Markalar iletişim tonlarına odaklanmalı

Petrol Ofisi CMO'su Sinan Seha Türkseven ile hedef kitlenin zor dönemlerde markalardan neler beklediğini ve ortak bir hedefe en verimli şekilde hizalanmak ve gerçek anlamda toplumsal fayda sağlamak için yaptıkları çalışmaları konuştuk.

2023 için yeni sene, yeni umutlar dedik... Pandemi öncesi yaşam koşullarına dönülemeyeceğinin kanıksanması, tüm dünyada halkın geleceğe yönelik beklentilerini alışılmadık şekilde farklılaştırmasıyla sonuçlandı. İlk çeyreğini geride bıraktığımız yılda; ekonomik refahın yok oluşu, deprem felaketinin unutulmayacak acısı ve pek çok etmenlerle mücadele edilen karamsarlığın hüküm sürdüğü tabloya bir de Türkiye’nin geleceği açısından kritik bir seçim eklendi. Dünya Mutluluk Raporu 2022 yılı araştırmasında ve son yıllarda yapılan tüm araştırmalar Türkiye’nin en mutsuz ülkeler listesinde başı çektiğini gösteriyor. Bununla beraber ülkedeki antidepresan kullanımındaki artış da dikkatleri çekiyor. Elbette küresel ve toplumsal sorunları bugünden yarına çözmek kolay olmasa da bir yerden başlamalı ve bu dönemde markalara çok iş düşüyor…Peki belirsizlik üzerine belirsizlik yaşadığımız böyle bir dönemde tüketiciler markalardan neler bekliyor? Petrol Ofisi CMO'su Sinan Seha Türkseven ile hedef kitlenin zor dönemlerde markalardan neler beklediğini ve ortak bir hedefe en verimli şekilde hizalanmak ve gerçek anlamda toplumsal fayda sağlamak için yaptıkları çalışmaları konuştuk. 

Markalar iletişim tonlarına odaklanmalı
Kriz dönemlerinde kısa vadede markaların rutin iletişim faaliyetlerini durdurmalarının son derece doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Öte yandan markaların hedef kitleleri ile kendi ürün ve hizmetleri ile ilgili konuşmaya başlamak üzere doğru zamanlama için tereddütte olmaları da son derece doğal. Bence burada doğru zamanlama arayışından öte süreç boyunca ortaya koyulan iletişimin tonuna odaklanmak gerekiyor. Hayata geçirilen yardım projeleri ve verilen desteklerin anlatımında şeffaf, hızlı ve gerçeğe dayalı akışın ne kadar önemli olduğunu gördük hep birlikte. Kamuoyuyla kurulan sıcak temasın ve tüketicilere verilen gerçek zamanlı geri bildirimlerin 7-24 yaşayan ve duygusal olarak tüm paydaşları zorlayıcı bir sosyal medya ekosisteminde ne denli fark yarattığına tanık olduk. Önümüzdeki dönemde de içten, umuda sevk eden, doğru ve eksiksiz bilgiye dayalı şeffaf bir söyleme olan haklı talepler artarak devam edecektir. 

Tüm senaryolara karşı hazır olacak şekilde yürütüyoruz
Markalar mevcut strateji ve hedeflerini, felaket durumlarında topluma sürdürülebilir destek vermek için çevik bir şekilde güncellemek durumunda. Bunun da yolu operasyonel yetenekleri durmadan geliştirmek, her gün kendini yenilemek ve olası her duruma, senaryoya hazır olmaktan geçiyor. Petrol Ofisi Grubu olarak “Bugünden Yarına Hazır” vizyonumuz ışığında faaliyetlerimizi tüm senaryolara karşı hazır olacak şekilde yürütüyoruz. Bu çevik yaklaşımımız sayesinde 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen bölgelerdeki yaraları sarabilmek ve ihtiyaçları karşılayabilmek adına ilk günden itibaren tüm imkânlarımızı seferber ettik. Deprem felaketinin ilk gününden bu yana yaptığımız destekler kapsamında bölgeye 100 milyon TL’lik kaynak aktardık. Bu çerçevede 5 milyon litrelik akaryakıtı AFAD’ın bilabedel kullanımına sunduk. Bilabedel yardımlarımız dışında valilikler ve kaymakamlıkların koordinasyonunda, onların yönlendirdiği lokasyonlara mobil ikmal noktaları ile dirsek temasında çalışıyoruz. Deniz, kara, ve havacılıktaki operasyonlarımız aracılığıyla kesintisiz enerji aktarımı sağlayarak afet bölgesine 2 bin 858 tankerimizle 64 milyon litreden fazla yakıt ikmali gerçekleştirdik. Kamu, sivil toplum ve özel sektör paydaşlarımızla birlikte, deprem felaketinin yaralarını sarmak bu yılki öncelikli gündem maddelerimiz arasında olmaya devam edecek.

Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir