İş dünyası Metaverse'e mi taşınıyor?

Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik teknolojileri alanında çözümler sunan Modern Innova’nın projesi Vemaker, sanal ve gerçek dünyanın iç içe geçtiği kurgusal evrende profesyonel iş yaşamını sanal dünyaya entegre ediyor.

Teknoloji hızla gelişerek ve bizi şaşırtarak geliyor. Sanal evren anlamına gelen metaverse, gerçek evren ile pek çok sanal alt evreni kapsayan kurgusal dijital bir alan. Gerçek hayatta ne varsa Metaverse’te de var… Metaverse dünyasında var olmak, şirketlerin müşteri profillerine ve hedef kitlelerine daha kolay erişme ve yeni portföyler oluşturma gibi imkânlar sunuyor. #redesignAlife

Çevrimiçi evren, uyumlanan şirketler için devrim niteliğinde…
Markaların, çevrimiçi sanal evrende yer alabilmek, reklam stratejilerini bu mecrada uygulayabilmek ve var olabilmek için teknolojik destek almaları elzem görünüyor. Metaverse; artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, 3D holografik avatarlar, video ve diğer iletişim araçlarını içeren bir mecra. Markalar iletişimlerini geliştirmek için metaverse’te; eğitim, toplantı, parti ve fuarlar düzenlemeye başladı bile. İletişimde başarının ilk anahtarı nasıl ilk uyumlanan kazanır ise, günümüzde teknolojiyi kullanan şirketler ve iş insanları çevrimiçi müşterilerinin bulunduğu bu yeni platformda pazar paylarını artırarak hedeflerine ulaşabilecekler. 

Gerçek yaşam simülasyonu Vemaker, profesyonel iş yaşamını sanal dünyaya entegre ediyor
Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik teknolojileri alanında çözümler sunan Modern Innova’nın projesi Vemaker; yenilikçi teknolojiler kullanarak üç boyutlu ortamdaki eğitim ve konferans alanlarıyla kurumsal ölçekte etkileşim yaratabiliyor, firmaları sanal toplantı odalarında misafir etme olanağı sağlıyor. Marka, saatlerce fuar gezmeden tüm markaları bir arada görerek rahatlıkla iletişime geçebileceğimiz bir platform altyapısı sağlarken, dünyanın her yerinden katımlımcıların işbirliğininin teşvik edilebileceği etkinlik adaları oluşturma fırsatı yaratıyor. Vemaker tüm bu sanal ortamlarda farklı kesimden kullanıcılara uygun bir şekilde basit ve gelişmiş arayüz opsiyonları sunarken, kendi avatarlarını oluşturma ve istedikleri jestleri animasyon yapmalarını sağlayarak herkesin kendini bir parçası hissedebileceği bir ortam sunuyor. Ayrıca markaları öne çıkarmayı sağlayacak şekilde fuar standları ve reklam panoları firmaların beklentilerine göre tasarlanabilirken, katılımcıların birbirlerini sadece grup olarak duydukları özel alanlar oluşturulabiliyor ve simultane çeviri sistemi ile sahnede sunum yapan katılımcıların anlatıları gereken dillerde tüm katılımcılara aktarılabiliyor.

Vemaker kurucularından Kerem Gençler, Alper Gökçer ve Yaman Terzioğlu ve takıma yatırım yaparak dahil olan girişimci Çetin Dalva’nın hedeflerine bakılırsa, ‘B2B’ çalışma sisteminde oldukça başarılı olan marka, ‘B2C’ sisteminde de yer almak için harekete geçerek adından daha çok bahsettirecek gibi görünüyor. 

Vemaker; eğlenceli toplantılar ve organizasyonlar ile ilkleri gerçekleştirdi
Vemaker’ın düzenlediği ‘Orada Olanlar’ adlı parti, metaverse’te gerçekleşen ve 2022 yılının ilk yılbaşı partisi olarak yoğun ilgi gördü. 145 kişinin bireysel, toplamda 350 kişinin katıldığı partiye başlamadan önce, katılımcılardan kendilerine ait birer avatar oluşturmaları istenildi. 6 saat süren dev metaverse partisi ile katılımcılar, iş yaşamında yeni insanlarla iletişim kurma ve yeni portföylere ulaşma imkânına erişti.  

Sevgililer Günü'nde de başka bir ilki gerçekleştiren VemakerTenkap işbirliği ile organize ettiği; "St. Valentines Day" adlı 360 kişinin katıldığı partide yalnızlar; beyaz, karmaşık ilişkisi olanlar; mavi ve ilişkisi olanlar ise sarı giyindi. 6 saat süren partide farklı müzik konseptlerinin bulunduğu ayrı amfi tiyatrolarda dans şöleni yaşanırken aynı zamanda katılımcılar birbirleri ile özel görüşme şansı elde etti. 

Aksan Hukuk Bürosu’nun her sene düzenlediği Aksan Akademi 2021 Programı’nda yer alan Kurgusal Dava Yarışması bu sene Vemaker platformunda gerçekleştirildi. Türkiye’nin önde gelen hukuk fakültelerinin üçüncü sınıfında okuyan öğrencilerin başvuruları sonucunda Aksan Akademi 2021 Programı’na seçilen 40 öğrenci, davalı ve davacı tarafları olarak ayrılarak, kurgusal bir dava gerçekleştirdiler.

Geçtiğimiz yıl düzenlenmiş olan Siemens Dijital Kariyer Günü kapsamında düzenlenen online etkinlikte ise, üniversite öğrencileri geleceğin dijital yetkinlikleri ve iş yapış şekilleri hakkında merak ettiklerini sanal stantlar üzerinden öğrenme fırsatı elde etti. Online etkinlik, öğrencilerin Siemens’teki; staj, yarı zamanlı işe alım ve tam zamanlı potansiyel iş fırsatlarını tanımasını sağlayarak, üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarında önemli bir tecrübe elde etmelerini sağladı.

Vakıfbank’ın "Hack To The Future" girişimcilik ve Hackathon konferansı da katılımcıların, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilir dijital bankacılık, kullanıcı deneyimi ve tasarımına, yeni nesil müşteri iletişiminden, yenilikçi ürün ve hizmetlere yönelik çözüm önerileri ile fikirlerini paylaşabileceği şekilde düzenlendi. 

Vemaker, Ondokuz Organizasyon ve Etüd Bilişim tarafından düzenlenen Toyata – Lexus 2022 Ajans Strateji Toplantısı Vemaker’ın Network Fuayesi ve Konferans Salonunda 150 kişinin katılımı ile gerçekleştirilirken toplantıdan tıpkı gerçek bir toplantıymış gibi tam verim alındığı notu düşüldü.

Tech Day kapsamında gerçekleşen MarTech Awards ve Techbrands Turkey ödül programları Pre-Party organizasyonu Vemaker'ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Ödül programında kullanılan sunum araçları ve oluşturulan çeşitli avatarlar ile katılımcıların dikkati çekilerek kendine özgü ve çok keyifli bir ödül programı düzenlendi.

Enspire Kreatif Enerji Çözümleri İş Ortakları Toplantısı Vemaker’da gerçekleşti 
Vemaker'ı tercih etmelerinin en büyük etken katılımcılarına özel çözümler üretip, kişiselleştirilebilir olması ve fiziksel toplantılardaki etkileşimi, verimliliği ve iletişimi Vemaker ile sağlamalarının mümkün olmasıydı. Vemaker altyapısı sayesinde konuşmacı, kendi ekranını ve kamera görüntüsünü katılımcılar ile paylaşabildi, istediği zaman katılımcılarla sesli yada yazılı olarak iletişim kurabilme imkanına sahip oldu. Aynı zamanda çalıştay alanları için özel yapılan, kişisel not alma, paylaşma, kopyalama ve kullanıcıya özel anket cevaplama alanları toplantının amacına ulaşmasındaki en önemli etkenlerin arasında yer aldı. Tüm katılımcıların kolaylıklar katılabilmesi ve farklı deneyimleri sahip olabilmesi için, Vemaker platformu VR (Sanal Gerçeklik) platformuna aktarıldı. Katılımcıların istedikleri platform üzerinden (PC, Mac veya VR) giriş yapabilmesi; farklı şehirde bulunan katılımcılara hep birlikte çalışma, birbirini hissetme, motivasyonu artırma ve etkileşime geçme imkanı sundu. VR ile olan etkileşim sayesinde yüksek konsantrasyon ve devamlılık gerektiren toplantı süreci çok daha verimli hale geldi.

Vemaker’ın düzenlediği etkinliklere gelen yorumlar oldukça olumlu yönde ve katılımcıların beklentisi oldukça yüksek. Metaverse dünyasında sunulan bu imkânlar, farklı etkinliklere dönüşerek devam edecek gibi görünüyor.

 

Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir