foursquare

25 milyondan fazla üyesi bulunan Foursquare, 3 milyarın üzerinde check-in'e sahip. 1 milyonun üzerinde işletme Foursquare'e kayıt olurken, bu işletmelere yönelik 30 milyona yakın tavsiye bulunmakta.

Mobil kullanıcıların %31'i ise Foursquare'i aktif olarak kullanıyor.

Mobil

Gelelim geleceğin bir numaralı kitle iletişim aracına. Sosyal medya bu denli hızla büyürken mobilde durumlar nasıl ?

Mobil hayatımıza ne derecede entegre olduğunu ilginç bir örnek vererek açıklamaya başlayalım: 6 milyar insanın yaşadığı dünya üzerinde 4.8 milyar cep telefonu bulunurken, diş fırçası sayısı ise yalnızca 4.2 milyar. Gün içinde kullanıcıların cep telefonlarıyla girdiği etkileşime bakacak olursak, her insan günde ortalama 40 ile 80 arasında cep telefonunu kontrol ediyor.

Akıllı telefon penetrasyonuna gelirsek eğer, Amerika akıllı cihaz penetrasyonu konusunda 181 milyon rakamıyla ilk sırada yer alırken, onu 167 milyon akıllı telefon rakamıyla Çin takip ediyor. Dünya üzerinde 500 milyonun üzerinde aktive edilmiş Android işletim sistemine sahip akıllı telefon bulunurken, her gün 1.3 milyon yeni Android cihaz bu rakama dahil oluyor. Aynı zamanda bu rakamlarla doğru orantılı olarak 700.000'in üzerinde uygulama Google Play'de yerini almış durumda.

2012 yılında damgasını vuran sosyal medya istatistikleri böyle. Peki 2013 yılının trendleri ne olacak, bizi neler bekliyor, hepsi bir sonraki yazımızda.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir