Olcayto Cengiz'le Oyunlaştırma Üzerine Konuştuk [Video]

Bildiğiniz gibi Marketing Meetup “Intelligence” yani “Zeka” konseptiyle 30 Kasım’da 600 pazarlama profesyonelinin katılımıyla İTÜ SDKM’de gerçekleşti. Klişeleşmiş konular yerine iş zekâsına, analitiğe ve entelektüelliğe odaklanan bu buluşmada konuşmacı olarak yer alan Olcayto Cengiz ile oyunlaştırma üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Bu röportajımıza yukarıdan ulaşabilirsiniz.

Yaratıcı Direktör Olcayto CengizNoktaları Birleştirmek adlı konuşmasında 'bağlanma hali'ni iletişimde olma kapsamında ele alarak “intelligence”ın sadece canlılara özgü bir özellik olmadığı IoT (nesnelerin interneti) çağında noktaların insanları birleştirdiği bir geleceğe nasıl hazırlanabileceğimizi ele aldı. Steve Jobs’un “Noktaları bir sonraki noktaya bakarak değil, ancak geride bıraktığınız noktalara bakarak birleştirebilirsiniz. Bu yüzden de, geride bıraktığınız noktaların geleceğinizde bi şekilde birleşeceğine güvenmekten başka şansınız yok.” sözünü izleyicilerle paylaşan Cengiz, tüm yeni teknolojilerde eksik olanın duygu olduğunu ifade etti.

İnsansı robotların hayatımıza girmeye başladığı günümüzde, bir ekran karşısında saatlerini geçirebilen bireyin de insansı robot olarak addedilebileceğini dile getirdi. Big Data'nın sürekli konuşulduğu teknoloji çağında Tylervigen sitesinden verdiği yıllara göre havuza düşüp ölen insan sayısı ile Nicholas Cage’in yer aldığı filmler arasındaki korelasyonun yer aldığı grafiğin olduğu absürt bir örnekle konuşmasına devam etti. Datanın yeterli olmadığına, datayı anlamlandırıp tıkanılan noktada anlamı insanın kurabileceğine parmak bastı.

Stephan Hawking ile Canan Karatay’ın esprili bir üslupla birbirine benzediğini söyleyen Cengiz, Hawking’in yapay zekânın bütün insanları öldüreceği fikrine gönderme yaparak ikisinin de doğruları söylediğini ama bunu yaparken çok kötü ifade ettiklerini dile getirdi.

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir