İş Bankası'nın Ürün Yerleştirmedeki Stratejik Farkı

Ürün yerleştirme ülkemizde serbest olduğu andan itibaren markalar popüler dizilerde, yarışmalarda ve futbol maçlarında ürün yerleştirme yarışına girdiler.

Tabi bu kadar markanın içerisinde akıllıca bir stratejiye dayanan , yaratıcı ürün yerleştirmeler hemen göze çarparken diğerleri  tüketici için bir şey ifade etmiyor.İş Bankası son zamanlarda reytinglerde ön sıralarda olan Karadayı dizisinin 17.bölümünde  yaptığı akıllıca ürün yerleştirmeyle göze çarpan markalar arasında yerini alıyor.

Karadayı, 1970'li yıllarda suçsuz yere hapse giren babasını kurtarmaya çalışan bir oğlun haksızlıklara karşı mücadelesini konu alan, son dönemin en popüler dizilerinden. Dizinin bir dönem dizisi olması önemli, çünkü İş Bankası bu yolla ‘geçmişten günümüze kurumsal kimliğimiz ve gücümüzle her zaman yanınızdayız’ mesajını veriyor. Bunun ilk örneğini daha önce yine bir dönem dizisi olan "Öyle Bir Geçer Zaman Ki"de görmüştük.. Karadayı dizisi kısa bir sürede hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaştı ve reytinglerde hep ön sıralarda yer alıyor.

İş Bankası da bu fırsatı kaçırmayarak diziye ürün yerleştirme yoluna gitmiş durumda. Ürün yerleştirme diğer ürün yerleştirmelerden farklı olarak senaryo entegrasyonu ile yapılıyor. Süreç Bülent adlı karakterin bakkala girmesiyle başlıyor. Bülent bakkala girer girmez televizyonu fark ediyor ve bakkalla televizyon  hakkında konuşmaya başlıyor.Onlar konuşurken televizyonda İş Bankası'nın hesap cüzdanı reklamı dönüyor.

httpv://www.youtube.com/watch?v=sIyf_Njphso

Tam sürecin tamamlandığını düşünürken dizinin ilerleyen dakikalarında İş Bankası’nın ürün yerleştirmesi tekrar karşımıza çıkıyor. Bakkaldan çıkan Bülent evine geliyor ve oğlu Nazif'e reklamda karşımıza çıkan kumbarayı hediye ediyor.

httpv://www.youtube.com/watch?v=_zlt3snQoc8

İş Bankası Servet Bey reklamlarının döndüğü şu günlerde yaptığı ürün yerleştirmeyle mesajını farklı bir mecrada akıllıca veriyor. Dizideki ürün yerleştirme İş Bankası’nın geçmişten günümüze yürüttüğü iletişiminde bir çok noktaya atıfta bulunuyor. Senaryo entegrasyonu, dizinin ana karakteriyle ürünün ilişkilendirilmesi, sürecin marka algısına olumlu etki etmesi gibi iyi bir ürün yerleştirmede olmazsa olmaz bir çok seçenek İş Bankası’nın ürün yerleştirmesinde karşımıza çıkıyor. Kısacası İş Bankası  ürün yerleştirmede de  farkını ortaya koyarak diğer markalara ürün yerleştirme dersi veriyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir