Apple 3. Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı: 26.9 milyon iPhone, 14 milyon iPad, 4.9 milyon Mac ve 5.3 milyon iPod

3 gün önce yeni iPad, iPad mini ve iMac modellerini tanıtan ve büyük beğeni toplayan Apple, dün 2012 yılının 3. çeyreğine ait mali durumunu açıkladı.

Açıklamaya göre 2012'nin 3. çeyreğinde 26.9 milyon iPhone, 14 milyon iPad, 4.9 milyon Mac ve 5.3 milyon iPod satış rakamına ulaşan Apple, geçtiğimiz yılın satış rakamlarına göre %26'lık bir artış kaydetti. 36 milyar dolar gelir elde eden Apple, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 28 milyar dolar gelir elde etmişti. Net karında da artış kaydeden Apple, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 6,62 milyar dolar olan net karını bu yılın 3. çeyreğinde 8.2 milyar dolara taşıdı.

Yaklaşan Noel'le birlikte özellikle Amerika ve Avrupa'da satışların üst düzeye çıktığı ve insanların alışveriş yapmak için özellikle bu dönemi beklediği bir gerçek. Apple'ın bu döneme 3 gün önce duyurdukları yeni modellerle birlikte hızlı bir giriş yapmak istediği ise aşikar. 3. çeyrek sonuçlarının açıklandığı basın toplantısında bir değerlendirme yapan Tim Cook,  önümüzdeki ay başlayacak olan Noel dönemi için: " Bu yılki Noel dönemine şimdiye kadar ürettiğimiz en iyi iPhone, iPad, Mac ve iPod modelleriyle giriyoruz ve ürün gamımıza çok güveniyoruz. " açıklamasını yaptı.

Konferansta birçok önemli açıklama yapan Cook'un öne çıkan açıklamaları şunlar:

  • Çin satışlarının arttığına değinen Cook, 3. çeyrek için fantastik açıklamasını yaptı ve Çin'de %26 oranında büyüdüklerini ve 5.6 milyar dolar gelir elde ettiklerini söyledi.
  • Apple kasasında tam 121,3 milyar dolar nakit para bulunduruyor. Bu rakam Amazon'u satın almaya yetecek düzeyde.
  • App Store'da 700,000'den fazla uygulamaya sahip olan Apple, 3. çeyrekte App Store'dan 1.9 milyar dolarlık gelir elde etti.
  • Apple 2012 yılında tam 125 milyon iPhone, 58 milyon iPad, 18 milyon Mac ve 35 milyon iPod sattı.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir