Firmalar Açısından 'dinlemenin' Önemi

 

Bugün, sosyal medya yalnızca kullanıcılar için değil aynı zamanda firmalar için de vazgeçilmez bir platform halini almakta.

Artık firmalar Tv’lere yada billboardlara verdikleri reklamların altına kendi web sitelerinin adreslerini yazmaktansa, Facebook hayran sayfalarının adreslerini yazıyor. Tabi ki bu durum içinde reklamın daha estetik gözükmesi çabasından daha fazla şey barındırıyor.

Sosyal medya , firmalara tüketiciyi gözleme ve buna göre yeni stratejiler belirleme açısından çok fazla avantaj sağlıyor.

Bugün sayısı 200 milyonu bulan blog sayfalarının % 40′ında insanlar , firmaların kendileri üzerinde bıraktıkları etkilerden söz ediyor ve çoğu tüketici bir ürünü seçmeden önce , diğer tüketicilerin o ürün hakkında ne düşündüğünü bilmek istiyor.

Aranızda ” United Breaks Guitar ” şarkısını duyan var mı ? Olay David Carroll isimli bir şarkıcının 3000 dolarlık el yapımı gitarının, United Airlines uçuşu sırasında kırılması ve yetkililerin bu konudaki geridönüşlerine cevap vermemesinden kaynaklanıyor.Bunun üzerine Caroll bir şarkı yazıp Youtube üzerinde yayınlıyor.Yayınladıktan yalnızca 4 gün sonra United Airlines’ın hisse senetleri %10 oranında düşüyor.Bununda parasal değeri yaklaşık 180 milyon dolar !

Bu durum firmalar açısından çok kötü bir maliyete sebep olabiliyor ancak fırsatlarda tam bu noktada ortaya çıkıyor.Firmalar artık sosyal medya sayesinde tüketicilerin kendi firmaları hakkında ne düşündüklerini , ne yazdıklarını bilerek daha etkili ve tüketicinin isteklerine daha uygun stratejiler belirleyebiliyor.

httpv://www.youtube.com/watch?v=5YGc4zOqozo

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir