Hepsipay, Türkiye'nin en büyük 100 perakendecisine ulaşmayı hedefliyor

Hepsipay Genel Müdürü Ozan Bayülgen ile Hepsipay'in yenilikçi çözümlerini ve gelecek hedeflerini konuştuk.

E-ticaretten doğan Hepsipay, Türkiye'nin en büyük 100 perakendecisine ulaşma hedefiyle yoluna devam ediyor. Hepsipay Genel Müdürü Ozan Bayülgen ile Hepsipay'in yenilikçi çözümlerini ve gelecek hedeflerini konuştuk.

Hepsipay’in dijital bir cüzdan olarak sağladığı hızlı ve güvenli ödeme çözümlerini ve avantajlarını sizden dinleyelim...
Hepsipay Haziran 2021’de Hepsiburada’nın gömülü cüzdanı olarak hayata geçti. Her geçen gün Hepsipay’in kabiliyetlerini artırdık. 2022’nin 3. çeyreğinde gelişmiş müşteri doğrulama ve e-cüzdan yetenekleriyle alışveriş deneyimini zenginleştirdik. Bugün Hepsipay’in dijital cüzdanını kullanan müşteriler kredi kartlarını cüzdanlarında saklıyor; tek tıkla ödeme, iade durumunda anında cüzdana ücret iadesi, alışveriş anında ihtiyaç kredisi gibi benzersiz ödeme imkânlarına kavuşuyor. Satın alma anında müşterilerimizi kredi kartı bilgisi girme telaşından kurtarıyor, güvenli bir ödeme deneyimi sunuyoruz. Müşterilerimiz cüzdanlarında sakladıkları kredi kartlarıyla istedikleri gibi alışverişlerini yapabiliyorlar.

Bu özelliklerimizle Hepsiburada platformunda platform cüzdanı olarak faaliyet gösterirken 2023 itibarıyla bu özelliklerimizi Hepsiburada dışına çıkarmaya ve farklı perakendecilere de sunmaya başladık.Onlara pürüzsüz bir ödeme deneyimi sunuyoruz.

Omnichannel perakendenin gelişimi için online alışveriş deneyiminin de fiziksel alışveriş kadar güvenli ve pürüzsüz şekilde yapılabilmesi önemli. Online alışverişte müşterilerin güvenli, kolay ve sorunsuz şekilde ödeme yapabilmeleri hem bu sürece olan güvenlerini artıyor, hem de alışverişe dönüş oranını artırıyor. Bu nedenle e-ticarette işini büyütmek isteyen perakende oyuncularının ödeme çözümleri için güvenilir, rüştünü ispatlamış bir ortakla birlikte hareket etmeleri çok önemli. İşte Hepsipay tam olarak bunu sağlıyor.

5 bin iş yerini 15 milyon müşteri ile buluşturacağız
Müşterilerimize sunduğumuz ödeme ve vadelendirme çözümleriyle 2023 yılına girdiğimizde 11 milyon olan kullanıcı sayımız, Mart 2024 itibarıyla ise 15 milyona ulaştı. Kısa bir sürede müşteri tabanımızı bu denli genişletmek sunduğumuz çözümlerin müşterilerimiz nezdinde ne derece kabul gördüğünü gösteriyor.

Perakende oyuncularına ödeme geçidi sunarak onların e-ticaret sitelerine “Hepsipay ile öde” özelliğini getiriyoruz. Hepsipay ödeme sistemini yerleştirmek üzere anlaşma yaptığımız perakendeci sayısı Nisan ayı itibarıyla 60’a ulaştı. Kısa bir süre içinde de Türkiye’nin en büyük 100 perakendesinde “Hepsipay ile Öde” ödeme sistemimizle yer alacağız. Yıl sonunda ise 5 bin perakendeciye ulaşmayı hedefliyoruz.

Ödeme kabiliyletlerimizle perakendecilere daha büyük sepet büyüklüğü, daha yüksek ciro getiriyoruz
Peki nasıl bir müşteri profilinden söz ediyoruz? Biz bu 15 milyonluk müşterinin kabaca Türkiye’de e-ticaret hacmin yarısını oluşturduğunu hesaplıyoruz. Böylece işletmeler sadık ve yüksek frekanslı yeni müşteri kazanıyorlar. Bu da yüzde 60’a varan ek satış, yüzde 30 daha fazla tercih edilme ve 6,5 kat daha fazla sepet büyüklüğü getiriyor. Satış kaybını yüzde 40 azaltırken satışa dönüş oranını yüzde 20 artırmalarını sağlıyoruz. Böylece Hepsipay’in iş ortaklarına daha yüksek ciro getiriyoruz.

Müşterilerimiz açısından baktığımızda da; Hepsipay kullanmak pek çok fayda ve avantaj sağlıyor. Hepsipay, dijital cüzdanın yanı sıra pek çok ödeme ve vadelendirme çözümüyle geliyor. Türkiye’de e-ticaret sektöründe ilk kez hayata geçirilen “Hepsiburada Limiti” uygulamamız ile müşterilerimize banka prosedürlerinden bağımsız biçimde ihtiyaçlarına ertelemeden erişme imkânı sağlıyoruz.

Hepsipay’i kredili cüzdan haline getiren inovatif bir çözümümüz de var. “En kolay dolan cüzdan” uygulamamızla Hepsipay üzerinden ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen müşterilerimiz, bankaların tekliflerini alışveriş esnasında görüp, anında cüzdanlarını krediyle doldurabiliyorlar. Müşterilerimiz elektronik cüzdanlarındaki bakiyelerini AVM’de, caddede alışveriş yaparken de QR kodla ödeme yaparak kullanabiliyor.

Hepsipay müşterileri sadakat programımız sayesinde alışverişlerinden de Hepsipara kazanıyorlar ve kazandıkları bakiyeleri hem Hepsiburada’da hem de diğer platformlardaki alışverişlerinde kullanabiliyorlar.

Akılcı, kolay ve kusursuz bir deneyim
Hepsipay’in büyüme performansının altındaki en temel etmen müşterilerine sunması ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar altında sunduğu satın alma ve ödeme çözümleriyle bütçelere destek olması. Müşterilerimize sunduğumuz tüm saklı kartlarına anında ulaşabilme opsiyonu, sadakat programımız, Hepsipay Kart, alışveriş anında ihtiyaç kredisi, Hepsiburada Limiti ve alışveriş kredisi gibi farklı hizmetlerimiz müşterilerimizin aradığı pek çok farklı çözümü tek bir yerde bulmalarını sağlıyor.

Ayrıca tek tıkla ödeme yapma, iptal ve iadelerde ücret iadesinin anında cüzdanlarına geri yatırılması, dileyen müşterilerin Hepsipay cüzdanlarındaki bakiyelerini kartlarına gönderebilme imkânları da online alışverişi müşterilerimiz açısından daha kolay ve sorunsuz bir hale getiriyor ve bizi tercih etmelerini sağlıyor.

Hedefimiz Türkiye’nin en büyük finteki olmak
E-ticaretten doğan bir markayız. 2024 yılında en temel önceliğimiz birlikte iş yaptığımız perakendecileri e-ticarette büyütmek. 15 milyon müşterimiz, vadelendirme çözümlerimiz, sadakat programımız ve hızlı, güvenli ödeme deneyimimizle iş ortaklarımızın yanında olacağız, onların e-ticaret başarısına odaklanacağız.

2024 yılının sonuna kadar 5 bin markayı çözümlerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Hepsipay, iş ortaklarımız için sadece bir ödeme platformu değil, aynı zamanda değer yaratan bir iş ortağı olacak, bizim kadar büyük ve harcama kapasitesi olan müşteri ağına sahip başka bir ödeme kuruluşu yok.

Öte yandan 2024’te sunacağımız hızlı check-out, dijital cüzdan ve teklif platformu gibi yeni ürünlerimizle de müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. 2024 yılı bu bağlamda ödeme çözümleri açısından ayrı bir önem taşıyor. 1 Ekim 2024 tarihi itibarıyla Merkez Bankası düzenlemesine göre saklı kart hizmeti verebilmek için elektronik para lisansı almış olma koşulu getiriliyor. Merkez Bankası sadece düzenlemeye tabi kurumlara kart saklama izni veriyor. Biz Hepsipay olarak Merkez Bankasından elektronik para lisansı almış bir şirketiz. İşlemlerimiz regülatörler tarafından denetleniyor. Bu da güvenli hizmet sunabilmemizin teminatı. Bu nedenle perakende sektörü oyuncularının da bu alanda Merkez Bankası tarafından Hepsipay gibi yetkilendirilmiş, denetlenen bir ödeme çözümü ortağı ile ilerlemelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Özetle, Hepsipay olarak, gelecek dönemde e-ticaret ve finansal teknoloji alanlarında sunduğumuz hizmetleri geliştirme konusunda kararlıyız. Hedefimiz Türkiye’nin en büyük fintek firması olmak.

5 yıl sonunda Türkiye’nin banka dışı en büyük ödeme kuruluşu olmak istiyoruz. B2B2C çalışan oyuncular da dahil işlem hacmi ve gelir potansiyeli olarak en büyük olmayı amaçlıyoruz.

Geleceğin ödeme sistemleri daha hızlı, güvenli ve kullanıcı dostu olacak
Ödeme sistemlerinde bütün dünyada büyük değişimler gerçekleşiyor. “Yeni nesil” ödeme sistemleri alanında da değişim kaçınılmaz.

Alışveriş alanında fiziksel ve dijital dünyanın birbirine daha fazla yaklaştığını göreceğiz. Nakitsiz ekonomi örnekleri yaygınlaşacak. QR ile ödeme, giyilebilir teknolojiler

ve paranın dijitalleşmesiyle birlikte finans firmaları, teknoloji şirketlerine dönüşecek. Biz de Türkiye’nin cüzdanı Hepsipay olarak bu eğilimin farkında olan ve gücünü teknolojiden alan bir fintek firmasıyız. Şu anda Hepsipay dijital cüzdanı olan müşterilerimiz 20’ye yakın e-ticaret sitesinde Hepsipay QR kodla da Hepsipay cüzdanlarındaki bakiyeleri kullanabiliyorlar. Yaz aylarıyla birlikte müşterilerimize dijital cüzdanlarına kayıtlı kredi kartlarını tüm mağazalarda fiziksel alışverişleri sırasında da ödeme imkânını getireceğiz.

Yapay zekânın ödeme teknolojilerindeki yeri; veri işleme, kimlik doğrulama, dolandırıcılığı engelleme vs. gibi çok çeşitli amaçlarla her geçen gün daha da artacak. Açık bankacılık, servis bankacılığı gibi uygulamaların yaygınlaşmasıyla fintek şirketlerinin finansal ekosistemdeki yerinin de genişleyeceğini düşünüyorum.

Hemen Al Sonra Öde çözümü hem Türkiye’de hem dünyada çapını genişletecek, P2P ve B2B ödemelerde dijitalleşme ön plana çıkacak.

Özetle, gelecekte ödeme sistemleri daha hızlı, güvenli ve kullanıcı dostu olacak. Gittikçe cüzdansız bir dünyaya doğru gidiyoruz ve az önce bahsettiğim tüm bu trendler, finans sektörünü dönüştürmeye devam edecek. Hepsipay olarak, biz de bu gelişmeleri yakından takip ediyor ve kullanıcılarımıza en iyi ödeme deneyimini sunmak için çalışıyoruz.

Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir